LJ MB SB

ZLATA PRAGA (TELČ, ČEŠKI KRUMLOV)

3 DNEVNO POTOVANJE

ODHOD: 27. september 2024 | 3 dni | avtobus | šifra: ZP441
 
1. dan: Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 4. uri zjutraj. Pobiranje potnikov preko Celja, Slov. Bistrice in Maribora ter vožnja do Šentilja. Nadaljujemo čez Avstrijo, mimo Dunaja in naprej na Češko preko Znojma. Vmesni postanki. Dopoldanski obisk zanimivega srednjeveškega TELČA, sprehod po osrednjem mestnem trgu z renesančno zasnovo. Nadaljevanje potovanja in prihod v PRAGO v kasnejših popoldanskih urah. Prvi panoramski ogled mesta: Vyšehrad, Plečnikova cerkev, železniška postaja, Vaclavske namesti ...  Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. 

2. dan: Zajtrk. Celodnevni ogledi v češki prestolnici: takojšen vzpon na Hradčane, najprej ogled knjižnice v samostanu Strahov, nato obisk Loreta z znamenitim »praškim zlatom«. Sledi sprehod skozi grajski kompleks, mimo cerkve sv. Vida, prečkanje Vltave čez znani Karlov most in na trgu Staromeske namesti ogled znamenite Orlojske ure. Odmor za kosilo v središču mesta. Popoldne zunanji ogled židovske četrti in prosto za nakupe ali individualne oglede. Po želji organizirana večerja v eni izmed pivnic (večerja, aperitiv in vrček piva, doplačilo). Nočitev v hotelu.   

3. dan: Zajtrk. Dopoldanski odhod iz Prage proti jugu. Vožnja mimo Tabora do ČEŠKIH BUDEJOVIC, kjer se bomo ustavili za krajši sprehod skozi mestno jedro. Nadaljujemo do slikovitega mesteca ČEŠKI KRUMLOV, ki je na seznamu svetovne dediščine UNESCA. Postanek za sprehod skozi staro jedro do cerkve in skozi grajski kompleks. Nadaljevanje vožnje proti Avstriji, mimo Linza in Gradca. Večerni prihod v Slovenijo.
 
CENA:     275 EUR pri najmanj 40 potnikih  
                299 EUR pri najmanj 30 potnikih
 
CENA VKLJUČUJE: 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, 1 x večerja v hotelu, avtobusni prevoz, takse, vse cestnine, vodenje in organizacijo.   
Vključene vstopnine: Strahovska knjižnica in Loreto.   
 
MOŽNO DOPLAČILO ob prijavi: za sobo 1/1 = 60 EUR. 
 
MOŽNO DOPLAČILO na poti: za večerjo v tipični pivnici (vključen aperitiv in vrček piva) = cca. 30 EUR.
 
MOŽEN POPUST:  otrok do 12 let na dodatnem ležišču = 25% (z dvema odraslima), tretja oseba na dodatnem ležišču = 5%.  Troposteljne sobe proti potrditvi.
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 3 dni (2 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

27. sep. 2024 - 29. sep. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 275,00 €
SKUPNA CENA: 550,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava