LJ MB SB

JAPONSKA

12-DNEVNO POTOVANJE

Raziščite kontraste sodobne metropole in tradicionalne japonske kulture z obiskom Tokia, Kyota in Hiroshime. Poglobite se v zgodovino in lepoto znamenitih templjev, gradov ter naravnih čudes, kot je gora Fuji, ter okusite raznolike japonske kulinarike.

ODHOD: 7. september 2024 | 12 dni | letalo | šifra: JPN632
 
ZAGOTOVLJEN ODHOD.
 

1. dan: Zbor potnikov na letališču Ronke v Trstu. Polet z letalsko družbo Italian Airways ob 11.20 na relaciji Trst–Rim–Tokio. Nočni let.

2. dan: Pristanek na letališču Haneda v Tokiu ob 10.40 po lokalnem času. Po ureditvi formalnosti na letališču začetek  poti z lokalnim avtobusom. Prvi postanek je v mestu KAMAKURA, z obiskom velike Bude v templju Kotoku-in. Nadaljevanje poti proti simbolu Japonske, gore Fuji. Postanek v kraju HAKONE, z vožnjo z ladjo po jezeru in razgledi na goro Fuji. Nastanitev v hotelu na poti.  

3. dan: Zajtrk. Nadaljevanje proti čez japonske Alpe proti kraju MATSUMOTO za ogled tamkajšnjega gradu, ki je eden izmed originalnih 12ih trdnjav (tenshu) in ga uvrščajo med nacionalne zaklade japonske. Vožnja v mesto TAKAYAMA, znana po pridelovanju žgane pijače sake in čudovito ohranjeni ulici iz japonskega obdobja Edo. Nastanitev in nočitev.

4. dan: Zajtrk in nadaljevanje poti proti severu. Postanek za ogled vasice SHIRAKAWAGO s posebno arhitekturo lesenih hišk. Prihod v mesto KANAZAWA, znano po produkciji zlatega lista. Ogled znamenitega vrta KENRAKUEN in obisk lepo ohranjene mestne četrti Higashi Chaya. Namestitev in nočitev. 

5. dan:  Zajtrk. Potovanje proti mestu KYOTO, prestolnici kulture, mestu tisočih templjev in številnih znamenitosti na UNESCOVEM seznamu svetovne dediščine. Začetek raziskovanja mesta z ogledom fotogeničnega bambusovega gozda Arashiyama. Nadaljevanje s spoznavanje zena v kamnitem vrtu templja Ryoanji in konec dneva z obiskom enega najbolj znanih budističnih templjev Kinkaku-ji. Namestitev v mestu in nočitev. 

6. dan: Zajtrk. Dan za oglede v stari japonski prestolnici. Obisk enega največjih svetišč mest Kiyomizudera. Nadaljevanje s sprehodom in prostim časom po starem srednjeveškem predelu Gion. Ogled mesta zaključimo s sprehodom po svetišču Fushimi Inari, sestavljeno iz tisočerih vrat Tori. Nočitev. 

7. dan: Zajtrk. Pot iz Kyota v staro prestolnico NARA, mesto tisočih srn. Te so udomačene in popestrijo obisk s prostim sprehajanjem po starem centru mesta. Naučene so se tudi prikloniti v zameno za piškot. Ogled templja Todaiji, največje lesene zgradbe na svetu, z enim največjih bronastih kipov bude na japonskem. prihod v drugo največje japonsko mesto OSAKA. Krajši panoramski ogled mesta: grad Osaka, predel Shinsekai, Dontobori ... Obisk dvostolpnega nebotičnika Umeda Sky Building z lepimi razgledi. Prosto. Nastanitev in nočitev.

8. dan: Zajtrk. Vožnja do kraja HIMEJI in obisk gradu bele češnje, enega najbolje ohranjenih japonskih gradov. Obisk še enega izmed čudovitih vrtov Kokoen. Nadaljevanje z ogledom enega od treh najlepših vrtov pokrajine, parka KORAKUEN v OKAYAMI. Zaključek dneva s kratkim obiskom vasice Kurashiki s čudovitimi rečnimi kanali. Nastanitev in nočitev.

9. dan: Zajtrk. Pot do mesta HIROSHIMA. V mestu ogled spominskega muzeja žrtev atomske bombe. Nato pot s trajektom na bližnji sveti otok MIYAJIMA za ogled templja Itsukushima in slavnih vrat Tori na morju. Nekaj prostega časa na otoku. Vrnitev v mesto. Po želji zaključek dneva v »vasi« okonomi-mura, z možnostjo pokušine lokalne specialitete okonomiyaki. Namestitev in nočitev. 

10. dan: Zajtrk. Doživetje vožnje do okrog 280 km/uro s hitrim vlakom SHINKANSEN. Potovanje čez glavna mesta otoka Honshu, kjer boste v le dobrih 4 urah naredili okrog 830 km poti. Prihod v glavno mesto TOKYO. Sledi ogled mesta z javnim transferjem: Obisk budističnega templja Asakusa, cesarske palače, postanek pri mestnem središču Shibuya ob kipu kužka Shiba, ki je s svojo lojalnostjo umrlemu lastniku očaral Jaonce in svet. Namestitev in nočitev. 

11. dan: Prosti dan v glavnem mestu za nakupe, obiske muzejev ali možnost celodnevnega obiska pokrajine NIKKO (z vlakom). V kraju Nikko je eno najlepših šintoističnih svetišč iz belega marmorja in keramike, postavljeno v spomin šogunu Tokugawa Ieyasu. Nikko je čudovita hribovita pokrajina in velja za priljubljen enodnevni pobeg iz prestolnice. Poleg svetišča ogled še nekaterih budističnih templjev in čudovitega mostu Shinkyo. Povratek v hotel in nočitev.

12. dan: Zajtrk. Transfer do letališča Haneda. Ob 12.40 let na relaciji Tokio–Rim–Trst. Predviden pristanek v Ronkah ob 22.55 po lokalnem času. Zaključek potovanja.

CENA:    3.290 EUR pri najmanj 25 potnikih - SAMO ŠE 2 MESTI

CENA VKLJUČUJE: povratno letalsko vozovnico na relaciji Trst–Rim–Tokio, letališke pristojbine in takse, prtljago za oddajo do 23 kg, 10 x nočitev z zajtrkom v hotelih***, vse oglede po programu v kombinaciji avtobusnega in javnega prevoza, 1x prevoz s hitrim vlakom Shinkansen na relaciji Tokio–Hiroshima, lokalne spremljevalce, slovenskega vodnika, celotno organizacijo.
Vključene vstopnine: tempelj Kotoku-in, Hakone Pirate Cruise, grad Matsumoto, Takayama Matusuri Yatai Kaikan, vasica Shirakawago, park Korakuen bambusov vrt Arashiyama, tempelj Ryoanji, zlati tempelj Kinkakuji, tempelj Kiyumizudera, tempelj Todaiji,  grad bele češnje Himeji, tempelj Itsukushima, muzej žrtev atomske bombe.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: 
- za sobo 1/1 = 580 EUR, - enoposteljne sobe niso več na voljo, 
- povratni transfer iz Maribora do letališča Trst = 55 EUR/osebo.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- izlet v pokrajino Nikko (vožnja, vstopnino v svetišče in vodenje; min. 15 potnikov) = 65 EUR/osebo,
- predstava Gejš v Gionu = cca. 62 EUR/osebo,
- doplačilo za polpenzion (kosila ali večerje) = cca. 350 EUR/osebo (plačilo vodniku na poti, prijava vnaprej v agenciji),
- vstopnine za dodatne muzeje in templje, ki niso vključeni v programu (po želji).

POMEMBNO: 
- del ogledov je lahko izvedenih tudi s koriščenjem javnega prevoza,
- sobe v japonskih hotelih so lahko manjše, kot smo jih navajeni v Evropi,
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega potnega lista, katerega veljavnost mora biti še najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja, 
- pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih, 
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo.  


Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

 

Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 12 dni (11 nočitev)

PREVOZ: lastni prevoz

7. sep. 2024 - 18. sep. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 3.290,00 €
SKUPNA CENA: 6.580,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava