LJ MB SB

ŠKOTSKA IN IRSKA

13-DNEVNO POTOVANJE

Atraktivno avtobusno odkrivanje največjih znamenitosti Škotske (Edinburgh, Aberdeen, Pitlochry, Loch Ness, otok Iona, Glasgow) in zelene Irske (Dublin, Clonmacnois, klifi Moher, Cashel, ...).

19. julij 2022 | 13 dni | avtobus, trajekt | šifra: SKI068

1. dan: Odhod iz Maribora ob 18. uri. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani, prestop meje na Karavankah in nadaljevanje vožnje preko Avstrije proti Nemčiji. Nočna vožnja.

2. dan: Potovanje na relaciji München–Pirmasens. Dopoldanski prihod v LUKSEMBURG in sprostitveni postanek s sprehodom v jedro glavnega mesta. Nadaljevanje vožnje preko Belgije (mimo Bruslja in Antwerpna) na Nizozemsko in še proti pristanišču ROTTERDAM (Europort) . Proti večeru vkrcanje na udobno ladjo – trajekt, nastanitev v kabinah in nočna plovba proti Angliji.

3. dan: Zjutraj pristanek v mestu HULL. Vožnja do mesta YORK in ogled znamenite katedrale. Sledi potovanje iz Anglije proti Škotski. V popoldanskem času prihod v GLASGOW, največje škotsko mesto. Sledi ogled: katedrala, mestna hiša, George’s Square, muzejska četrt in univerza. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.

4. dan: Zajtrk. Sledi ogled EDINBURGA, enega najlepših mest v Evropi: obisk mogočnega gradu z različnimi muzejskimi zbirkami, obisk katedrale… Nočitev v hotelu.

5. dan: Po zajtrku vožnja do Pertha in v bližini ogled palače SCONE, nekdanje rezidence škotskih kraljev. Vožnja do ribiškega mesteca Stonehaven v bližini katerega sledi obisk ruševin gradu DUNNOTTAR, ki je bil tudi pomemben v škotski zgodovini (v njem so Škoti čuvali svojo krono in žezlo). Nato prihod v granitno mesto ABERDEEN. Panoramski ogled, nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: Zajtrk. Vožnja ob reki Dee mimo Balmorala in Braemarja. Obisk DESTILARNE VISKIJA. Potovanje naprej mimo narodnega parka »Highland Wildlife«. Še ogled prizorišč bitke pri CULLODENU. Vožnja mimo Invernessa in postanek ob jezeru LOCH NESS, slavnega bivališča pošasti Nessie. Večerja in nočitev v hotelu na območju mesta FORT WILLIAM ob vznožju najvišje škotske gore Ben Nevis.

7. dan: Po zajtrku vožnja s trajektom (dve krajši vožnji) in z avtobusom na otok Mull in nato na otok IONA – zibelko škotskega krščanstva, za obisk cerkve in ostanek samostana. Povratek s trajektom proti Obanu. Nočitev v hotelu nekje proti Glasgowu.

8. dan: Zajtrk. Vožnja do pristanišča CAIRN-RYAN. Plovba s trajektom na SEVERNO IRSKO do pristanišča LARNE. Najprej vožnja v BELFAST. Po krajšem ogledu nadaljevanje proti jugu. Prestop meje na IRSKO in zvečer prihod v DUBLIN. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

9. dan: Zajtrk. Dopoldanska panorama irskega glavnega mesta. Obisk cerkve SV. PATRICKA, nato vstop v TRINITY COLLEGE, najstarejšo univerzo na Irskem, kjer imajo shranjeno tudi znamenito “Book of Kells”. Sledi ogled pivovarne GUINNESS in pokušina njihovega črnega piva. Popoldne nekaj prostega časa v mestnem jedru. Nočitev v hotelu. Po želji obisk irskega večera v lokalu.

10. dan: Zajtrk. Vožnja do kraja CLONMACNOISE in obisk enega zgodnjekrščanskih irskih samostanov. Preko mesta Athlone nadaljevanje do zahodne irske obale; ogled znamenitih klifov – CLIFFS OF MOHER. Vožnja mimo Ennisa do LIMERICKA. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

11. dan: Zajtrk. Ogled znamenitega samostana ROCK OF CASHEL. Popoldanski prihod v pristanišče DUBLIN. Vkrcanje na trajekt in nastanitev v kabine. Večerja na ladji in plovba proti Franciji.

12. dan: Zajtrk na ladji in opoldanski pristanek v pristanišču CHERBOURG v Normandiji v Franciji. Vožnja z avtobusom na relaciji Caein–Pariz–Reims. Pozna večerna nastanitev v hotelu na poti. Nočitev.

13. dan: Zajtrk in nadaljevanje proti domu na relaciji Strassbourg–München–Salzburg. Vmes sprostitveni postanki. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

CENA:  1.790 EUR pri najmanj 35 potnikih
               1.890 EUR pri najmanj 25 potnikih
               2.090 EUR pri najmanj 15 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 9 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, 5 x večerjo (4 x v hotelu + 1 x na ladji), 1 x nočitev na trajektu na relaciji Rotterdam–Hull v kabinah 1/2 TWC, 1 x nočitev z zajtrkom na trajektu Irska–Francija (Dublin–Cherbourg) v kabinah 1/2 TWC, trajekt s Škotske na Severno Irsko, 4 x krajši trajekt pri izletu na otoka Mull in Iona (1 x samo za potnike, 3 x vključno z avtobusom), prevoz s turističnim avtobusom, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu v višini cca. 140 EUR.

MOŽNA DOPLAČILA: 
- za sobo 1/1 v vseh hotelih = 330 EUR,

- za irski program z večerjo = cca. 50 EUR.

MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 12. leta (z dvema odraslima) = 20 %,

- za 3. osebo na dodatnem ležišču 5%

OPOMBE:
- v času objave programa vozni redi trajektov še niso bili fiksno potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program oz. vrstni red ogledov.

- v primeru manjšega števila potnikov (najmanj 6, največ 8), lahko potovanje izvedemo tudi s komfortnim minibusom-kombijem Mercedes Sprinter, kjer je naš vodnik tudi voznik. V takem primeru za izvedbo velja enaka cena, kot pri udeležbi najmanj 15 potnikov.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji ladjarja!

 

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • bogat program
  • krožno potovanje
  • vožnja s trajektom
Določite termin
Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 13 dni (12 nočitev)

PREVOZ: Avtobus-ladja

19. jul. 2022 - 31. jul. 2022

OSEBE: 1 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

Price: 1790 Discount: 0 Surcharge: 330 Promotion: 0
SKUPNA CENA: 2.120,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava