LJ MB SB

PRAZNIK KAKIJEV V STRUNJANU

ENODNEVNI IZLET

Obisk tradicionalnega 20. PRAZNIKA KAKIJEV v Strunjanu, ogled Pirana ter postanek na Socerbu. Vključeno istrsko kosilo!

11. november 2023 | 1 dan | avtobus | šifra: PKS955

Odhod iz Maribora (izpred TC City) ob 06.00 zjutraj. Pobiranje potnikov: ob 06.30 v Slov. Bistrici (Spar ob avtocesti), ob 07.00 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca. 8.00 v Ljubljani (Dolgi most). Vožnja proti slovenski obali z vmesnim postankom za jutranjo kavo in osvežitev. Obisk obmejnega SOCERBA. Postanek na razgledni točki ob nekoč mogočnem gradu za razgled na tržaški in koprski zaliv. Nadaljevanje poti na obalo mimo Kopra in Izole do Strunjanskega zaliva. V laguni so opuščene manjše soline. Tukaj je tradicionalno prizorišče PRAZNIKA KAKIJEV ob zaključku letine »zlatega jabolka«. V tem času Strunjan zamenja barvo in postane oranžen kot kaki. Ogled razstave različnih vrst tega žlahtnega sadeža. Seznanitev z gojenjem, sušenjem in predelavo tega sadeža. Na stojnicah bodo na voljo mnoge jedi in slaščice, ki jih znajo domače gospodinje pripraviti iz kakijev. Lahko se boste sprehodili po krajinskem parku Strunjan do nasadov kakijev. Sledilo bo pravo istrsko kosilo s kozarcem vina ali soka na bližnji turistični kmetiji. Popoldne vožnja do PIRANA. Peš ogled starega dela mesta (Tartinijev trg in spomenik, Benečanka, mestna hiša, akvarij ...). Vzpon do cerkve Sv. Jurija. Prosto v mestnem jedru za nakup spominka, napitek, samostojno odkrivanje mesta ... Še panoramska vožnja skozi Portorož in vrnitev domov proti Kopru in naprej proti Notranjski in Ljubljani. Prihod domov v večernih urah.

CENA:  69 EUR iz Maribora, Sl. Bistrice in Celja
             62 EUR iz Ljubljane

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, istrsko kosilo s kozarcem vina ali soka, oglede po programu, vodenje  in organizacijo.
POPUST: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 10 EUR/osebo (plačilo na prijavnem mestu ali vodniku na avtobusu na dan odhoda). V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku. 

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo.
Dežurna telefonska številka v času odhoda: (02) 80 51 807.  

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih! 

  • bogata zgodovina
  • čudovita mesta
  • vključeno kosilo
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava