LJ MB SB

CIPER

5-DNEVNO POTOVANJE

Vabljeni na obisk otoka grške boginje lepote Afrodite! Direktni letalski polet iz Zagreba na Ciper.
Organizirani ogledi s slovenskim vodnikom: Larnaca, Limasol, Kurion, Paphos, Nikozija, Trodos, turški del Cipra ...

ODHOD: 17. oktober 2024 | 5 dni | letalo | šifra: CIP713

1. dan: Zbor potnikov na letališču v Zagrebu (možnost organiziranega transferja iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora). Direkten polet z nizkocenovno letalsko družbo Ryanair ob 5.45 na Ciper. Po pristanku v Paphosu ob 9.35 vožnja v LIMASOL, drugo največje mesto na Cipru, z največjim pristaniščem. Sprehod skozi turistično urejeno nekdanje staro pristanišče, nato še do srednjeveškega gradu v starem mestnem jedru ... Sledi še vožnja v LARNACO in popoldanska namestitev v hotelu. Prvi sprehod na osrednjo obalno promenado, večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: Po zajtrku vožnja proti severu in prečkanje meje v turški del otoka. Ogled samostana BELLAPAIS iz 12. stoletja, ki je med najbolje ohranjenimi spomeniki iz tega časa in kjer je nekaj časa živel pisatelj Lawrence Durrell. Vožnja v slikovito mesto KYRENIA, ki se ponaša z gradom z ladijskim muzejem. Popoldanski ogled ciprske prestolnice NIKOZIJE, ki je razdeljena na turški in grški del. Najprej ogled turškega dela z karavanserajem Buyuk Han in katedralo Sv. Sofije, nato sprehod peš v grški del mesta v obzidano staro jedro (če bo mejni prehod za pešce odprt). Še krajši ogled glavnih znamenitosti v grškem delu (ulica Ledras, trg Eleftheria, cerkev sv. Janeza ...), vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku odhod v notranjost otoka. Slikovita vožnja proti osrednjemu pogorju TRODOOS, skozi cedrove gozdove, hribovske vasice z bizantinskimi cerkvicami in z vinogradi zasajenimi pobočji ... Obisk največjega ciprskega samostana KYKKOS, nato vzpon do mavzoleja in groba škofa Makariusa. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldanski obisk vinske kleti za pokušnjo lokalnih vin. Še postanek v arhitekturno zanimivi vasici OMODHOS. Večerna vrnitev v hotel in nočitev.

4. dan: Po zajtrku ogled arheološkega najdišča CHOIROKOITIA, ki je na seznamu Unesca in je eno najpomembnejših in najbolje ohranjenih prazgodovinskih znamenitosti vzhodnega Sredozemlja. Nadaljevanje do slikovite vasice LEFKARA, ki se ponaša z izvrstnimi izdelki domače obrti, tudi z znano ciprsko čipko. V vasi KITI ogled cerkve Angeloktisti z mozaiki iz 6. stoletja, postanek pri mošeji Hala Sultan Tekke ob slanem jezeru Larnace ter obisk cerkve svetega Lazarja v starem centru LARNACE. Prosto popoldne v Larnaci za kopanje in zadnje nakupe. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Zajtrk. Odhod iz hotela ter vožnja ob južni obali mimo Limasola do arheološkega parka starega KURIONA z ohranjenim starorimskim gledališčem. Nadaljevanje vožnje ob obali in postanek na plaži PETRA TOU ROMIOU, kjer naj bi se po legendi rodila grška boginja lepote Afrodita. Na poti še postanek pri cerkvici Ayia Paraskevi, ki je znana po stenskih poslikavah iz 15. stoletja. Za konec obisk mesta PAPHOS, igrišča bogov, ki je pod zaščito Unesca. Ogled Dionizijeve hiše z mozaiki. Večerni transfer na letališče v Paphosu. Polet z nizkocenovno družbo Ryanair ob 22.40 in pristanek na letališču v Zagrebu ob 00.40. Zaključek potovanja oz. po želji še transfer nazaj v Slovenijo.                                                                                 

CENA:    835 EUR pri najmanj 25 potnikih
                    899 EUR pri najmanj 15 potnikih

5% POPUSTA velja za plačilo v celoti in rezervacije do 31.07.2024!

CENA VKLJUČUJE: 4 x nočitev z zajtrkom v sobah 1/2 TWC v hotelu***, 4 obroki (večerje ali kosila), letalski prevoz z nizkocenovnim prevoznikom Ryanair na relaciji Zagreb–Paphos–Zagreb, 1 manjši kos ročne prtljage v max. dimenzijah 40x20x25 cm + 1 večji kos ročne prtljage do 10 kg v dimenzijah 55x40x20 cm, vse prevoze s turističnim avtobusom na Cipru, vse oglede po programu na Cipru, lokalnega vodnika, kjer je potreben, slovensko vodenje in celotno organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 140 EUR,
- za transfer iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora do letališča Zagreb in nazaj = 55 EUR/osebo,- za večji kos prtljage za oddajo do 20 kg = od cca 70 EUR za oba poleta (cene se spreminjajo)

MOŽEN POPUST: 
- otrok do 12 let = 10% (z dvema odraslima),
- tretja oseba na dodatnem ležišču = 5%.

Troposteljne sobe proti potrditvi.

POMEMBNO:
- v času objave programa vsi poleti še niso bili fiksno potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, odhodno/dohodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan.
- ogledi po dnevih se lahko še prerazporedijo, kakšno večerjo lahko zamenjamo tudi za kosilo.
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni tudi cena programa. V izogib višji ceni toplo priporočamo hitro prijavo.
- skladno s pogoji letalskih prevoznikov, se sedeži na letalih lahko dodelijo tudi naključno, je pa možno sedeže izbrati in rezervirati vnaprej proti doplačilu.

POMEMBNO: ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

 

 • odlično vodenje
 • vključene vstopnine
 • organiziran prevoz
 • vključeni izleti
 • center mesta
 • bogat program
 • atraktivni izleti
 • antične civilizacije
 • bogata zgodovina
 • skupinski odhod
 • vključen letalski prevoz
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 5 dni (4 nočitev)

PREVOZ: Letalo

17. okt. 2024 - 21. okt. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava