LJ MB SB

MUZEJSKI VLAK "STEYRTAL"

ENODNEVNI IZLET

Vožnja z muzejskim vlakom Steyrtal Museumbahn, obisk Christkindla in ogled največjih jaslic na svetu, ogled mesta Steyr ...

14. december 2024 | 1 dan | avtobus, vlak |šifra: MV1385
 
Vabimo vas na vožnjo z muzejskim vlakom. S parno lokomotivo se boste popeljali po najstarejši ozkotirni železnici v Avstriji. Obiščite romantično mestece v Gornji Avstriji, ki je v predprazničnem času še posebej privlačno. Z »božične pošte« boste poslali voščila svojim najbližjim.
 
Odhod in pobiranje potnikov iz Ljubljane (Dolgi most) ob 4.45. Nato pobiranje ob 6.00 v Celju (dvorana Zlatorog), ob 6.30 v Slov. Bistrici (pri Sparu ob avtocesti) in ob 7.00 še v Mariboru (pred TC City). Vožnja do Šentilja, po Pyhrnski avtocesti mimo Gradca in naprej proti Gorni Avstriji. Dopoldanski prihod v mestece Grünburg ob reki Steyr, kjer sledi vkrcanje na muzejski vlak »STEYRTAL MUSEUMBAHN«. Vožnja s parno lokomotivo vse do romantičnega mesta STEYR na sotočju rek Steyr in Enns. V bližnem CHRISTKINDLU sledi ogled romarske cerkve  ter mehanskih in Pöttmesserjevih jaslic – največjih jaslic na svetu. Z »božičkove pošte« je možno poslati voščila svojim najdražjim. V nadaljevanju krajši ogled mestnih znamenitosti Steyrja: rdeči vodnjak, Mihaelova cerkev, Taborski stolp, grad Lamberg, mestni trg z mestno hišo ... Samostojno odkrivanje prazničnega dogajanja ob številnih stojnicah na božični promenadi vzdolž osrednjega mestnega trga. Čas za okrepčilo, topel napitek, nakup daril. Sledi povratek proti domu. Prihod v Slovenijo v večernih urah.
 
CENA:     83 EUR iz Maribora, Sl. Bistrice in Celja
                93 EUR iz Ljubljane
 
CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in dajatve, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.
Vključeni: vožnja z muzejski vlakom Steyrtal Museumbahn ter ogled  mehanskih in Pöttmesserjevih jaslic.
POPUST: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).
 
POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 12 EUR/osebo (plačilo na prijavnem mestu ali vodniku na avtobusu na dan odhoda). V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku. 
 
Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo.
Dežurna telefonska številka v času odhoda: (02) 80 51 807.  
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!  

 

  • družini prijazno
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • bogat program
  • z vlakom
Določite termin

Število oseb

VSTOP MB, SB, CE

TRAJANJE: 1 dan

PREVOZ: Avtobus

14. dec. 2024 - 14. dec. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: IZLET

CENA NA OSEBO: 83,00 €
SKUPNA CENA: 166,00 €

VSTOP LJ

TRAJANJE: 1 dan

PREVOZ: Avtobus

14. dec. 2024 - 14. dec. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: IZLET

CENA NA OSEBO: 93,00 €
SKUPNA CENA: 186,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava