LJ MB SB

ISLANDIJA - VELIKI KROG

8-DNEVNO POTOVANJE

Bogat program po Islandiji.

ODHOD: 18. julij 20242 | 8 dni | letalo | Šifra: VK1126
 
1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora, Sl. Bistrice, Celja in Ljubljane. Vožnja na letališče Marco Polo in polet na Islandijo z letalsko družbo Play ob 22.05. Pozen prihod v Reykyavik, prevoz v hotel in nočitev.

2. dan: Po zajtrku odhod iz hotela in glavnega mesta. Začetek poti s postanki ob panoramski poti ob fjordu HVALFJÖRDUR in mestom BORGARNES. Sledi postanek in preprost sprehod na vulkanski krater GRABROK sredi zelenega lavnega polja. Nadaljevanje poti severu, obisk ene najlepših kmečkih hiš in ljudskih muzejev na Islandiji, GLAUMBÆR. Nato pot skozi slikovito fjordsko pokrajino, preko več prelazov do glavnega mesta severne Islandije – AKUREYRI. Namestitev in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Jutranje raziskovanje mesta Akureyri. Možnost doplačila za vožnjo z ladjico in ogled kitov. Popoldan potovanje do slapa bogov, GOÐAFOSS. Nadaljevanje do jezera MÝVATN, znano kot geološko čudo s 50 otočki in povprečno globino 2 metrov. Ogled nenavadnih tvorb iz lave v Kálfaströndu, psevdo kraterjev Skútustaðirju in stožca Hverfjall. Popoldne zaključimo s sprostitvijo v geotermalnih kopelih Mývatn (vključeno) s čudovitimi razgledi na območje. Namestitev in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Začetek dneva s sprehodom po labirintih lave v DIMMUBORGIRU (»temnih gradovih«), kjer naj bi živeli troli. Popoldan obisk območja vročih vrelcev NÁMASKARÐ, z brbotajočimi blatnimi bazeni. Nadaljevanje poti proti vzhodu čez neposeljeno visokogorje, na katerem občudujemo to luni podobno pokrajino. Na poti še postanek ob mogočnem slapu DETTIFOSS. Namestitev in nočitev.

5. dan: Zajtrk in začetek poti z občudovanjem dramatične pokrajine vzhodnih islandskih fjordov, z lepimi vijugastimi potmi in majhnimi ribiškimi vasicami. Popoldan prispemo do največjega ledenika na južnem delu Islandije – VATNAJÖKULL. Namestitev in nočitev.

6. dan: Zajtrk. Postanek pri JÖKULSÁRLÓNU, ledeniški laguni polni plavajočih ledenih gmot. Raziskovanje mesta, kjer tjulnji plavajo v arktičnih vodah. Plovba z ladjico med ledeniki na vodi (vključeno). Potovanje naprej po južnem delu ledenika Vatnajökull, in ogled drugega največjega narodnega parka v Evropi. Občudovanje najvišje gore v Islandiji in čudovitega alpskega okolja. Popoldne vožnja čez lavno polje ELDHRAUN. Vključeno doživetje edinstvene islandske predstave LAVA SHOW. Sprehod ob črni lavni plaži Reynisfjar blizu Vika. V majhni vasi Skógar 60 metrov visokega slapu SKÓGAFOSS. Namestitev in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Dan za raziskovanje znamenitosti klasičnega ZLATEGA KROGA. Začetek dneva v FRIÐHEIMARJU, za seznanitev z islandskim konjem, njegovimi značilnostmi in zgodovino ter obisk geotermalne zelene hiše. Sledi obisk geotermalnih polj GEJZIR, po katerih so gejzirji dobili ime. Najbolj veličasten vrelec po imenu STROKKUR v povprečju izbruhe kar na vsakih 5-7 minut. Nadaljevanje poti do GULLFOSSA, »zlatega slapu«. Dvojni slap iz višine 32m, ki privablja potnike v vseh letnih časih. Pot naprej do nacionalnega parka THINGVELLIR, kjer je leta 930 začel delovati Islandski parlament in je danes uvrščen na seznam UNESCO. Vrnitev v mesto REYKJAVIK, s kratkim ogledom mesta. Namestitev in nočitev.

8. dan: Zajtrk. Prosto jutro v mestu Reykjavik. Opoldanski transfer iz mesta do letališča. Polet letala letalske družbe Play ob 14.45. Pristanek na letališču Benetke ob 21.05. Transfer proti Sloveniji.
 
CENA:       2.990 EUR pri najmanj 25 potnikih
                  3.190 EUR pri najmanj 20 potnikih 
                  3.490 EUR pri najmanj 15 potnikih
 
 
CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Benetke–Keflavik–Benetke, vse letališke pristojbine, vključen tudi 1 kos velike prtljage za oddajo do 20 kg, 7 x nočitev z zajtrkom v sobah 1/2 TWC v hotelih najmanj ***, vsi avtobusni prevozi in transferji na Islandiji po programu, vse oglede po programu, organiziran transfer iz Maribora do letališča Benetke in nazaj, slovensko vodenje in organizacijo.
Vključene vstopnine: ledeniška laguna Jökulsárlónu, vstop v geotermalni kopališče Mývatn (vključena brisača), muzej Glaumbær, islandsko prestavo Lave, kmetija Friðheimar (geotermalni rastlinjak in hlev s konji).
 
MOŽNA DOPLAČILA v agenciji: 
- za sobo 1/1 = 990 EUR.
 
MOŽNA DOPLAČILA na poti: 
- za izlet z ladjico z opazovanje kitov = cca. 90 EUR pri najmanj 10 prijavljenih, 
 
PREDVIDENA NASTANITEV je v sledečih hotelih (gre za hotele srednje oz. višje kategorije): 
Fosshotel Reykjavik, Hotel KEA – Akureyri, Fosshotel Myvatn, Fosshotel Eastfjords, Fosshotel Glacier Lagoon, Hotel Stracta.
Pridržujemo si pravico katerega izmed navedenih hotelov tudi zamenjati (skladno z razpoložljivostjo v času potrditve).
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih! 
Veljajo splošni pogoji letalskega prevoznika in turistične agencije!
 
 

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava