LJ MB SB

BOSANSKE PIRAMIDE IN SARAJEVO

DVODNEVNO POTOVANJE

ODHOD: 19. oktober 2024 | 2 dni | avtobus | šifra: BPS1046
 
1. dan: Zgodnji odhod iz Slovenije, vožnja mimo Zagreba proti Gradiški, prestop meje v BIH. Nadaljevanje mimo Doboja, po slikoviti dolini reke Bosne skozi Vranduško klisuro mimo Zenice. Dopoldanski prihod v VISOKO in ogled bosanskih piramid: na Belvederu seznanitev s piramidami in vzpon na severno stran piramide Sonca do ogromnih megalitnih blokov, s katerimi je prekrita piramida. Postanek ob močnih energijskih točkah in nadaljevanje v Vratnico z obiskom Tumulusa – 35  metrov visokega kamnitega templja, obloženega z megalitnimi ploščami, težkimi od 10 do 25 ton. Pozno popoldne prihod v SARAJEVO in panoramski avtobusni ogled mesta: zgradbi dvojčkov Momo in Uzeir, Skanederija, parlament … Sprehod čez znameniti Principov most do Inat kuće, postanek pri sloviti Vječnici, zgrajeni v času Avstro-Ogrske, ki jo je arhitekt Ćiril Iveković predelal v neomavrski slog po vzoru Mameluka v Kairu. Sprehod po znameniti ulici »Ferhadija« mimo katedrale, pravoslavne cerkve in begove džamije. Prosti čas za sprehod po Baščaršiji, obisk trgovinic, obrtnih delavnic, kavarnic. Lahko se boste okrepčali v čevabdžinicah ali burekdžinicah. Namestitev v hotelu in nočitev.   

2. dan: Po zajtrku še čas za manjše nakupe, napitek v kavarni, nato slovo od Sarajeva in vrnitev do VISOKEGA. Vstop v predzgodovinski podzemni labirint v Ravnah s številnimi podzemnimi hodniki, prostori, keramičnimi ploščami s starodavno pisavo in najvišjo koncentracijo zdravilnih negativnih ionov, ki uničujejo bakterije in viruse (36.000 negativnih ionov na cm3). Celice v telesu tako nimajo naravnih sovražnikov in lahko začnejo proces regeneracije, kar  odlično deluje na človeški organizem. Celotna piramida deluje zdravilno in omogoča ponovno vzpostavljanje osnovnih sistemov v organizmih. Po ogledu nekaj prostega časa za meditacijo ali individualne oglede podzemnih tunelov ter za sprehod po arheološkem parku Ravne 2. Vrnitev proti domu po isti poti, prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.
 
CENA:     195 EUR pri najmanj 40 potnikih
                 230 EUR pri najmanj 30 potnikih
 
 
CENA VKLJUČUJE: 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v sobah 1/2 TWC v Sarajevu, vse oglede po programu, avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, lokalno vodenje (kjer obvezno), slovensko vodenje in organizacijo.
Vključeni: vsi ogledi na Bosanskih piramidah (2-dnevna vstopnica).  
 
MOŽNO DOPLAČILO ob prijavi: za sobo 1/1 = 20 EUR.
 
MOŽNI POPUSTI:  za otroka do 12 let = 25% (z dvema odraslima osebama), za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%. Troposteljne sobe po predhodni potrditvi. 
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 2 dni (1 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

19. okt. 2024 - 20. okt. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 195,00 €
SKUPNA CENA: 390,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava