LJ MB SB

KORZIKA IN SARDINIJA

6 - DNEVNO POTOVANJE (bus-ladja)

Atraktivno in zelo razgibano potovanje po obeh otokih s poudarkom na naravnih znamenitostih!
Bastia, Porto, Calanche, Ajaccio, Propriano, Sartene, Bonifacio, Castelsardo, Alghero, Cap'd Orso, Costa Smeralda ...

27. april 2023 | 6 dni | avtobus, ladja | šifra: KIS356

1. dan: Odhod iz Maribora ob 7. uri. Pobiranje potnikov preko Slov. Bistrice, Celja in Ljubljane. Prestop meje na Fernetičih in vožnja po Italiji mimo Benetk, Verone in Brescie z vmesnimi postanki. Popoldanski postanek v mestu CREMONA, ki je svetovno znano po izdelovanju glasbil. Krajši ogled starega jedra (katedrala, zvonik, krstilnica, mestna hiša ...). Če bo čas še možnost obiska muzeja violin, nato nadaljevanje vožnje mimo Piacenze in Genove v pristanišče SAVONA. Kasnejše večerno vkrcanje na ladjo-trajekt in nastanitev v notranjih štiri-posteljnih kabinah. Nočna plovba proti Korziki

2. dan:
Pristanek na Korziki v mestu BASTIA v zgodnejših jutranjih urah. Izkrcanje in krajši ogled mesta: trg sv. Nikolaja, tržnica, cerkve sv. Janeza Krstnika ... Sledi vožnja v notranjost otoka do mesta CORTE- nekdanje otoške prestolnice, ki ga odlikuje slikovita citadela na hribu, v mestu pa najdemo tudi edino otoško univerzo. Sledi vožnja skozi sotesko SCALA DI SANTA REGINA in preko prelaza Vergio do gorske vasice EVISA. Spust ob soteski SPELUNCA do romantičnega obmorskega letovišča PORTO. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (v primeru zasedenosti nastanitev v Evisi ali Pianu).

3. dan: Po zajtrku vožnja mimo zanimivih skalnatih tvorb, imenovanih CALANCHE. Krajši postanek in vožnja mimo Sagonskega zaliva do glavnega mesta AJACCIO. Postanek pri velikem Napoleonovem spomeniku, nato sprehod skozi jedro mesta mimo Napoleonove rojstne hiše. Prosto za kosilo, nakupe ... Popoldanska vožnja do Propriana, enega najpomembnejših letoviških predelov Korzike, nato pa vzpon do bližnjih SARTEN, ki veljajo za “najbolj korziško od vseh mest”. Nastanitev v hotelu v bližini, večerja in nočitev.

4. dan:
Zajtrk. Vožnja v BONIFACIO, za mnoge najlepši kraj na Korziki, zgrajen na skalnatih pečinah 50 m nad morjem. Obisk mestnega jedra in nenavadnega pokopališča, “mesta mrtvih”. Vkrcanje na trajekt za Sardinijo, po enourni plovbi pristanek v ST. TERESA DI GALLURA in nadaljevanje z avtobusom ob severozahodni obali. Postanek v CASTELSARDU, slikovitem obzidanem mestecu z impozantno lego nad morjem. Prihod v lepo turistično mesto ALGHERO, ki kaže vpliv katalonsko-aragonske arhitekture. Sprehod po mestnih uličicah in ogled cerkve sv. Frančiška. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan:
Zajtrk. Najprej ogled enega izmed sardinskih prazgodovinskih spomenikov, ostanka nuraške kulture – trdnjave PALMAVERA, ki je bila zgrajena iz belega kamna in stoji na obali. Sledi potovanje preko slikovite notranjosti in hribovskega predela Gallura, bogatega s plutovci. Prihod v obmorski turistični kraj PALAU in nadaljevanje do bližnjega rta CAP D’ORSO. Vzpon na naravno znamenitost, gigantsko skalo v obliki medveda. Popoldne vožnja s postanki ob znani otoški plaži COSTA SMERALDA (smaragdna obala) za občudovanje letoviških krajev z zanimivo arhitekturo, kot sta Porto Cervio in Baia Sardinia. Večerni prihod v pristanišče Golfo Aranchi (ali Olbia). Vkrcanje na ladjo in nastanitev v notranjih štiri-posteljnih kabinah. Možnost zabave in prehranjevanja na ladji. Nočna plovba proti celini.

6. dan:
Jutranji pristanek ladje nazaj v pristanišču LIVORNO. Izkrcanje in vožnja po avtocesti mimo Firenc in Bologne. Opoldanski postanek v mestu FERRARA za krajši ogled starega jedra s katedralo in trdnjavo d’Este. Nadaljevanje mimo Benetk in prihod v Slovenijo v zgodnjih večernih urah.

CENA:  645 EUR pri najmanj 40 potnikih
             699 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 3 x polpenzion v hotelih**/*** v sobah 1/2 TWC, 2 x nočitev v notranjih kabinah 1/4 TWC na trajektih (1 x na relaciji Savona–Bastia in 1 x na relacii Golfo Aranchi-Livorno), vožnja s trajektom na relaciji Bonifacio–St. Theresa di Gallura, vse pristaniške takse, vstopne in izstopne takse za Korziko in Sardinijo, avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: Palmavera, Cap d’Orso.


MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 v hotelih = 80 EUR,
- za kabino 1/3 na ladji = 25 EUR/osebo,
- za kabino 1/2 na ladji = 55 EUR/osebo.

MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 12. leta skupaj z 2 odraslima = 25%
- za 3 osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%

POMEMBNO:
- v času objave programa vozni redi trajektov še niso bili fiksno potrjeni, zato se v tej zvezi lahko program še spremeni oziroma se lahko spremeni tudi vrstni red ogledov.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji ladjarja!

 

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • bogat program
  • krožno potovanje
  • vožnja s trajektom
  • antične civilizacije
  • potovalna klasika
  • naravne lepote
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava