LJ MB SB

KORZIKA IN SARDINIJA

6 - DNEVNO POTOVANJE (bus-ladja)

Atraktivno in zelo razgibano potovanje po obeh otokih s poudarkom na naravnih znamenitostih!
Bastia, Porto, Calanche, Ajaccio, Propriano, Sartene, Bonifacio, Castelsardo, Alghero, Cap'd Orso, Costa Smeralda ...

27. april 2023 | 6 dni | avtobus, ladja | šifra: KIS356

1. dan:
Odhod iz Maribora ob 20. uri. Vožnja preko Slov. Bistrice, Celja in Ljubljane. Prestop v Italijo na Fernetičih in vožnja mimo Benetk. Nočna vožnja.

2. dan:
Potovanje mimo Firenc in Pise, jutranji prihod v LIVORNO in vkrcanje na ladjo za Korziko. Opoldanski pristanek v mestu BASTIA. Vožnja skozi sotesko SCALA DI SANTA REGINA in preko prelaza Vergio do gorske vasice EVISA. Spust ob soteski SPELUNCA do romantičnega obmorskega letovišča PORTO. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (v primeru zasedenosti nastanitev v Evisi ali Pianu).

3. dan:
Po zajtrku vožnja mimo zanimivih skalnatih tvorb, imenovanih CALANCHE. Krajši postanek in vožnja mimo Sagonskega zaliva do glavnega mesta AJACCIO. Postanek pri velikem Napoleonovem spomeniku, nato sprehod skozi jedro mesta mimo Napoleonove rojstne hiše. Prosto za kosilo, nakupe ... Popoldanska vožnja do Propriana, enega najpomembnejših letoviških predelov Korzike, nato pa vzpon do bližnjih SARTEN, ki veljajo za “najbolj korziško od vseh mest”. Nastanitev v hotelu v bližini, večerja in nočitev.

4. dan:
Zajtrk. Vožnja v BONIFACIO, za mnoge najlepši kraj na Korziki, zgrajen na skalnatih pečinah 50 m nad morjem. Obisk mestnega jedra in nenavadnega pokopališča, “mesta mrtvih”. Vkrcanje na trajekt za Sardinijo, po enourni plovbi pristanek v ST. TERESA DI GALLURA in nadaljevanje z avtobusom ob severozahodni obali. Postanek v CASTELSARDU, slikovitem obzidanem mestecu z impozantno lego nad morjem. Prihod v lepo turistično mesto ALGHERO, ki kaže vpliv katalonsko-aragonske arhitekture. Sprehod po mestnih uličicah in ogled cerkve sv. Frančiška. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan:
Zajtrk. Najprej ogled enega izmed sardinskih prazgodovinskih spomenikov, ostanka nuraške kulture – trdnjave PALMAVERA, ki je bila zgrajena iz belega kamna in stoji na obali. Sledi potovanje preko slikovite notranjosti in hribovskega predela Gallura, bogatega s plutovci. Prihod v obmorski turistični kraj PALAU in nadaljevanje do bližnjega rta CAP D’ORSO. Vzpon na naravno znamenitost, gigantsko skalo v obliki medveda. Popoldne vožnja s postanki ob znani otoški plaži COSTA SMERALDA (smaragdna obala) za občudovanje letoviških krajev z zanimivo arhitekturo, kot sta Porto Cervio in Baia Sardinia. Večerni prihod v pristanišče Golfo Aranchi (ali Olbia). Vkrcanje na ladjo in nastanitev v notranjih štiri-posteljnih kabinah. Možnost zabave in prehranjevanja na ladji. Nočna plovba proti celini.

6. dan:
Jutranji pristanek ladje nazaj v pristanišču LIVORNO. Izkrcanje in vožnja po avtocesti mimo Firenc in Bologne. Opoldanski postanek v mestu FERRARA za krajši ogled starega jedra s katedralo in trdnjavo d’Este. Nadaljevanje mimo Benetk in prihod v Slovenijo v zgodnjih večernih urah.

CENA:  620 EUR pri najmanj 40 potnikih
             675 EUR pri najmanj 30 potnikih

7% POPUST ZA HITRE PRIJAVE do 15.2.2023 (za plačilo v celoti).

CENA VKLJUČUJE: 3 x polpenzion v hotelih**/*** v sobah 1/2 TWC, plovba na relacijah Livorno–Bastia in Bonifacio–St. Theresa di Gallura, 1 x nočitev z nastanitvijo v notranjih kabinah 1/4 TWC na trajektu in plovbo na relaciji Golfo Aranci–Livorno, pristaniško takso, vstopne in izstopne takse za Korziko in Sardinijo, avtobusni prevoz s tur. avtobusom, vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: Palmavera, Cap d’Orso.


MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 v hotelih = 80 EUR,
- za kabino 1/3 na ladji = 15 EUR/osebo,
- za kabino 1/2 na ladji = 30 EUR/osebo.

MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 12. leta skupaj z 2 odraslima = 25%
- za 3 osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%

POMEMBNO:
- v času objave programa vozni redi trajektov še niso bili fiksno potrjeni, zato se v tej zvezi lahko program še spremeni oziroma se lahko spremeni tudi vrstni red ogledov.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji ladjarja!

 

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • bogat program
  • krožno potovanje
  • vožnja s trajektom
  • antične civilizacije
  • potovalna klasika
  • naravne lepote
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 6 dni (5 nočitev)

PREVOZ: Avtobus-ladja

27. apr. 2023 - 2. maj 2023

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 576,60 €
SKUPNA CENA: 1.153,20 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava