LJ MB SB

ROMANJE V LURD

5-DNEVNI PROGRAM

Romanje v Lurd, največji romarski kraj rimokatoliške cerkve z zanimivimi postanki na poti v Marseillesu, Carcasonnu, Avignonu in ob Azurni obali. Duhovno in turistično vodstvo!

18. maj 2021 | 5 dni | avtobus | šifra: RVL019

1. dan: Odhod iz Maribora opolnoči. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju, Ljubljani, ... Prestop meje na Fernetičih in vožnja preko Italije na relaciji Benetke–Verona–Brescia–Cremona–Ventimiglia, Verone, z vmesnimi postanki. V dopoldanskem času prestop v Francijo in potovanje mimo Azurne obale v Provanso. Prihod v turistično in pristaniško mesto MARSEILLES v popoldanskem času. Krajši ogled glavnih znamenitosti mesta (staro mestno jedro s katedralo, starim pristaniščem, mestno hišo ...) in vzpon na hrib do znamenite romarske bazilike – Notre Dame de la Garde. Maša v cerkvi. Sledi še vožnja proti mestu Nimes, nastanitev v hotelu nekje na tem območju in nočitev.   

2. dan: Po zajtrku nadaljujemo potovanje mimo Montpelliera in Narbonna do srednjeveškega mestece CARCASONNE. Krajši ogled utrjenega starega mesta. vožnja mimo Tolousa in prihod v romarsko središče LURD v kasnejših popoldanskih urah. Nastanitev in prvi ogled mesteca ter sakralnih objektov. Maša v eni izmed cerkva. Večerja. Po večerji udeležba pri procesiji lučk. Nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku maša v eni izmed cerkva v slovenskem jeziku. Sledi ogled filma o Lourdesu in Bernardki. Po ogledu pa sprehod skozi starejši del mesteca z obiskom, Bernardkine rojstne hiše in izbe kjer je živela v času prikazovanj. Popoldan prosto za individualne oglede, molitev, možnost kopanja v vrelcu zdravilne vode .... Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Zajtrk. Jutranja maša in tudi že odhod iz Lurda. Vožnja po isti poti nazaj mimo Toulousa proti sredozemskemu morju. V popoldanskem času postanek v papeškem mestu AVIGNON, ogled starega jedra s papeško palačo (zunanji ogled), nato nadaljevanje vožnje proti Azurni obali. Nočitev v hotelu nekje na poti.

5. dan: Zajtrk. V dopoldanskem času krajši postanki ob znameniti AZURNI OBALI: vožnja skozi mesto filmskih festivalov CANNES, krajši panoramski ogled mesta NICA (angleška promenada, trg Massena, ...) in še vožnja po panoramski cesti nad kneževino Monaco. Prestop nazaj v Italijo in povratek po avtocesti na relaciji Genova - Piacenza - Brescia - Verona.... Prihod v Slovenijo v kasnejših večernih urah.


CENA: 415 EUR
pri najmanj 35 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 4 x prenočišče z zajtrkom v hotelih**/*** v dvoposteljnih sobah TWC, 2 x večerja v Lurdu, vse oglede po programu, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine na poti, slovenskega turističnega vodnika in duhovno slovensko vodstvo, celotno organizacijo.

MOŽNO DOPLAČILO:  za sobo 1/1 = 100 EUR.

MOŽEN POPUST:  za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava