LJ MB SB

PARIZ

5-DNEVNI IZLET Z AVTOBUSOM

Pariz - mesto ljubezni, umetnikov in ljubiteljev življenja. Obisk francoske prestolnice, ki velja za eno najbolj privlačnih mest na svetu.

ODHOD: 26. april 2024 | 5 dni | avtobus | šifra: PAR013

1. dan: Odhod z avtobusom iz Maribora ob 16. uri. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani, vožnja na relaciji Karavanke–Beljak–Salzburg. Nočna vožnja na relaciji München–Stuttgart–Karlsruhe.

2. dan: Prestop v Francijo, vožnja preko Alzacije in Loraine in dopoldanski prihod v francosko pokrajino Šampanjo. Ogled cerkve Notre Dame v REIMSU, prizorišča kronanj večine francoskih kraljev. Popoldne prihod v PARIZ. Po nastanitvi v hotelu prvi ogled mesta (z metrojem oz. vlakom) in po želji vzpon na Eifflov stolp. Še sprehod do centra Georges Pompidou. Nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku avtobusna panorama mesta: trg Concorde, Elizejske poljane, Opera Garnier, Bastille, Eifflov stolp ... Prosto za samostojne oglede v centru Pariza oziroma po želji organiziran izlet v VERSAILLES za ogled soban dvorca »sončnega kralja« Ludvika XIV. Popoldanski povratek v Pariz skozi novejši predel LA DEFENSE in vrnitev v mesto. Proti večeru skupen odhod na MONTMARTRE, ogled bazilike Sacre Coeur in trga slikarjev. Še krajši sprehod po zabaviščni ulici Pigalle. Nočitev.

4. dan: Zajtrk. Obisk katedrale Notre Dame (zunanji ogled) in sprehod po Latinski četrti do Sorbone in Luxemburških vrtov. Sledi prosto za individualne oglede ali nakupe. Možnost obiska katerega izmed številnih muzejev (muzej LOUVRE, muzej impresionistov, Rodinov muzej ...). Proti večeru po želji možnost vožnje z ladjico po reki Seini. Sledi večerni odhod z avtobusom iz Pariza proti Nemčiji. Nočna vožnja.

5. dan: Nadaljevanje vožnje mimo Stuttgarta, Münchna, Salzburga. Popoldanski prestop meje v Slovenijo skozi Karavanke in prihod domov v poznih popoldanskih urah.

CENA:   385 EUR pri najmanj 40 potnikih
                 415 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 2 x prenočišče z zajtrkom v hotelu**/*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, vinjeto v Parizu, slovensko vodenje in organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- za sobo 1/1 = 70 EUR,
- za vzpon na Eifflov stolp do vrha,  = 29,40 EUR (odrasli), 14,70 EUR (otroci in mladina od 12-24 let), 7,40 EUR (otroci od 4-12 let),
- za izlet v Versailles (min. 15 potnikov) vključno z ogledom soban dvorca = 35 EUR/osebo, (osebe do 26 let plačajo 15 EUR/osebo).

MOŽNA DOPLAČILA na poti: 
-
za vožnjo z ladjico po Seini = cca. 20 EUR,
- za muzej Louvre in ostale muzeje po želji in glede na razpoložljivost.
Možen tudi obisk zabaviščnega parka Eurodisney po dogovoru.

 MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama),
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.
Troposteljne sobe so možne po predhodni potrditvi (na voljo omejeno število).


POMEMBNE INFORMACIJE:
- zaradi podražitve storitev (predvsem povečanih turističnih taks v hotelih v Parizu) smo bili dne 15.2.2024 prisiljeni povečati ceno tega programa za 20 EUR, kar velja za vse nove rezervacije od tega dne dalje.
- pridržujemo si pravico izvedbe ogledov v spremenjenem zaporedju,
- zaradi gneče, ki je v Parizu običajna v večini terminov skozi leto je možno, da bo treba za vstop v določene muzeje in znamenitosti (Eiffel, Versailles, Louvre ...) čakati v vrsti dlje časa; vnaprejšnja rezervacija za vstop ob določenih uri je možna, vendar to za večino znamenitosti pomeni nakup vstopnic tudi 2 meseca in več vnaprej; toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo na potovanje in sočasno rezervacijo vzpona na Eifflov stolp in izleta v Versailles; v agenciji bomo ob zadostnem številu potnikov nemudoma poskušali vnaprej zagotoviti vstopnice in se s tem izogniti čakanju, a tega žal ne moremo garantirati,
- včasih (zaradi velikega števila rezervacij) ni možno dobiti vstopnic za Eifflov stolp do vrha, ampak le do 2. nadstropja; v takem primeru bomo kupili vstopnice samo do 2. nadstropja, razliko pa potnikom vrnili (včasih se je potem možno v drugem nadstropju postaviti v vrsto in dokupiti vzpon do vrha, kar pa je spet odvisno od gneče in trenutne odločitve upravljalca stolpa),
- ogled soban v dvorcu Versailles ni voden, skozi sobane se naši potniki sprehodijo sami (osnovno razlago bo naš vodnik podal pred vstopom v dvorec).

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

  • za pare
  • odlično vodenje
  • organiziran prevoz
  • bogat program
  • atraktivni izleti
  • arhitekturno bogastvo
  • star center sveta
  • kulturno središče
  • potovalna klasika
  • bogata zgodovina
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 5 dni (4 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

26. apr. 2024 - 30. apr. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 385,00 €
SKUPNA CENA: 770,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava