LJ MB SB

ŠKOTSKA

5 DNEVNO POTOVANJE

Obiščite največje znamenitosti Škotske! Edinburgh, Loch Ness, destilarna viskija ...

29. maj - odhod prestavljen na 21. avgust 2021 | 5 dni | letalo | šifra: SK1179

1. dan: Odhod iz Ljubljane v jutranjih urah. Pobiranje potnikov v Celju, Slovenski Bistrici in Mariboru ter transfer na letališče na Dunaju. Polet letala nizkocenovne družbe Ryanair ob 15.00. Pristanek na letališču v Edinburgu ob 16.40. Po pristanku prva krajša panoramska vožnja skozi Edinburg, nato nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Nočitev. 
2. dan: Zajtrk. Sledi celodnevni ogled EDINBURGA, enega najlepših mest v Evropi: obisk mogočnega gradu z različnimi muzejskimi zbirkami, katedrala, sprehod po Royal Mile, po želji peš na hrib Calton s škotskim nacionalnim spomenikom ... Prosto popoldne za samostojne oglede (možnost obiska škotskega nacionalnega muzeja ali galerije …). Vrnitev v hotel in nočitev.
3. dan: Po zajtrku vožnja v GLASGOW za krajši dopoldanski ogled glavnih znamenitosti:  katedrala, mestna hiša, Jurijev trg, muzejska četrt in univerza. Sledi vožnja mimo jezera Loch Lomond in preko slikovite pokrajine in doline Glencoe do mesta FORT WILLIAM, ob vznožju najvišje škotske gore Ben Nevis (krajši postanek). Nadaljevanje poti proti severu do jezera LOCH NESS, slavnega bivališča pošasti Nessie. Še vožnja mimo razvalin gradu Urquhart, nato nastanitev v hotelu nekje v okolici. Večerja in nočitev.
4. dan: Zajtrk. Vožnja skozi INVERNESS, nato potovanje mimo narodnega parka »Highland Wildlife«. Opoldanski prihod v PITLOCHRY in obisk DESTILARNE VISKIJA. Popoldanska vožnja ob reki Dee po slikoviti pokrajini mimo krajev Braemar in Ballater. Večerni prihod v ABERDEEN. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
5. dan: Po zajtrku najprej ogled glavnih znamenitosti »granitnega mesta«, nato vožnja proti jugu in v bližini Pertha obisk posestva palače SCONE, nekdanje rezidence škotskih kraljev. Obisk soban in sprehod po posestvu. V kasnejših popoldanskih urah prihod nazaj na letališče v Edinburgu. Polet letala nizkocenovne letalske družbe ob 20.05 in pristanek na Dunaju ob 23.40. Še organiziran transfer nazaj v Slovenijo do Maribora in Ljubljane, kamor bo prihod v poznih nočnih oz. zgodnjih jutranjih urah.

CENA: 770 EUR pri najmanj 45 potnikih
             835 EUR pri najmanj 35 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski polet Dunaj–Edinburg-Dunaj z družbo Ryanair, vključen 1 kos ročne prtljage (dimenzij 55 x 40 x 20cm), vse letališke pristojbine, 4 x nočitev z zajtrki v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, 2 večerji, povratni transfer iz Slovenije do letališča Dunaj, prevoz s turističnim avtobusom po Škotski, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za grad v Edinburgu, za destilarno viskija, za posestvo palače Scone, (skupaj cca. 45 EUR). 

MOŽNA DOPLAČILA:
- za 1/1 sobo = 140 EUR,
- za večji kos prtljage na letalu (na željo in po trenutnem ceniku letalskega prevoznika).

MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 14. let na dodatnem ležišču =15%,
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%

Pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih!

POMEMBNO: V času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.  

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih! Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

Določite termin
Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 5 dni (4 nočitev)

PREVOZ: Avio-bus

21. avg. 2021 - 25. avg. 2021

OSEBE: 1 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

Price: 770 Discount: 0 Surcharge: 0 Promotion: 0
SKUPNA CENA: 770,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava