LJ MB SB

SKANDINAVIJA Z NORDKAPOM IN LOFOTI (letalo-bus)

12-DNEVNO POTOVANJE

Nepozabno potovanje na najsevernejši del Evrope! Božičkova vas, opazovanje polnočnega sonca na Nordkapu, obisk Lofotskih otokov, ki sodijo med najlepše predele Norveške.

ODHOD: 29. junij 2024 | 12 dni | letalo-avtobus | šifra: SKN459
 
1. dan: Jutranji zbor potnikov na letališču Ljubljana in polet z družbo Finnair proti Finski ob 9.25. Po pristanku v Helsinkih nadaljevalni polet na Laponsko v Rovaniemi s predvidenim pristankom ob 17.15 po lokalnem času. Vkrcanje na slovenski avtobus in nastanitev v hotelu v laponski prestolnici – mestu ROVANIEMI. Večerja in nočitev v hotelu. 

2. dan: Zajtrk. Najprej krajši ogled mesta, katerega prenovo je začrtal znan arhitekt Alvar Aalto, nato dopoldanski prestop SEVERNEGA TEČAJNIKA – vstop v polarni dan. Obisk Božička v njegovi rojstni vasici. Vožnja preko Sodankyle proti Ivalu. Popoldanski prihod do tretjega največjega finskega jezera INARI s približno 3000 otočki, postanek ob jezeru in obisk muzeja o kulturi in življenju Laponcev (Siida). Nastanitev v hotelu na tem območju, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja proti severu in prestop na Norveško v pokrajino Finnmark. Krajši postanek v mestu KARASJOK (parlament norveških Laponcev, mesto je znano po izdelovanju nožev ...), nato potovanje na relaciji Lakselv–Olderfjord proti najsevernejši točki Evrope. Prihod do Kafjorda in vožnja skozi tunel na otok Mageroya. Nastanitev v HONNINGSVAGU ali okolici. Večerja, nato odhod do NORDKAPA in opazovanje polnočnega sonca. Povratek v hotel po polnoči in nočitev.    

4. dan: Po poznem zajtrku vrnitev do Russenesa, nato naprej po razčlenjeni poti ob zahodni norveški obali. Vožnja do slikovitega HAMMERFESTA, “mesta polnočnega sonca”. Po krajšem ogledu nadaljevanje do mesta ALTA ob istoimenskem fjordu. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
   
5. dan: Zajtrk. Potovanje ob zalivih in manjših fjordih proti pokrajini Troms. Pozno popoldne prihod v TROMSO, prestolnico severne Norveške, ki mu zaradi živahnega nočnega življenja pravijo tudi severni Pariz. Krožni ogled: most, arktična katedrala, muzej ... Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

6. dan: Po zajtrku vožnja ob razgibani obali preko otočja Vesteralov (vmes postanki). Prihod na vulkanske LOFOTSKE OTOKE, enega naravno najatraktivnejših predelov Skandinavije. Nastanitev v hotelu v mestu SVOLVEAR (ali okolici), večerja in nočitev. 

7. dan: Zajtrk v hotelu, nato atraktivna vožnja po Lofotskem otočju preko mostov in celo pod morjem. Postanki na zanimivejših točkah: pokrajina zasneženih vrhov in globokih fjordov, ribiških vasi, ptičjih kolonij ... Postanek v idilični ribiški vasici na otoku Moskenes. Vkrcanje na trajekt v Sorvagnu in 3-urna plovba proti mestu BODO. Po krajši panorami mesta še ogled naravnega fenomena – vodnih vrtincev, ki nastajajo zaradi plimovanja. Nadaljevanje vožnje preko planote Saltfjell in prečkanje Severnega polarnega kroga. Pozen večerni prihod v mesto MO I RANA ob fjordu Nordrana. Nastanitev v hotelu in nočitev.

8. dan: Zajtrk. Vožnja mimo Mosjoena in sprostitveni postanek pri brzicah oz. slapu LAKSFORSEN. Vožnja ob jezeru Snasa in Trondheimskem fjordu ter pozen popoldanski prihod v TRONDHEIM, tretje največje norveško mesto in srednjeveško prestolnico Norveške. Ogled katedrale Nidaros, lesene kraljeve rezidence, starega dela mesta ... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

9. dan: Po zajtrku nadaljevanje potovanja mimo Oppdala do turističnega zimskega središča LILLEHAMMER. Postanek za krajši panoramski ogled olimpijskega mesta. Vožnja mimo Hamarja proti prestolnici OSLO. Prvi panoramski ogled mesta, nato nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev. 

10. dan: Zajtrk. Ogled znamenitosti: muzej Kontiki, Vigelandov park, mestna hiša, katedrala, kraljevska palača ... Še vzpon do znamenite skakalnice Holmenkollen in zunanji ogled. Nadaljevanje vožnje proti jugu, prestop meje na Švedsko in kasnejši popoldanski prihod v GÖTEBORG. Krajši ogled glavnih mestnih znamenitosti. Pozen večerni prihod v hotel južneje ob poti in nočitev. 

11. dan: Zajtrk. Potovanje do Helsingborga, vkrcanje na trajekt in krajša plovba na Dansko. Prihod v prestolnico KOPENHAGEN in ogled zanimivosti: mestna hiša, okrogli stolp, palača Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, morska deklica ...  Še nekaj prostega časa v mestu, nato vožnja proti jugu do pristanišča Rodby. Vkrcanje na trajekt in vožnja v nemški Puttgarden. Pozna nastanitev v Hamburgu ali okolici. Nočitev v hotelu.     

12. dan: Po zajtrku vožnja na relaciji Hamburg – Kassel – Wurzburg – Regensburg – Passau.Nadaljevanje čez Avstrijo in prihod v Slovenijo v poznih večernih urah. Povratek v Maribor, Celje in Ljubljano.
 
CENA:     2.190 EUR pri najmanj 40 potnikih
                2.340 EUR pri najmanj 30 potnikih
                2.590 EUR pri najmanj 20 potnikih
 
CENA VKLJUČUJE: letalski polet Ljubljana–Helsinki–Rovaniemi, vse letališke takse, vključen 1 kos ročne + 1 kos velike prtljage za oddajo do 23 kg, 11 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, 8 x večerja po programu, vse navedene oglede, vse vožnje s trajekti na Norveškem, s Švedske na Dansko in z Danske v Nemčijo, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine, parkirnine in predor do Nordkapa, slovensko vodenje in celotno organizacijo.
Vključene vstopnine: laponski muzej Siida, ploščad Nordkap, muzej Kontiki Oslo, okrogli stolp v Copenhagnu.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:  
- za sobo 1/1 = 630 EUR,  
- za transfer iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja do letališča Ljubljana = 25 EUR/osebo.

MOŽNI POPUSTI:  
- za otroka do 14 let na dodatnem ležišču 20% (z dvema odraslima),
- za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.
Troposteljne sobe po predhodni potrditvi (tretja postelja je predvidoma raztegljiv kavč)! 
 
POMEMBNO: 
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta,
- pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih (glede na potrjeno lokacijo hotelske nastanitve; če zaradi spremembe lokacije katerega od hotelov ne bo mogoč kak predviden ogled, ga bomo nadomestili z ustrezno alternativo na poti),
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo.  
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko, pogoji letalskega prevoznika in ladjarja!

 

  • otroški popusti
  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • potujem sam
  • bogat program
  • krožno potovanje
  • atraktivni izleti
  • potovalna klasika
  • naravne lepote
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava