LJ MB SB

KRIŽARJENJE PO DRINI

3-DNEVNO POTOVANJE

Dopolnjevanje skupine! Šarganska osmica, Drvengrad, Andrićgrad, NP Tara, samostan Rača, Hišica na Drini ...

ODHOD: 20. september 2024 | 3 dni | avtobus, ladja, vlak | šifra: KD1400

Dopolnjevanje skupine!
 
1. dan: Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah. Potovanje preko Hrvaške v Srbijo (z vmesnimi postanki) in popoldanski prihod na Taro. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja proti Mokri Gori. Tu vas vas čaka doživetje najatraktivnejše turistično-muzejske železnice v Evropi: vožnja v starinskih vagonih po slikoviti ŠARGANSKI OSMICI. Pentlji daje poseben čar več kot 20 predorov, mostov in viaduktov ter 300 metrov višinske razlike. Izstop na postaji Jatare. Vožnja do Drvengrada. Ogled filmske vasi Emira Kusturice – DRVENGRAD na Mečavniku. Vas so zgradili za snemanje filma »Život je čudo«. Nato potovanje z avtobusom proti Višegradu v Bosni in Hercegovini. Tam si boste ogledali stari most Mehmed-paše Sokolovića, ki ga v romanu »Most na Drini« opisuje nobelovec Ivo Andrič. Še ogled ANDRIĆGRADA in mešanice različnih stilov, ki so se izmenjevali v zgodovini tega območja: bizantinski, otomanski, renesančni in klasicistični. Zasnoval ga je režiser Emir Kusturica, navdih pa je dobil v delih in likih Iva Andrića. Preprosto kosilo (lepinja s čevapčiči). Po pavzi vkrcanje na ladjo Grizzly in križarjenje po kanjonu Drine; 52 km dolga plovba do Perućca. Povratek v hotel. Večerja ob živi glasbi. Nočitev.

3. dan: Po zajtrku odkrivanje NP TARA z vožnjo na »vidikovac« Zelenika s čudovitim razgledom na dolino Drine, Hidroelektrarno Bajina Bašta in jezerom Perućac. Še postanek v Perućcu ob reki Vrelo, dolgi samo 365m. Nadaljevanje do Bajine Bašte, obisk SAMOSTANA RAČA, središča duhovnosti v srednjeveški Srbiji. Ogled znane srbske destilarne in degustacija žganja. Možnost nakupa. Zadnja fotopavza za ogled simbola mesta »HIŠICE NA DRINI«.  Nekje na poti vključena malica (preprost topel obrok v času poznega kosila ali zgodnje večerje). Sledi avtobusna vrnitev proti domu in pozen nočni prihod v Slovenijo.
 
CENA: 390 EUR pri najmanj 40 potnikih na avtobusu (oz. 80 potnikih na dveh avtobusih)
 
CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, 2 x polpenzion v hotelu***, 1 x živo glasbo ob večerji v hotelu, 1 x preprosto kosilo, vožnjo z muzejskim vlakom po »šarganski osmici, križarjenje po Drini, ogled Drvengrada, degustacijo žganja, malica na poti nazaj zadnji dan, vse oglede po programu, cestnine, pristojbine in dajatve, lokalno vodenje (kjer je obvezno), slovensko vodenje in celotno organizacijo.
Vključene vse vstopnine po programu.
 
MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 56 EUR.
 
MOŽEN POPUST: za otroka do 12 let = 25% (z dvema odraslima osebama), tretja odrasla oseba na dodatnem ležišču 5%. Troposteljne sobe proti potrditvi. 
 
POMEMBNO: ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta.
 
 
Naročnik programa je društvo odraslih potnikov iz Koroške. Zaradi zagotovitve nižje cene, bodo veseli, če se jim pridruži še kdo.
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

  • vključene vstopnine
  • naravne lepote
  • Balkan
  • z vlakom
  • polpenzion
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 3 dni (2 nočitev)

PREVOZ: lastni prevoz

20. sep. 2024 - 22. sep. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 390,00 €
SKUPNA CENA: 780,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava