LJ MB SB

BISERI JUŽNE AMERIKE

14-DNEVNO POTOVANJE

Zelo bogat program v ritmu sambe in tanga. Ogled največjih znamenitosti Ria de Janeira in Buenos Airesa, obisk veličastnih slapov Iguazu, doživetje argentinskega podeželja pri gaučih v pampi, skok v Urugvaj ...

BRAZILIJA, ARGENTINA, URUGVAJ

 27. oktober 2023 | 14 dni | letalo | šifra: BJA913

1. dan: Organiziran transfer iz Slovenije do letališča na Dunaju v nočnih oz. zgodnjih jutranjih urah. Polet letala družbe KLM ob 09.20 proti Amsterdamu. Takojšen prestop na drugo letalo in ob 12.50 nadaljevalni polet proti Južni Ameriki. Predviden pristanek v Braziliji na letališču v RIO DE JANEIRU ob 19.45 po lokalnem času. Po opravljenih formalnostih sledi avtobusni transfer v mesto. Nastanitev v hotelu predvidoma nekje blizu znamenite Copacabana oz. Ipaneme in nočitev.

2. dan: Po zajtrku krajša panorama enega najlepših mest na svetu in organiziran ogled zgodovinskega centra z mogočnimi poslopji, parki in trgi: samostan Sao Bento, trg Praca, cerkev Candelaria, moderna katedrala, cesarska palača ... Kosilo v lokalni restavracji, nato pa popoldanski izlet z avtobusom in železnico na eno najbolj znanih točk nad mestom – CORCOVADO, kjer stoji znameniti Kristusov kip, odkoder je čudovit razgled na mesto in okolico. Vrnitev v hotel in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Vzpon na SUGAR LOAF, eno najslavnejših vzpetin v Riu, ter razgled na Copacabano in mesto. Kosilo v restavraciji. Prosto popoldne za individualne oglede ali nakupe. Po želji ogled botaničnega vrta, obisk stadiona Marakana, ipd.. Večerna možnost ogleda karnevalske samba predstave (Plataforma show). Nočitev v hotelu.

4. dan: Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Predvidoma v opoldanskih urah organiziran transfer na letališče v Riu de Janeiro in polet (ali direktno ali z enim vmesnim prestopanjem) do letališča FOZ DE IGUAZU, ki leži na meji med Brazilijo in Argentino. V bližini se nahajajo veličastni SLAPOVI IGUAZU, ki si jih delita obe državi in ki veljajo za eno največjih naravnih čudes na svetu. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: Po zajtrku ogled SLAPOV IGUAZU z brazilske strani. Nato vožnja do mogočne hidroelektrarne ITAIPÚ na reki Paraná, ene največjih hidroelektrarn na svetu. Na 8 km širokem jezu obratuje 20 turbin, reka Parana velja za 7. največjo reko na svetu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

6. dan: Zajtrk. Ta dan ogled mogočnih slapov z argentinske strani: najprej postanek v centru za obiskovalce, kjer predstavijo nastanek slapov. Sledi sprehod skozi urejene poti s številnimi razglednimi točkami, vse do veličastne razgledne ploščadi Hudičevo žrelo, od koder se slapovi vidijo najbolje. Kosilo vključeno v lokalni restavraciji. Za doplačilo možnost vožnje s čolni po reki Iguacu, tik pod slapove, kar velja za eno najbolj nepozabnih doživetij potovanja! Popoldanski transfer na letališče v PUERTO IGUAZU in polet v BUENOS AIRES. Še večerni transfer do hotela v centru mesta, namestitev in nočitev.

7. dan: Po zajtrku sledi celodnevni organiziran ogled BUENOS AIRESA z vsemi glavnimi mestnimi znamenitostmi: parlament, gledališka hiša Teatro Colon, Plaza de Mayo, stara mestna hiša, vladna palača, katedrala, slikoviti del mesta s peš zono Boca-zibelko tanga in rojstni kraj Maradone, mestna četrt San Telmo s tržnico, četrti Palermo in Recoleta s čudovitimi parki, obisk pokopališča, kjer je pokopana Evita Peron, staro pristanišče Puerto Madero ... Vmes vključeno organizirano kosilo v lokalni restavraciji. Vrnitev v hotel in nočitev.

8. dan: Zajtrk. Odhod iz mesta na celodnevni izlet v argentinsko stepo (pampa). Obisk ene izmed tipičnih kmetij – rančev, kjer bo možno jahati konje, občudovati lokalne kavboje (gauche) pri izvajanju različnih spretnostnih točk, ogled folklornih plesov, lokalna glasba, vključeno tipično kosilo "z žara". Večina rančev ima tudi manjši muzej s prikazom njihove zgodovine skozi pohištvo in predmete, ki so jih uporabljali njihovi predniki. V kasnejših popoldanskih urah vrnitev nazaj v mesto v hotel. Po želji večerni ogled predstave tanga. Nočitev v hotelu.

9. dan: Po zajtrku odhod v pristanišče. Vkrcanje na trajekt in cca. 3 urna plovba preko zaliva Rio Plata v URUGVAJ, drugo najmanjšo državo v Južni Ameriki. Pristanek v urugvajski prestolnici MONTEVIDEO v opoldanskih urah in takojšen krožni ogled glavnih znamenitosti: obalna promenada La Rambla, staro jedro mesta Ciudad Vieja s trgom neodvisnosti, stolpnica Palacio Salvo, mavzolej Artigasu, park Prado ... Nekaj prostega v mestnem jedru, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

10. dan: Zajtrk. Avtobusni vožnja iz Montevidea v mesto COLONIA DEL SACRAMENTO, ki leži na jugozahodnem delu države o reki Rio de la Plata. Peš ogled zgodovinskega jedra, z zanimivo in dobro ohranjeno arhitekturo iz časov portugalskih in španskih kolonialnih osvajanj. Staro mestno jedro je uvrščeno na seznam Unesca. Kosilo v lokalni restavraciji in nekaj prostega časa, nato odhod v pristanišče in vkrcanje na ladjo-trajekt ter cca 1-urna plovba nazaj v Buenos Aires. Nastanitev v hotelu in nočitev.

11. dan: Po zajtrku odhod na izlet iz Buenos Airesa do mesteca TIGRE in v DELTO REKE PARANA, področje subtropskega deževnega gozda s tisočimi otočki. Občudovanje narave in spoznavanje običajev, kulture in načina življenja lokalnega prebivalstva na tem območju. Kosilo v restavraciji na poti. Vožnja skozi eleganta rezidenčna naselja na severnem obrobju velemesta in obisk katedrale v kraju San Isidro. Na povratku še vožnja mimo predsedniške rezidence (Quinta de Olivos), vrnitev v hotel in nočitev.

12. dan: Zajtrk. Sledi še en zanimiv izlet iz velemesta na podeželje. Vožnja cca. 70 km severozahodno do mesta CAMPANA ob reki Parana, nato pa v bližini do vinogradniškega posestva GAMBOA. Sledi ogled posestva na unikatni geografski legi: sprehod v vinograd in obisk njihove kleti z degustacijo vin in okusnim kosilom v njihovi restavraciji. Vrnitev v Buenos Aires in nočitev v hotelu.

13. dan: Zajtrk in prost dan v Buenos Airesu za individualne oglede in zadnje nakupe (po dogovoru možnost še kakšnega izleta v okolico ali organiziran obisk katerega izmed muzeje). Večerni transfer na letališče, od koder bo predvidoma polet ob 22.45 nazaj proti Evropi. Nočni let in obrok na letalu.

14. dan: Vmesni pristanek na letališču v Parizu v popoldanskih urah ter po krajši pavzi še večerni nadaljevalni polet nazaj do letališča na Dunaju, kjer bo pristanek predvidoma ob 22.55 zvečer po lokalnem času. Sledi še organiziran transfer nazaj v Slovenijo, kamor bo prihod v poznih nočnih urah oz. zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne in zaključek potovanja.

CENA:           4.350 EUR pri najmanj 20 potnikih
                      4.550 EUR pri najmanj 15 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski medcelinski poleti na relaciji Dunaj–Rio de Janeiro in Buenos Aires–Dunaj (z vmesnim prestopanjem v vsako smer), lokalni poleti v Južni Ameriki na relacijah Rio de Janeiro–Foz de Iguazu in Puerto Iguazu–Buenos Aires (poleti v ekonomskem razredu, vključene vse letališke takse, 1 kos ročne prtljage in 1 kos velike prtljage za oddajo do 20 kg), 12 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC (3 x v Rio de Janeiru, 2 x v bližini slapov Iguazu, 6 x v Buenos Airesu, 1 x v Montevideu), vsi ostali obroki po programu (8 kosil, 3 večerje), vse prevoze v Braziliji, Argentini in Urugvaju po programu z najetim avtobusom, vožnji s trajektom oz. ladjo na relaciji Buenos Aires–Montevideo in Colonia del Sacramento–Buenos Aires, vsi izleti in ogledi po programu, lokalne vodnike, kjer so obvezni, organiziran transfer iz Slovenije do letališča Dunaj in nazaj, spremstvo slovenskega vodnika ves čas potovanja, celotno organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za enoposteljno sobo = 450 EUR/osebo (ob prijavi),
- za obisk predstave tanga v Buenos Airesu = od 60 EUR/osebo (na licu mesta),
- za obisk samba predstave Plataforma show v Riu de Janeiro = od 70 EUR/osebo (na licu mesta),
- priporočene napitnine = cca 60 EUR/osebo (na licu mesta).

POMEMBNE INFORMACIJE:
- pridržujemo si pravico izvedbe ogledov v spremenjenem zaporedju,
- vključeni so vsi obroki po programu, možno pa je, da bomo kdaj kje tudi zamenjali kosilo za večerjo in obratno, če bi nam to narekovala lažja izvedba programa na določen dan,
- v času objave ponudbe, vsi notranjji letalski poleti še niso bili fiksno potrjeni, zato je v tej zvezi še možna manjša prerazporeditev programa v tej zvezi, ne bo pa se spremenila osnovna vsebina ponudbe,
- cena je izračunana na dan 6.4.2023, ko je tečajno razmerje 1 EUR = 1,08 USD. V kolikor se to tečajno razmerje spremeni za več kot 2% se lahko ustrezno spremeni tudi cena.

CENA NE VKLJUČUJE: napitnin za lokalne vodnike in šoferje v Južni Ameriki in Argentini, vstopnin v muzeje in znamenitosti, ki niso navedene v programu.

Splošni pogoji TA Sajko so sestavni del vsake ponudbe. Za vse potnike veljajo pogoji turistične agencije in izbrane letalske družbe.

  • odlično vodenje
  • hotel v središču mesta
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • vključeni izleti
  • bogat program
  • naravne lepote
  • UNESCO
  • skupinski odhod
  • vklučen letalski prevoz
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 14 dni (13 nočitev)

PREVOZ: lastni prevoz

27. okt. 2023 - 9. nov. 2023

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 4.350,00 €
SKUPNA CENA: 8.700,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava