LJ MB SB

OMAN

8-DNEVNO POTOVANJE

ODHOD: 26. oktober 2024 | 8 dni | letalo | šifra: OM1115

1. dan: Zbor potnikov na letališču Ljubljana ob 18.15. Polet s Turkish Airlines ob 20.15 v Istanbul. Nadaljevalni polet v Muscat, prestolnico Sultanata Oman. Nočni let.

2. dan: Jutranji pristanek v MUSCATU predvidoma ob 06.45 po lokalnem času. Po krajši osvežitvi avtobusni ogled mesta. Obisk največje mošeje v Omanu, »Velike Mošeje Njegovega Veličanstva Sultana Qaboosa Bin Saida«. Vožnja v okrožje Mutrah, obisk ribje tržnice in največje tradicionalne tržnice v Omanu, souk Mutrah. Nato obisk mestnega muzeja Bait A−Zubair, ki priča o bogati kulturni dediščini te dežele. Vstop v čudovito kraljevo operno hišo. Vožnja ob obali mimo zaliva Muscat, ki jo že od 16. st. čuvata mogočni portugalski utrdbi Al Mirani in Al Jalali. Vrnitev v hotel  in nočitev.

3. dan: Po zajtrku prosto za samostojne oglede in nakupe. Nato vožnja ob jugovzhodni obali Omanskega morja skozi ribiško pristanišče QURIYAT, ki jo čuva mogočna utrdba iz 18. st., in obmorsko vasico TIWI do starodavnega trgovskega pristanišča SUR. Ogled mestne trdnjave Al Ayjah. Nastanitev v hotelu v Sur ali Ras Al Had. Po večerji vožnja do znamenite »TURTLE BEACH«, kjer imajo na plaži velike želve v času parjenja skrita gnezda. Vrnitev v hotel. Nočitev.

4. dan: Zajtrk. Pristanišče Sur slovi po izdelavi tradicionalnih lesenih arabskih jadrnic dhow. Postanek za ogled delavnic. Nadaljevanje skozi vzhodni del gorske verige Hajar do doline beduinskih plemen Khalid, ki jo krasijo čudoviti vodni bazeni. Oddih v gorski oazi WAD BANI KHALI, možnost kopanja v naravnem bazenu in čas za kosilo. Vznemirljiva vožnja po sipinah s terenskimi vozili v puščavi velikih rdečih sipin WAHIBA SANDS. Namestitev v urejenem puščavskem kampu. Večerja.

5. dan: Zajtrk. Vožnja do največjega mesta v notranjosti Sultanata IBRA. Kratek postanek na edini »ženski« tržnici v Omanu. Nadaljevanje v mesto NIZWA − puščavsko oazo, ki je bila starodavna prestolnica dinastije Julanda, v stoletjih pa se je razvila v pomemben zgodovinski center. Postanek ob mestni utrdbi z mogočnim okroglim stolpom ter obisk mestnega souka, ki je znan tudi po rezljanih nožih »khanjar« ter čudovitih izdelkih iz srebra. Popoldan obisk obnovljene palače JABRIN, mogočne rezidence imamov Yaariba iz sredine 17.st in najmočnejši grad v Omanu. Večerja in namestitev.

6. dan: Zajtrk. Ogled mogočne trdnjave BAHLA, pod zaščito Unesca. Po ogledu nadaljevanje poti proti vznožju gorovja JEBEL AKHDAR − Zelene gore, ki navduši z  neokrnjeno naravo. Vzpon na razgledno ploščad na JEBEL SHAMS − Sončna gora je s 3075 m najvišji vrh v Sultanatu Oman s pogledom na pravi omanski »Grand Canyon«. Postanek v vasici AL HAMRA, največji blatni vasici v Omanu, ki ima dobro ohranjene večnadstropne hiše, zgrajene iz blata in opeke, in številne vodne namakalne kanale. Večerja. Vrnitev v hotel.

7. dan: Zajtrk. Vožnja proti vasici NAKHAL. Ogled utrdbe Husn Al Heem, rezidena dinastije Yaarubah, katere začetki gradnje segajo v obdobjem pred prihodom islama. Postanek še v zeleni oazi ob vodnih izvirih Nakhal springs. Popoldanski povratek v MUŠKAT, kjer sledi prosti čas za nakupe in samostojne oglede. Organizirana večerja in transfer na letališče. Let.

8. dan: Nočni let iz Muscata s prestopom čez letališče Istanbul in nadaljevanje poleta v Ljubljano. Pristanek na letališču Brnik ob predvidoma 8.55.

CENA:      1.659 EUR pri najmanj 20 potnikih
                  1.799 EUR pri najmanj 15 potnikih

CENA VKLJUČUJE: povratni polet Ljubljana–Istanbul–Muscat, letališke takse in varnostne pristojbine, 1 kos velike prtljage do 23 kg, vse prevoze po programu, vožnjo s posebnimi terenskimi vozili po puščavi, 4x nočitev z zajtrkom v hotelih 3/4* v 1/2 TWC, 1x nočitev z zajtrkom v urejenem puščavskem kampu (lastna kopalnica), vse obroke po programu, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacija potovanja.
Vključene  vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: 
- za enoposteljno sobo = 280 EUR,
- za organiziran transfer iz Maribora do letališča Brnik in nazaj = 45 EUR.

DOPLAČILO NA POTI: napitnine (približno 60 EUR/osebo).

VIZUM: Slovenski državljani za vstop v Oman potrebujejo veljaven potni list in vizum. Slovenski državljani vizum za Oman pridobijo ob prihodu na letališče in je brezplačen. Potni list mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev po koncu potovanja. 

POMEMBNO: 
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega potnega lista, katerega veljavnost mora biti še najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja, 
- pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih in do manjših sprememb v programu glede na razpoložljivost nastanitvenih kapacitet, 
- ena nočitev je predvidena v urejenem puščavskem kampu (z lastnimi sanitarijami), kar je gotovo zanimiva izkušnja. Ker pa je tovrstnih kapacitet malo, bomo v primeru zasedenosti v kampu tudi to nočitev organizirali v hotelu (v tem primeru se malo prerazporedijo ogledi),
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo.  

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

 

Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 8 dni (7 nočitev)

PREVOZ: lastni prevoz

26. okt. 2024 - 2. nov. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 1.659,00 €
SKUPNA CENA: 3.318,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava