LJ MB SB

VELIK IRSKI KROG

8 - DNEVNO POTOVANJE

ODHOD: 24. julij 2024 | 8 dni | letalo | šifra: VIK021

1. dan: Zbor potnikov letališču Zagreb ob 4.15 in polet z enim prestopom z družbo Lufthansa ob 6.10. proti Irski. Pristanek v Dublinu ob 11.30 po lokalnem času. Potovanje v glavno mesto Severne Irske BELFAST, znano po močnem ladjedelništvu. Panoramski ogled mesta, namestitev in začetek spoznavanja kulture pubov. Večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku ogled predela mesta, kjer so izdelali slavno ladjo Titanik in po želji obisk znamenitega muzeja. Vožnja proti severu skozi zanimiv drevored bukovih dreves z vijugastimi vejami, imenovan drevored »temnih bregov«. Pot je zaživela po scenah filmov Igra prestolov in jo štejejo za eno najboljših cestnih poti S. Irske in Velike Britanije. Prihod do naravnega čudesa, imenovanega VELIKANOV NASIP (GIANT'S CAUSEWAY), sestavljenega iz približno 40.000 šestkotnih bazaltnih stebrov, ki se spuščajo v morje. Nadaljevanje poti do mesta LONDONDERRY, s krajšim postankom pri spomeniku žrtvam »krvave nedelje« iz časa severnoirskega konflikta. Nočitev na poti proti jugu. Večerja.

3. dan: Zajtrk. Obisk groba irskega lirika W. B. Yeatsa. Vožnja skozi čudovito pokrajino NACIONALNEGA PARKA CONNEMARE, postanek ob slikovitem benediktinskem samostanu Kylemore. Dvorec ob jezeru je kot romantično darilo svoji ženi zgradil bogat doktor Mitchell Henry, kasneje pa je prešel v last benediktinskih nun, ki v njem bivajo še danes. Občudovanje dvorca v objemu narave. Sledi pot čez Skyroad do mesta GALWAY, znanega po tradicionalni irski glasbi in pubih. Nastanitev in nočitev.

4. dan: Zajtrk in kratek ogled mesta. Sledi pot proti starodavnemu samostanskemu središču CLONMACNOISE. Sedaj bogato arheološko najdišče z dobro ohranjenimi ruševinami keltsko krščanske kulture iz 6.–12. stoletja. Vrnitev proti obali skozi kraško pokrajino nacionalnega parka Burren. Prihod do zahodne obale in znamenitih klifov – CLIFFS OF MOHER. Postanek za ogled. Nadaljevanje mimo mesteca Ennis, kratek postanek v vasici ADARE in nastanitev v okolici. Večerja in nočitev.

5. dan: Zgodnji zajtrk in nadaljevanje poti proti znamenitem nacionalnem parku Killarney. Raziskovanje območja z vožnjo s postanki po čudoviti pokrajinski cesti imenovani RING OF KERRY. Sklenitev kroga v kraju Chill Airne s krajšim sprehodom ob jezeru Killarney in časom za kavo. Nadaljnja vožnja proti mestu Cork. Namestitev v okolici, večerja in nočitev.

6. dan: Zajtrk. Vožnja do kraja Cashel in ogled utrdbe ROCK OF CASHEL. Trdnjava je pomemben zgodovinski objekt, saj je več stoletij služila kot sedež kraljev Munstra. Predvideva se, da je tukaj v 5. stoletju nekaj časa bival tudi zavetnik Irske – sv. Patrik, ki je takratnega kralja Munstra spreobrnil v krščanstvo. Ogled lepo ohranjenega srednjeveškega mesteca KILKENNY in tamkajšnjega gradu. Nastanitev, večerja in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Prihod v DUBLIN v dopoldanskih ali zgodnjih opoldanskih urah. Krožna panorama mesta z avtobusom: park Phoenix, staro mestno jedro, vožnja ob reki Liffey do pristanišča. Ogled cerkve SV. PATRIKA in možnost obiska pivovarne GUINNESS ter pokušine njihovega črnega piva. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici in nočitev. Možnost obiska živahnega predela s pubi v četrti Temple Bar ali tradicionalnega irskega večera z večerjo.

8. dan: Po zajtrku nadaljevanje ogledov v centru mesta: sprehod po O'Connell Street preko istoimenskega mostu v staro mestno jedro mimo irskega parlamenta, kipa Molly Malone, do dublinskega gradu. Prosto za samostojne oglede in nakupe, nato transfer na letališče. Ob 17.30 polet z družbo Lufthansa s prestopom. Pristanek v Zagrebu ob 23.20. Zaključek potovanja.

CENA:    1.649 EUR pri najmanj 30 potnikih
                1.849 EUR pri najmanj 20 potnikih

CENA VKLJUČUJE: polet Zagreb–Frankfurt–Dublin z družbo Lufthansa, letalske takse in pristojbine, 1 kos velike prtljage za oddajo do 23 kg,  7 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 5 večerij po programu, prevoz s turističnim avtobusom na Irskem, odlično slovensko vodenje in celotno organizacijo.
Vključene vstopnine: Velikanov nasip, samostan Clonmacnoise, klife Moher, Rock of Cashel, grad Kilkenny, cerkev sv. Patrika v Dublinu (skupno vseh vstopnin je cca. 60 EUR/osebo). 

MOŽNI POPUSTI: 
-  za otroka do 14. leta na dodatnem ležišču v sobi z dvema odraslima = 15 %, 
-  za tretjo odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5 %.Troposteljne sobe po predhodni potrditvi! 

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:  
- za sobo 1/1 = 380 EUR,
- za povratni transfer iz Maribora, Celja oz. Ljubljane do letališča Zagreb = 55 EUR/osebo.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: 
- za irski večer  = cca. 65 EUR,
- za muzej o ladji Titanik = 30 EUR,
- obisk pivovarne Guinness = cca. 30 EUR.

POMEMBNO: 
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega potnega lista, katerega veljavnost mora biti še najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja (na severno Irsko ni možen vstop z osebno izkaznico), 
- pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih, 
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo.  

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

 

Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 8 dni (7 nočitev)

PREVOZ: Letalo

24. jul. 2024 - 31. jul. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 1.649,00 €
SKUPNA CENA: 3.298,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava