LJ MB SB

ROMANJE V LURD

5-DNEVNI PROGRAM

Romanje v Lurd, največji romarski kraj rimokatoliške cerkve z zanimivimi postanki na poti v Marseillesu, Carcassonnu, Avignonu in ob Azurni obali.

24. maj 2023 | 5 dni | avtobus | šifra: RVL019

Z duhovnim in turističnim vodenjem!
Duhovni vodja bo frančiškan in duhovnik g. Janez Papa!

1. dan: Odhod iz Maribora opolnoči. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju, Ljubljani, ... Prestop meje na Fernetičih in vožnja preko Italije na relaciji Benetke–Verona–Brescia–Cremona–Ventimiglia, z vmesnimi postanki. V dopoldanskem času prestop v Francijo in potovanje mimo Azurne obale v Provanso. Prihod v turistično in pristaniško mesto MARSEILLES v popoldanskem času. Krajši ogled glavnih znamenitosti mesta (staro mestno jedro s katedralo, starim pristaniščem, mestno hišo ...) in vzpon na hrib do znamenite romarske bazilike – Notre Dame de la Garde. Maša v cerkvi. Sledi še vožnja proti mestu Nimes, nastanitev v hotelu nekje na tem območju in nočitev.

2. dan: Po zajtrku nadaljujemo potovanje mimo Montpelliera in Narbonna do srednjeveškega mesteca CARCASSONNE. Krajši ogled utrjenega starega mesta. Vožnja mimo Tolousa in prihod v romarsko središče LURD v kasnejših popoldanskih urah. Nastanitev in prvi ogled mesteca ter sakralnih objektov. Maša v eni izmed cerkva. Večerja. Po večerji udeležba pri procesiji lučk. Nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku maša v eni izmed cerkva v slovenskem jeziku. Sledi sprehod skozi starejši del mesteca z obiskom Bernardkine rojstne hiše in izbe kjer je živela v času prikazovanj. Popoldan prosto za individualne oglede, molitev, možnost kopanja v vrelcu zdravilne vode .... Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Zajtrk. Jutranja maša in tudi že odhod iz Lurda. Vožnja po isti poti nazaj mimo Toulousa proti sredozemskemu morju. V popoldanskem času postanek v papeškem mestu AVIGNON, ogled starega jedra s papeško palačo (zunanji ogled), nato nadaljevanje vožnje proti Azurni obali. Nočitev v hotelu nekje na poti.

5. dan: Zajtrk. Vožnja ob znameniti AZURNI OBALI in najprej dopoldanski postanek v mestu filmskih festivalov CANNES. Nato še avtobusna vožnja najprej skozi mesto NICA (angleška promenada, trg Massena, ...) in nato naprej po panoramski cesti nad kneževino Monaco. Prestop nazaj v Italijo in povratek po avtocesti na relaciji Genova - Piacenza - Brescia - Verona.... Prihod v Slovenijo v kasnejših večernih urah.

CENA:    465 EUR pri najmanj 40 potnikih
                 495 EUR pri najmanj 30 potnikih     

CENA VKLJUČUJE: 4 x prenočišče z zajtrkom v hotelih**/*** v dvoposteljnih sobah TWC, 2 x večerja v Lurdu, vse oglede po programu, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine na poti, slovenskega turističnega vodnika in duhovno slovensko vodstvo frančiškana Janeza Pape, celotno organizacijo.

MOŽNO DOPLAČILO:  za sobo 1/1 = 120 EUR.

MOŽEN POPUST: za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%. Troposteljne sobe proti potrditvi.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 • animacijski program
 • odlično vodenje
 • vključeni izleti
 • potujem sam
 • bogat program
 • atraktivni izleti
 • arhitekturno bogastvo
 • kulturno središče
 • potovalna klasika
 • bogata zgodovina
 • srednji vek
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava