LJ MB SB

GORIŠKA BRDA (GORIŠKO IN VIPAVSKA DOLINA) - Slovenija

2-DNEVNO POTOVANJE

Potovanje na kraški svet in vedno atraktivna Goriška Brda. Na degustacijo med vinograde in obisk zanimivih vasic. Vipavski križ, Sveta gora, Gonjače, Šmartno, Dobrovo ...

11. junij 2022 | 2 dni | avtobus | šifra: GB1445

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 07. uri zjutraj. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani. Potovanje mimo Postojne proti Vipavski dolini (vmes postanek za kavico). Dopoldanski postanek v VIPAVSKEM KRIŽU. Majhno, slikovito, z obzidjem obdano naselje je eden najlepših kulturno zgodovinskih spomenikov v Sloveniji. Sprehod skozi najstarejši del, značilne ozke ulice ali gase, postanek na glavnem mestnem trgu, po domače placu. Obisk kapucinske cerkve v kateri je nekoč pridigal Janez Svetokriški. Vožnja mimo Nove Gorice in vzpon na SVETO GORO, najbolj znano romarsko svetišče v zahodni Sloveniji. Ob veličastni baziliki, najdemo tam še frančiškanski samostan, romarski dom, duhovno-izobraževalno središče … Ogled cerkve, razgled na okolico ter čas za kosilo (ali malico iz nahrbtnika), nakup spominka. .. V popoldanskih urah prihod v GORIŠKA BRDA in po krajši panoramski vožnji skozi nekatere kraje prihod v vasico Vedrijan. Obisk ekološke kmetije Marinič –»Vonj poletja«, kjer se ukvarjajo tudi z gojenjem sivke. Pokušnja njihovih produktov in možnost nakupa izdelkov iz sivke. Še obisk pri enem izmed znanih lokalnih vinogradnikov za ogled kleti in pokušnjo lokalnih vin. Nastanitev v hotelu*** nekje na tem območju, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja v DOBROVO in obisk renesančnega gradu. Po želji sledi pohod po delu znane pohodne poti »Drugmbernca« (skupno cca. 2 uri). Peš pot se začne pred gradom na Dobrovem. Sledi spust mimo vasi Snežeče in vzpon skozi vas Imenje v GONJAČE do tamkajšnjega razglednega stolpa. Pohod se zaključi v srednjeveški vasici ŠMARTNO, ki je znana po cerkvici Sv. Martina in petimi obrambnimi stolpi. Ogled glavnih znamenitosti zanimivega kraja in prosto za kosilo. Odhod iz Goriških brd v zgodnjih popoldanskih urah. Vožnja skozi Solkan in prihod v NOVO GORICO. Krajši panoramski ogled (center mesta, trg Evropa …), nato pa obisk frančiškanskega samostana Kostanjevica (grobnica Burbonov in Škrabčeva knjižnica). Na povratku še postanek v VIPAVI v centru mesta za sprehod do tamkajšnjega gradu in izvira reke Vipave. Vožnja nazaj do Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora, kamor je prihod predviden enkrat v večernih urah.

CENA: 159 EUR
pri najmanj 25 potnikih,
               179 EUR pri najmanj 20 potnikih,
               199 EUR pri najmanj 15 potnikih, 

Možnost koriščenja TURISTIČNEGA BONA 2020 (za nočitev z zajtrkom, predvidoma v višini 50 EUR/osebo) + možnost koriščenja TURISTIČNEGA BONA 2021 za razliko.

CENA VKLJUČUJE:  prevoz s turističnim avtobusom (minibusom) po programu, vse cestnine in davke, 1 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 ali 1/3 TWC, ogled Vipavskega križa s kozarcem vina, obisk kmetije Marinič ("Vonj poletja"- gojenje sivke), obisk vinogradnika z degustacijo lokalnih vin v Goriških Brdih, ogled gradu Dobrovo, obisk samostana Kostanjevica, vsi ostali ogledi po programu, kompetentnega slovenskega vodnika in celotno organizacijo.

MOŽNO DOPLAČILO: - za enoposteljno sobo 25 EUR/osebo.

MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 12. leta (z dvema odraslima) = 25%
- za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%

OPOMBE:
- pridržujemo si pravico do prerazporeditve vrstnega reda ogledov.
- višina unovčenja turističnega bona 2020 se lahko še spremeni (odvisno od potrjenega hotela),

- za pohod se priporoča osnovna pohodna obutev. Dolžina poti je nekje 5-6 km, glede na težavnost je pot je srednje lahka. Udeležba na pohodu ni obvezna, kdor ne bo želel na pohod, bo imel cca 2 uri prosto v kraju Šmartno.

Celoten program bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 izveden v skladu s priporočili NIJZ.

Splošni pogoji TA SAJKO so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih.

 • pohodništvo, kolesarjenje
 • odlično vodenje
 • pohodniški izlet
 • organiziran prevoz
 • potujem sam
 • bogat program
 • atraktivni izleti
 • arhitekturno bogastvo
 • naravne lepote
 • odkrivanje naše zgodovine
 • I feel SLOVEnia
 • priporočeno za skupine
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava