LJ MB SB

UMBRIJA

3 - DNEVNO POTOVANJE

Zeleno srce Italije.

4. junij 2021 | 3 dni | avtobus | šifra: UMB352

 

1. dan: Odhod iz Maribora ob 4.00 zjutraj. Pobiranje potnikov preko Celja in Ljubljane. Vožnja proti Sežani in naprej na relaciji Benetke–Bologna–Cesena. Potovanje čez Apenine in v zgodnjih popoldanskih urah prihod v “zeleno” UMBRIJO, ki velja tudi za najbolj mistično med italijanskimi pokrajinami. Ogledali si bomo mesto GUBBIO, ki ga krasijo hiše z oranžnimi opekami: cerkev sv. Frančiška, Loggia dei Tiratori, glavni trg ... Sledi vožnja proti Perugii, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk in ogled srednjeveškega jedra PERUGIE: katedrala, mestna hiša, vodnjak Maggiore ... Mesto je znano tudi po čokoladi. V nadaljevanju obisk mesta ASSISI, mesto sv. Frančiška in eno najpomembnejših verskih središč v Italiji. Ogled bazilike, mestne hiše, cerkve sv. Klare. V kasnejših popoldanskih urah bomo obiskali še SPOLETO, najlepše umbrijsko mesto. Ogled mogočnega mostu in akvedukta ter cerkve sv. Evfemije. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja v TODI, ki ga odlikuje izjemna lega na hribu nad reko Tibero. Nato nadaljevanje v ORVIETO, mesto na skali, za ogled eno najlepših gotskih katedral v Italiji. Sledi povratek po “sončni avtocesti” preko Toskane proti Bologni, Benetkam ... Prihod v Slovenijo v kasnejših večernih urah.   


CENA: 230 EUR
pri najmanj 40 potnikih
              255 EUR pri najmanj 30 potnikih


POPUST ZA HITRE PRIJAVE: - 5% ob rezervaciji in celotnem plačilu do 30.4.2021.


CENA VKLJUČUJE:
2 x polpenzion v hotelu***, vse oglede po programu, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in vstopne takse, slovensko vodenje in organizacijo. 


MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo  1/1 = 40 EUR,
- za eventuelne vstopnine v muzeje na licu mesta (po dogovoru z vodnikom).


MOŽNI POPUSTI
:
- za otroka do 12 let 25% (z 2 odraslima osebama),
- za 3. osebo v sobi na dod. ležišču 5%.


V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava