LJ MB SB

SKANDINAVIJA Z NORDKAPOM (LETALO-BUS)

12-DNEVNO POTOVANJE

Nepozabno potovanje na najsevernejši del Evrope!

20. junij 2021 | 12 dni | letalo-avtobus | šifra: SKN459

1. dan: Dopoldanski zbor potnikov na letališču Brnik in polet z družbo Finnair proti Finski ob 11.10. Po pristanku na letališču v Helsinkih, prestop na drugo letalo in takojšen polet na Laponsko v Rovaniemi, kjer bo pristanek letala predvidoma ob 17.35 po lokalnem času. Vkrcanje na slovenski avtobus in nastanitev v hotelu v laponski prestolnici – mestu ROVANIEMI. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: Zajtrk. Najprej krajši ogled mesta, katerega prenovo je začrtal znan arhitekt Alvar Aalto, nato dopoldanski prestop SEVERNEGA TEČAJNIKA – vstop v polarni dan. Obisk Božička v njegovi rojstni vasici. Vožnja preko Sodankyle proti Ivalu. Popoldanski prihod do tretjega največjega finskega jezera INARI s približno 3000 otočki, postanek ob jezeru in obisk muzeja o kulutri in življenju Laponcev (Siida). Nastanitev v hotelu nekje na tem območju, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja severno in prestop na Norveško v pokrajino Finnmark. Krajši postanek v mestu KARASJOK (parlament norveških Laponcev, mesto je znano po izdelovanju nožev ...),  nato potovanje na relaciji Lakselv–Olderfjord proti najsevernejši točki Evrope. Prihod do Kafjorda in vožnja skozi tunel na otok Mageroya. Nastanitev v HONNINGSVAGU ali okolici. Večerja, nato odhod do NORDKAPA in opazovanje polnočnega sonca. Povratek v hotel po polnoči in nočitev.   

4. dan: Po kasnejšem zajtrku vrnitev do Russenesa in naprej po razčlenjeni poti ob zahodni norveški obali. Vožnja do mesta ALTA ob istoimenskem fjordu (postanek). Nadaljevanje v pokrajino Tromso do tamkajšnjega najdaljšega fjorda Lyngen. Vožnja ob zalivih in manjših fjordih in kasnejši večerni prihod v mesto TROMSO, prestolnico severne Norveške, ki mu zaradi živahnega nočnega življenja pravijo tudi severni Pariz. Nastanitev v hotelu in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Sledi ogled mesta: most, arktična katedrala, muzej ... Dopoldansko nadaljevanje poti ob razgibani obali preko otočja Vesteralov (vmes postanki). Nastanitev v hotelu predvidoma v mestecu MELBU na otoku Hadseloya, večerja in nočitev.

6. dan: Po zajtrku celodnevni izlet na vulkanske LOFOTSKE OTOKE, enega naravno najatraktivnejših predelov Skandinavije.  Atraktivna vožnja po Lofotskem otočju preko mostov in celo pod morjem. Postanki na zanimivejših točkah: pokrajina zasneženih vrhov in globokih fjordov, ribiških vasi, ptičjih kolonij ... Postanek v idilični ribiški vasici na otoku Moskenes, obisk kraja z najkrajšim imenom ... Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: Zajtrk v hotelu, nato vožnja do pristanišča Lodingen, vkrcanje na trajekt in plovba v Bognes. Od tam avtobusno nadaljevanje poti proti jugu po razgibani cesti Nadaljevanje vožnje preko planote Saltfjell in prečkanje Severnega polarnega kroga. Večerni prihod v mesto MO I RANA ob fjordu Nordrana. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan: Zajtrk. Vožnja mimo Mosjoena in sprostitveni postanek pri brzicah oz. slapu LAKSFORSEN. Vožnja ob jezeru Snasa in Trondheimskem fjordu ter pozen popoldanski prihod v TRONDHEIM, tretje največje norveško mesto in srednjeveško prestolnico Norveške. Ogled katedrale Nidaros, lesene kraljeve rezidence, starega dela mesta ... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

9. dan: Po zajtrku nadaljevanje potovanja mimo Oppdala do turističnega zimskega središča LILLEHAMMER. Postanek za krajši panoramski ogled olimpijskega mesta. Vožnja mimo Hamarja proti prestolnici OSLO. Prvi panoramski ogled mesta, nato nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

10. dan: Zajtrk. Ogled znamenitosti: muzej Kontiki, Vigelandov park, mestna hiša, katedrala, kraljevska palača ... Še vzpon do znamenite skakalnice HOLMENKOLLEN in zunanji ogled. Popoldansko nadaljevanje vožnje proti jugu, prestop meje na Švedsko in prihod v GÖTEBORG. Krajši ogled glavnih mestnih znamenitosti. Sledi nočitev v hotelu nekje na poti. 

11. dan: Zajtrk. Prestop s trajektom na Dansko in dopoldanski prihod v KOPENHAGEN in ogled zanimivosti danske prestolnice: mestna hiša, okrogli stolp, palača Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, morska deklica ...  Še nekaj prostega časa v mestu, nato vožnja proti jugu do pristanišča Rodby. Vkrcanje na trajekt in vožnja v nemški Puttgarden. Pozna nastanitev v hotelu nekje v bližini Hamburga. Nočitev v hotelu.    

12. dan: Po zajtrku vožnja na relaciji Hamburg–Kassel–Würzburg–Regensburg–Passau. Nadaljevanje čez Avstrijo in prihod v Slovenijo v poznih večernih urah. Povratek v Maribor, Celje in Ljubljano.    


CENA:  1.890 EUR
pri najmanj 40 potnikih

             1.990 EUR
pri najmanj 30 potnikih

             2.090 EUR pri najmanj 20 potnikih                                            
 


POPUST ZA HITRE PRIJAVE: - 5% ob rezervaciji in celotnem plačilu do 30.4.2021.


CENA VKLJUČUJE:
letalski polet Ljubljana–Helsinki-Rovaniemi, letališke takse v višini cca. 80 EUR, 11 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, 8 x večerja po programu, vse navedene oglede, vse ostale vožnje s trajekti na Norveškem, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in predor do Nordkapa, slovensko vodenje in organizacijo.
Vključene vstopnine: laponski muzej Siida, ploščad Nordkap, muzej Kontiki Oslo, okrogli stolp v Copenhagnu.


MOŽNA DOPLAČILA:
 za sobo 1/1 = 360 EUR,  za transfer iz Maribora do Brnika = 18 EUR.


MOŽNI POPUSTI:
  za otroka do 14. let 20% (z dvema odraslima), za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.


POMEMBNO:

- v času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan.
- vrstni red ogledov po dnevih se lahko še spremeni oz. prerazporedi, glede na potrjeno lokacijo hotelske nastanitve.


V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.


Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava