LJ MB SB

PARIZ

5-DNEVNI IZLET Z AVTOBUSOM

Pariz - mesto ljubezni, umetnikov in ljubiteljev življenja. Obisk francoske prestolnice, ki velja za eno najbolj privlačnih mest na svetu.

28. oktober 2022 | 5 dni | avtobus | šifra: PAR013

1. dan: Odhod z avtobusom iz Maribora ob 16. uri. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani, vožnja na relaciji Karavanke–Beljak–Salzburg. Nočna vožnja na relaciji München–Stuttgart–Karlsruhe.
2. dan: Prestop v Francijo, vožnja preko Alzacije in Loraine in dopoldanski prihod v francosko pokrajino Šampanjo. Ogled cerkve Notre Dame v REIMSU, prizorišča kronanj večine francoskih kraljev. V zgodnjih popoldanskih urah prihod v PARIZ. Po nastanitvi v hotelu prvi ogled mesta (z metrojem) in po želji vzpon na Eifflov stolp. Še sprehod do centra Georges Pompidou. Nočitev v hotelu.
3. dan: Po zajtrku avtobusna panorama mesta: trg Concorde, Elizejske poljane, Opera Garnier, Bastille, Eifflov stolp ... Prosto za samostojne oglede v centru Pariza oziroma po želji organiziran izlet v VERSAILLES za ogled soban dvorca »sončnega kralja« Ludvika XIV. Popoldanski povratek v Pariz skozi novejši predel LA DEFENSE in vrnitev v mesto. Proti večeru skupen odhod na MONTMARTRE, ogled bazilike Sacre Coeur in trga slikarjev. Še krajši sprehod po zabaviščni ulici Pigalle. Nočitev.
4. dan: Zajtrk. Obisk katedrale Notre Dame (zunanji ogled) in sprehod po Latinski četrti do Sorbone in Luxemburških vrtov. Sledi prosto za individualne oglede ali nakupe. Možnost obiska katerega izmed številnih muzejev (muzej LOUVRE, muzej impresionistov, Rodinov muzej ...). Proti večeru po želji možnost vožnje z ladjico po reki Seini. Sledi večerni odhod z avtobusom iz Pariza proti Nemčiji. Nočna vožnja.
5. dan: Nadaljevanje vožnje mimo Stuttgarta, Münchna, Salzburga. Popoldanski prestop meje v Slovenijo skozi Karavanke in prihod domov v poznih popoldanskih urah.

CENA:   319 EUR pri najmanj 40 potnikih
                349 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 2 x prenočišče z zajtrkom v hotelu**/*** v sobah 1/2 TWC, turistično takso v hotelu, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine, vinjeto v Parizu, vse vozovnice za metro, potrebne za izvedbo programa, slovensko vodenje in organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- za sobo 1/1 = 70 EUR,

- za vzpon na Eifflov stolp do vrha = 26,80 EUR (odrasli), 13,40 EUR (otroci in mladina od 12-24 let), 6,70 EUR (otroci od 4-12 let),
- za izlet v Versailles (min. 15 potnikov) vključno z ogledom soban dvorca = 33 EUR/osebo, (otroci in mladi do 26 let plačajo 15 EUR/osebo),

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- za vožnjo z ladjico po Seini = cca. 20 EUR,

- za muzej Louvre in ostale muzeje po želji in glede na razpoložljivost.
- možen tudi obisk zabaviščnega parka Eurodisney po dogovoru.

MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama),
- za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.
Troposteljne sobe so možne proti predhodni potrditvi (na voljo jih je omejeno število).

POMEMBNE INFORMACIJE:
- pridržujemo si pravico izvedbe ogledov v spremenjenem zaporedju.

- zaradi gneče, ki je v Parizu običajna v večini terminov skozi leto je možno, da bo potrebno za vstop v določene muzeje in znamenitosti (Eiffel, Versailles, Louvre ...) potrpežljivo čakati v vrsti tudi dlje časa. Vnaprejšnja rezervacija za vstop ob določenih uri je sicer možna, vendar pa to za večino znamenitosti pomeni, da je treba vstopnice rezervirati in kupiti tudi 2 meseca in več vnaprej. Toplo priporočamo, da se za potovanje prijavite čimprej in se pri tem tudi takoj odločite za vzpon na Eifflov stolp in za izlet v Versailles, v agenciji pa bomo takoj, ko bomo imeli zadostno število potnikov, poskušali vnaprej zagotoviti vstopnice in se s tem izogniti čakanju, če bo le mogoče. Ne moremo pa tega garantirati.
- včasih (zaradi velikega števila rezervacij) ni možno dobiti vstopnic za Eifflov stolp do vrha, ampak le do 2. nadstropja. V takem primeru bomo kupili vstopnice samo do 2. nadstropja, razliko pa potnikom vrnili (praviloma se je potem možno v drugem nadstropju postaviti v vrsto in si na licu mesta dokupiti vzpon do vrha).
- ogled soban v dvorcu Versailles ni voden, skozi sobane se naši potniki sprehodijo sami (osnovno razlago bo naš vodnik podal pred vstopom v dvorec). 

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

  • za pare
  • odlično vodenje
  • organiziran prevoz
  • bogat program
  • atraktivni izleti
  • arhitekturno bogastvo
  • star center sveta
  • kulturno središče
  • potovalna klasika
  • bogata zgodovina
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava