LJ MB SB

PORTUGALSKA

5-DNEVNO POTOVANJE Z LETALOM

Atraktivno popotovanje od Porta do Lizbone (s postanki v Coimbri, Fatimi, Batalhi, Obidosu, Sintri ...)!

ODHOD: 28. april 2024 | 5 dni | letalo | šifra: POR011

1. dan: Zgodnji zbor potnikov na letališču v Zagrebu in ob 6.20 polet z družbo Lufthansa proti Münchnu. Nadaljevalni polet proti Portugalski, pristanek v PORTU ob 10.25 po lokalnem času. Krožna avtobusna vožnja skozi mesto in po aveniji Boavista, ki seže do atlantskega oceana, in ogled glavnih znamenitosti v starem jedru: katedrala, žel. postaja Sao Bento, Praca da Liberdade, Torre dos Clerigos ... Prosto za kosilo v živahnem predelu Ribeira, nato peš čez znameniti most Luisa I. čez reko Douro in pokušnja “porta” v eni izmed tamkajšnjih znanih kleti. Še nekaj prostega časa za individualne oglede (možnost vožnje z ladjico po reki Douro). Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja mimo Aveire proti jugu. Postanek v mestu COIMBRA za sprehod skozi univerzitetni predel in ogled stare katedrale, ki se smatra za najstarejšo romansko zgradbo na Portugalskem. Nadaljevanje v BATALHO za ogled znamenitega samostana. Pozen popoldanski prihod v romarsko FATIMO. Po ogledu osrednjega trga in cerkve nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Vožnja proti jugu in postanek v vasici OBIDOS z značilno arhitekturo. Po postanku za ogled, nadaljevanje poti v SINTRO, staro prestolnico kraljev, ogled zunanjosti palače (vstop na željo, če bo odprto). Nadaljevanje proti najbolj zahodnemu delu Evrope – rtu CABO DEL ROCA. Kasnejši popoldanski prihod v LIZBONO, prva panoramska vožnja skozi mesto in postanek v Parku narodov – prizorišču svetovne razstave Expo ’98 za krajši ogled (Oceanarij, stolp Vasca da Gama, postaja Oriente ...). Nastanitev v hotelu in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled portugalske prestolnice (ta dan z javnim prevozom): trg Pombal, park Edvarda VII, avenija Liberdade, predel Baixa s trgom Rossio, dvigalom sv. Juste, trgom Comercio ... Prosto za kosilo. Popoldanski vzpon do katedrale in do gradu Sao Jorge (vključen vstop v grajski kompleks), nato sestop skozi staro četrt Alfama ... Zvečer po želji večerja v lokalu s petjem tipičnih portugalskih pesmi “fado”. Nočitev v hotelu.

5. dan: Zajtrk in takojšnja vožnja do bližnjega BELEMA in ogled stolpa, od koder so se odpravljali na pot portugalski pomorščaki. Postanek pri “spomeniku odkritij” in če bo možno še obisk cerkve samostana San Jeronimos. Opoldanski transfer na letališče. Ob 14.25 polet iz Lizbone proti Münchnu, nadaljevalni polet do Zagreba, pristanek predvidoma ob 21.20 po lokalnem času. Zaključek potovanja.

CENA:    990 EUR pri najmanj 40 potnikih
              1.050 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: : letalske polete z letalsko družbo Lufthansa na relaciji Zagreb–München–Porto in Lizbona–München–Zagreb, vse letališke in varnostne takse, 1 kos prtljage za oddajo do 23 kg + 1 kos ročne prtljage, 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 2 večerji po programu, vse prevoze na Portugalskem s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: obisk kleti s pokušino porta, samostan Batalha, grad Sao Jorge, stolp Belem, (vse vstopnine cca. 50 EUR/os.).

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- za sobo 1/1 = 160 EUR,
- za povratni transfer iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora do letališča Zagreb = 55 EUR/osebo.


MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- vožnja z ladjico po reki Douro = cca. 20 EUR,
- obisk lokala s tipično portugalsko poulično pesmijo »fado« in portugalsko folkloro (prevoz, program, večerja, pijača) = cca. 65 EUR pri min. 20 udeležencih.

MOŽNI POPUSTI:
- otrok do 12 let na dodatnem ležišču = 15% (z dvema odraslima),
- tretjaodrasla  oseba na dodatnem ležišču = 5%.
Troposteljne sobe po predhodni potrditvi! 

POMEMBNO:
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta,
- vstopnice za stolp v Belemu so na voljo v omejenem številu. Če nam ne bi uspelo zagotoviti notranjega ogleda, bomo v program uvrstili ustrezno alternativo,<
- pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih,
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in letalskega prevoznika!

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • bogat program
  • arhitekturno bogastvo
  • potovalna klasika
  • bogata zgodovina
  • čudovita mesta
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava