LJ MB SB

AKTIVNE POČITNICE NA SLOVENSKI OBALI (NOTRANJSKA IN KRAS) - Slovenija

4-DNEVNI PROGRAM

Organizirane aktivne počitnice na Primorskem! Bogat program! Bivanje v Simonovem zalivu -Izola. Možna unovčitev starega in novega turističnega bona.

ODHOD: 30. september 2021 | 4 dni | avtobus 

1. dan: Odhod iz Maribora ob 06.00 uri. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani. Vožnja do Unca ter ogled naravnega parka Rakov Škocjan z velikim in malim naravnim mostom. Nadaljevanje preko Postojne do Pivke in na območju Krajinskega parka Pivška presihajoča jezera ogled čistilne naprave Živa, nepogrešljive infrastrukture za ohranjanje čiste vode, še posebej na občutljivem kraškem terenu s slabimi samočistilnimi sposobnostmi. Voden ogled in obisk interpretacijske sobe s krajšim filmom o čistilni napravi. Sledil bo krajši ogled ILIRSKE BISTRICE: izvir potokov Bistrica in Sušec, občinska stavba, hortikulturni park, hrib svobode z Lenassijevim spomenikov ... Nadaljevanje poti v osrčje Brkinov, po dolino reke Reke nad katero kraljuje grad Prem. Popoldanska namestitev v hotelskem naselju Simonov zaliv v Izoli, čas za prvo kopanje. Večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja do PIRANA in peš ogled starega mestnega jedra (Tartinijev trg in spomenik, Benečanka, mestna hiša, akvarij ...). Vzpon do cerkve Sv. Jurija. Prosto za nakup spominka, napitek, samostojno odkrivanje mesta ... V nadaljevanju kratka panoramska vožnja najprej skozi Portorož, nato vzdolž Krajinskega parka Sečovlje. V vasici Sv. Peter nad Dragonjo sledi obisk TONINE HIŠE s prikazom tradicionalnega stiskanja oljčnega olja. Domače istrsko kosilo s kozarcem vina bo organizirano na bližnji turistični kmetiji. Vrnitev v hotel in prosto popoldne za kopanje in druge aktivnosti. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku sledi odkrivanje šavrinskih vasic in zaselkov v osrčju Istre. V LOPARJU, eni najstarejših istrskih vasi, obisk »Hiše od Bardinca« in ogled etnološke zbirke, istrske črne kuhinje in pristne »preše« iz 19. stoletja. Nadaljevanje poti skozi MAREZIGE, znane po prazniku Refoška (možnost obiska vinske fontane s pokušnjo). Sledi obisk vasi KRKAVČE, znane predvsem po »krkavškem kamnu«. Sprehod do župnijske cerkve nadangela Mihaela. Obisk HIŠE VREŠJE – živega muzeja družine Reja: sprejem gospodinje v istrski noši, dobrodošlica z »istrsko supo« (vino z oljčnim oljem). Ogled kamnite hiše in eksponatov ob kozarcu Malvazije. Vrnitev v Simonov zaliv. Prosto popoldne za kopanje in druge aktivnosti. Možnost najema koles, pedalinov, izleta z ladjo (doplačila). Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Zajtrk. Prosto dopoldne za kopanje ali sprehod po okolici, nato slovo od obale ter vožnja na Kras do vasice LOKEV. V taborskem stolpu ogled Vojaškega muzeja. Lastnik muzejske zbirke in upravitelj muzeja Srečko Rože bo na zanimiv način predstavil zbirko vojaških predmetov iz prve in druge svetovne vojne. Sledi obisk ene bližnjih pršutarn. Krajši ogled pršutarne in malica (pokušnja pršuta in terana). Vožnja skozi slikovite kraške vasice, Šmarje, Tomaj in Dutovlje, kjer je središče pridelave terana. Postanek v ŠTANJELU za ogled srednjeveškega utrjenega naselja: grad v katerem je galerija Lojzeta Spacala, cerkev sv. Danijela, Kraška hiša,  Ferarijev vrt (zunanji ogledi). Povratek skozi Vipavsko dolino in vrnitev v Ljubljano in naprej proti Štajerski v večernih urah

Hotelsko naselje San Simon resort se nahaja ob obali in 900 m od Izole v neokrnjeni naravi. Sestavlja ga osrednji hotel Haliaetum, hotel Mirta in več depandans, osrednja restavracija, wellness in Spa center … Sobe: klima, telefon, trezor, prha, wc, sušilnik za lase in sat tv. Gostje imajo prost vstop v prenovljen bazen z ogrevano morsko vodo v hotelu Haliaetum.

Možnost koriščenja TURISTIČNEGA BONA (za nočitev z zajtrkom)!

CENA:    337 EUR (ali bon v višini 80 EUR + 257 EUR) pri najmanj 25 potnikih,   

                 359 EUR (ali bon v višini 80 EUR + 279 EUR) pri najmanj 20 potnikih,  

                 394 EUR (ali bon v višini 80 EUR + 314 EUR) pri najmanj 15 potnikih.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom (minibusom) po programu, cestnine in parkirnine,  3 x polpenzion v HN San Simon resort*** v sobah 1/2 TWC, 1 x istrsko kosilo s kozarcem vina, pokušnjo pršuta s teranom, vse oglede po programu, slovensko vodenje/spremstvo in organizacijo.

Vključene vstopnine: za čistilno napravo Živa, Tonino hišo, hišo od Bardinca, hišo Vrešje in vojaški muzej (vstopnine skupaj = cca. 20 EUR).

MOŽNA DOPLAČILA:
-    za 1/1 sobo = 50 EUR
   za obisk vinske fontane s pokušnjo = cca. 11 EUR,
-    za prevoz iz Murske Sobote = 15 EUR/osebo (min. 4 potniki).

MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 12. leta (z dvema odraslima) = 25%,
- za 3. osebo v sobi na dod. ležišču = 5%

POMEMBNO: celoten program bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo prejeli podrobnejša navodila oz. priporočila v tej zvezi.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

  • klima
  • v bližini plaže (cca. 100-500m)
  • notranji bazen
  • active
Določite termin
Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 4 dni (3 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

30. sep. 2021 - 3. okt. 2021

OSEBE: 1 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: AKTIVNE POČITNICE

Price: 337 Discount: 0 Surcharge: 0 Promotion: 0
SKUPNA CENA: 337,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava