LJ MB SB

PORTUGALSKA

5-DNEVNO POTOVANJE Z LETALOM

Atraktivno popotovanje od Porta do Lizbone (s postanki v Coimbri, Fatimi, Batalhi, Obidosu, Sintri ...)!

26. april 2023 | 5 dni | letalo | šifra: POR011

Odhod avtobusa iz Ljubljane predvidoma dobro uro pred polnočjo (25.4.2023) in pobiranje potnikov preko Celja, Slov. Bistrice in Maribora.

1. dan: Transfer potnikov v Avstrijo do letališča na Dunaju. Ob 6.40 direkten polet letala nizkocenovne družbe Ryanair proti Portugalski. Pristanek v Lizboni ob 09.15 po lokalnem času. Vkrcanje na portugalski avtobus in takojšnja vožnja iz Lizbone proti zahodu. Najprej v SINTRO -  staro prestolnico kraljev, ogled zunanjosti palače (vstop na željo, če bo odprto). Nato na najbolj zahodni del Evrope – CABO DA ROCA. Še popoldanski postanek v letoviškem CASCAISU, nato vrnitev v Lizbono. Nastanitev v hotelu in nočitev. 

2. dan: Zajtrk. Sledi celodnevni ogled portugalske prestolnice LIZBONE. Najprej panoramska vožnja mimo glavnih znamenitosti: trg Comercio, trg Rossio, avenija Liberdade, trg Pombal, Estrella, parlament ... Vožnja do bližnjega BELEMA in ogled stolpa, od koder so se odpravljali na pot portugalski pomorščaki. Postanek pri “spomeniku odkritij” in še obisk cerkve samostana San Jeronimos (v njej sta pokopana tudi pomorščak Vasco de Gama in pesnik Camoes). Prosto za kosilo v starem jedru mesta in nato nadaljevanje ogledov peš: katedrala, grad Sao Jorge, stara četrt Alfama ... Vrnitev v hotel. Zvečer po želji večerja v lokalu s petjem tipičnih portugalskih pesmi – “fado” in folkloro. Nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku najprej še panoramska vožnja z avtobusom do Parka narodov, kjer je bila leta 1998 svetovna razstava Expo (akvarij, postaja Oriente, stolp in most Vasca de Game ...).  Sledi odhod iz Lizbone proti severu.  Opoldanski postanek v vasici OBIDOS z značilno arhitekturo. Nadaljevanje poti v BATALHO za ogled znamenitega samostana. Še prihod v romarsko FATIMO za ogled osrednjega trga in cerkve. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Dopoldanski obisk mesta COIMBRA za sprehod skozi univerzitetni predel in ogled stare katedrale, ki se smatra za najstarejšo romansko zgradbo na Portugalskem. Nadaljevanje poti proti severu in popoldanski prihod v PORTO, drugo največje portugalsko mesto. Krožna panoramska vožnja skozi mesto in po aveniji Boavista, ki seže do atlantskega oceana. Vrnitev v staro mesto, čez znameniti most Luisa I. čez reko Douro in pokušnja “porta” v eni izmed tamkajšnih znanih kleti. Možnost vožnje z ladjico po reki Douro. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Po zajtrku nadaljevanje ogledov v mestu: katedrala, Torre dos Clerigos, obisk znamenite borze »Bolsa«. Prosto za kosilo v živahnem predelu Ribeira in še nekaj prostega časa za individualne oglede oz. zadnje nakupe v mestnem jedru. Sledi popoldanski transfer na letališče v Portu. Ob 19.45 direkten polet z nizkocenvno letalsko družbo proti Avstriji s pristankom na letališču Dunaj predvidoma ob 23.55 po lokalnem času. Sledi še organizran transfer nazaj v Slovenijo do Maribora, Slov. Bistrice, Celja in Ljubljane, kamor bo prihod že v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne. 

CENA:        930 EUR pri najmanj 40 potnikih  
                   990 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalske polete z letalsko družbo Ryanair na relaciji Dunaj–Lizbona in Porto–Dunaj, vse letališke in varnostne takse, 1 večji kos ročne prtljage do teže 10 kg v max. dimenzijah 55 x 40 x 20 cm do teže 10 kg  + še 1 manjši kos ročne prtljage (v max. dimenzijah 40 x 20 x 25 cm), 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 2 večerji po programu, vse prevoze na Portugalskem s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije, avtobusni transfer iz Ljubljane do letališča Dunaj in nazaj, slovensko vodenje in celotno organizacijo. 
Vključene vstopnine: grad Sao Jorge, stolp belem, samostan Batalha, Bolsa, pokušina porta v kleti (vse vstopnine skupaj cca 55 EUR/osebo).

MOŽNI POPUSTI: 
- otrok do 12 let = 15% (z dvema odraslima),
- Tretja oseba na dodatnem ležišču = 5%.
Troposteljne sobe proti potrditvi!

MOŽNA DOPLAČILA: 
- za sobo 1/1 = 150 EUR, 
- za obisk lokala s tipično portugalsko poulično pesmijo »fado« in portugalsko folkloro (prevoz, program, večerja, pijača) = cca. 65 EUR pri min. 20 udeležencih (vodniku na poti).

Pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in letalskega prevoznika!

 

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • bogat program
  • arhitekturno bogastvo
  • potovalna klasika
  • bogata zgodovina
  • čudovita mesta
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava