LJ MB SB

BISERI JUŽNE AMERIKE

14-DNEVNO POTOVANJE

Zelo bogat program v ritmu sambe in tanga. Ogled največjih znamenitosti Ria de Janeira in Buenos Airesa, obisk veličastnih slapov Iguazu, doživetje argentinskega podeželja pri gaučih v pampi, skok v Urugvaj ...

ODHOD : 29. oktober 2024 | 13 dni | letalo | šifra: BJA913
 
1. dan: Zbirališče potnikov ob 16.30 na letališču Gradec. Polet letala družbe Lufthansa ob 18.40 proti Frankfurtu in ob 22.15 nadaljevalni polet proti Južni Ameriki. Nočni let, obroki na letalu.

2. dan: Predviden pristanek v Braziliji na letališču v RIO DE JANEIRU ob 6.05 po lokalnem času. Transfer v mesto do hotela, ki bo predvidoma blizu znamenite Copacabana oz. Ipaneme. Po osvežitvi krajša panorama enega najlepših mest na svetu in organiziran ogled zgodovinskega centra z mogočnimi poslopji, parki in trgi: samostan Sao Bento, trg Praca, cerkev Candelaria, moderna katedrala, cesarska palača ... Kosilo v lokalni restavracji. Prosto popoldne za počitek oz. individualne oglede ali nakupe. Po želji ogled botaničnega vrta, obisk stadiona Marakana ipd. Nočitev v hotelu.

3. dan: Zajtrk. Dopoldanski izlet z avtobusom in železnico na CORCOVADO, eno najbolj znanih točk nad mestom z znamenitim Kristusovim kipom in razgledom na mesto in okolico. Kosilo v restavraciji, nato vzpon na SUGAR LOAF, eno najslavnejših vzpetin v Riu z razgledom na Copacabano in mesto. Večerna možnost ogleda karnevalske predstave samba (Plataforma show). Nočitev v hotelu.

4. dan: Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Opoldanski transfer na letališče v Riu in polet (direkten ali z enim prestopanjem) v FOZ DE IGUAZU na meji med Brazilijo in Argentino. V bližini se nahajajo veličastni SLAPOVI IGUAZU, ki ležijo v obeh državah in veljajo za eno največjih naravnih čudes na svetu. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: Po zajtrku ogled SLAPOV IGUAZU z brazilske strani. Vožnja do ene največjih hidroelektrarn na svetu ITAIPÚ. Na 8 km širokem jezu obratuje 20 turbin, reka Parana pa velja za 7. največjo reko na svetu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev. 

6. dan: Zajtrk. Ta dan ogled mogočnih slapov z argentinske strani: najprej postanek v centru za obiskovalce, kjer predstavijo nastanek slapov. Sledi sprehod po urejeni poti s številnimi razglednimi točkami do veličastne razgledne ploščadi Hudičevo žrelo. Kosilo v lokalni restavraciji, nato možnost vožnje s čolni po reki Iguacu, tik pod slapove, kar velja za eno najbolj nepozabnih doživetij potovanja (doplačilo)! Popoldanski transfer na letališče v PUERTO IGUAZU in polet v BUENOS AIRES. Še večerni transfer do hotela v centru mesta, namestitev in nočitev.

7. dan: Po zajtrku celodnevni ogled glavnih znamenitosti BUENOS AIRESA: parlament, gledališka hiša Teatro Colon, Plaza de Mayo, stara mestna hiša, vladna palača, katedrala, slikoviti del mesta s peš zono Boca – zibelko tanga – in rojstni kraj Diega Maradone, mestna četrt San Telmo s tržnico, četrti Palermo in Recoleta s čudovitimi parki, obisk pokopališča, kjer je pokopana Evita Peron, staro pristanišče Puerto Madero ... Vmes kosilo v lokalni restavraciji. Vrnitev v hotel in nočitev. 

8. dan: Zajtrk. Odhod iz mesta na celodnevni izlet v ARGENTINSKO STEPO (pampa). Obisk ene izmed tipičnih kmetij – rančev, kjer bo možno jahati konje, občudovati lokalne kavboje (gauche) pri izvajanju različnih spretnostnih točk, ogled folklornih plesov, lokalna glasba, vključeno tipično kosilo (z žara). Večina rančev ima tudi manjši muzej s prikazom zgodovine. Pozno popoldne vrnitev v hotel. Po želji večerni  ogled predstave tanga. Nočitev v hotelu.

9. dan: Po zajtrku odhod v pristanišče. Vkrcanje na trajekt in cca. 3-urna plovba preko zaliva Rio Plata v URUGVAJ, drugo najmanjšo državo v Južni Ameriki. Okoli poldneva pristanek v urugvajski prestolnici MONTEVIDEO, krožni ogled glavnih znamenitosti: obalna promenada La Rambla, staro jedro mesta Ciudad Vieja s trgom neodvisnosti, stolpnica Palacio Salvo, mavzolej Artigasu, park Prado ... Prosto v mestnem jedru, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

10. dan: Zajtrk. Avtobusna vožnja iz Montevidea na jugozahod države v mesto COLONIA DEL SACRAMENTO ob reki Rio de la Plata. Peš ogled zgodovinskega jedra z dobro ohranjeno arhitekturo iz časov portugalskih in španskih kolonialnih osvajanj, ki je na seznamu Unesca. Kosilo v lokalni restavraciji in nekaj prostega časa, nato odhod v pristanišče in vkrcanje na ladjo/trajekt ter enourna plovba v Buenos Aires. Nastanitev v hotelu in nočitev.

11. dan: Po zajtrku izlet do mesteca TIGRE in v DELTO REKE PARANA, področje subtropskega deževnega gozda s tisoč otočki. Občudovanje narave in spoznavanje običajev, kulture in načina življenja lokalnega prebivalstva na tem območju. Kosilo v restavraciji na poti. Vožnja skozi eleganta rezidenčna naselja na severnem obrobju velemesta in obisk katedrale v kraju San Isidro. Na povratku še vožnja mimo predsedniške rezidence (Quinta de Olivos), vrnitev v hotel in nočitev. 

12. dan: Zajtrk in prost dan v Buenos Airesu za individualne oglede in zadnje nakupe (po dogovoru možnost še kakšnega izleta v okolico ali organiziran obisk katerega izmed muzejev). Popoldanski transfer na letališče in predvidoma ob 17.50 polet proti Evropi. Nočni let in obrok na letalu. 

13. dan: Vmesni pristanek v Frankfurtu in nadaljevalni polet v Gradec s predvidenim pristankom ob 13.40 po lokalnem času. Zaključek potovanja.
 
CENA:       4.290 EUR pri najmanj 20 potnikih
                  4.490 EUR pri najmanj 15 potnikih
 
 
CENA VKLJUČUJE: letalski medcelinski poleti na relaciji Gradec–Rio de Janeiro in Buenos Aires–Gradec (s prestopanjem v vsako smer), lokalni poleti v Južni Ameriki na relacijah Rio de Janeiro–Foz de Iguazu in Puerto Iguazu–Buenos Aires (poleti v ekonomskem razredu, vključene vse letališke takse, 1 kos ročne prtljage in 1 kos velike prtljage za oddajo do 20 kg), 10 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC (2 x v Rio de Janeiru, 2 x v bližini slapov Iguazu, 5 x v Buenos Airesu, 1 x v Montevideu), vsi ostali obroki po programu (7 kosil, 3 večerje), vse prevoze v Braziliji, Argentini in Urugvaju po programu z najetim avtobusom, vožnji s trajektom oz. ladjo na relaciji Buenos Aires–Montevideo in Colonia del Sacramento–Buenos Aires, vsi izleti in ogledi po programu, lokalne vodnike, kjer so obvezni, spremstvo slovenskega vodnika ves čas potovanja, celotno organizacijo. 
Vključene vse vstopine po programu. 
 
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:  za enoposteljno sobo = 430 EUR/osebo, za transfer iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora do letališča Gradec in nazaj = 55 EUR/osebo.
MOŽNA DOPLAČILA na poti:  za obisk predstave tanga v Buenos Airesu = od 60 EUR/osebo, obisk samba predstave Plataforma show v Riu de Janeiro = od 70 EUR/osebo, priporočene napitnine = cca. 60 EUR/osebo.
 
POMEMBNE INFORMACIJE: 
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega potnega lista, katerega veljavnost mora biti še najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja, 
-- pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih, 
- vključeni so vsi obroki po programu, možne pa so posamene menjave kosila za večerjo ali obratno, zaradi morebitne lažje izvedbe programa,
- v času objave ponudbe vsi letalski poleti še niso bili potrjeni, zato je v tej zvezi možna manjša prerazporeditev programa, sprememba odhodnega letališča in datum odhoda za dan ali dva +/-, ne bo pa se spremenila osnovna vsebina ponudbe,
- cena je izračunana na dan 15.1.2024, ko je tečajno razmerje 1 EUR = 1,09 USD. V primeru spremembe tečajnega razmerja za več kot 2%, se lahko ustrezno spremeni tudi cena, 
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo.  
 
CENA NE VKLJUČUJE: napitnin za lokalne vodnike in šoferje v Južni Ameriki, vstopnin v muzeje in znamenitosti, ki niso navedene v programu.  
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih. 
Veljajo splošni pogoji turistične agencije in pogoji letalskega prevoznika!

 

  • odlično vodenje
  • hotel v središču mesta
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • vključeni izleti
  • bogat program
  • naravne lepote
  • UNESCO
  • skupinski odhod
  • vključen letalski prevoz
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 13 dni (12 nočitev)

PREVOZ: lastni prevoz

29. okt. 2024 - 10. nov. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 4.290,00 €
SKUPNA CENA: 8.580,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava