LJ MB SB

CIPER

5-DNEVNO POTOVANJE

Vabljeni na obisk otoka grške boginje lepote Afrodite! Letalski polet iz Zagreba na Ciper.
Organizirani ogledi s slovenskim in lokalnim vodnikom: Larnaca, Limasol, Kurion, Paphos, Nikozija, Trodos ...

16. oktober 2023 | 5 dni | letalo | šifra: CIP713

1. dan: Zbirališče potnikov na letališču v Zagrebu (po želji organiziran zgoden jutranji transfer iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora do letališča v Zagrebu). Direkten polet z nizkocenovno letalsko družbo Ryanair ob 06.30 proti Cipru. Pristanek na letališču v Paphosu ob 10.15. Sledi vožnja v LIMASOL, drugo največje mesto na Cipru z največjim pristaniščem, tudi pomembno gospodarsko in turistično središče. Sprehod skozi nekdanje staro pristanišče, ki je danes preurejeno za turiste, nato še do srednjeveškega gradu v starem mestnem jedru ... Sledi še vožnja v LARNACO in kasnejša popoldanska namestitev v hotelu. Prvi sprehod na osrednjo obalno promenado, večerja in nočitev v hotelu. 

2. dan: Po zajtrku vožnja proti severu in prečkanje meje v turški del otoka. Ogled samostana BELLAPAIS iz 12. stoletja, ki je med najbolje ohranjenimi spomeniki iz tega časa in kjer je nekaj časa živel pisatelj Lawrence Durrell. Vožnja v slikovito mesto KYRENIA, ki se ponaša z gradom z ladijskim muzejem. Popoldanski ogled ciprske prestolnice NIKOZIJE, ki je razdeljena na turški in grški del. Najprej ogled turškega dela z karavanserajem Buyuk Han in katedralo Sv. Sofije, nato sprehod peš v grški del mesta v obzidano staro jedro (če bo mejni prehod za pešče odprt). Še krajši ogled glavnih znamenitosti v grškem delu (ulica Ledras, trg Eleftheria, cerkev sv. Janeza ...), vrnitev v hotel, večerja in nočitev. 

3. dan: Po zajtrku odhod v notranjost otoka. Slikovita vožnja proti osrednjemu pogorju TRODOOS, skozi cedrove gozdove, hribovske vasice z bizantinskimi cerkvicami in z vinogradi zasajenimi pobočji ... Obisk največjega ciprskega samostana KYKKOS, nato vzpon do mavzoleja in groba škofa Makariusa. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldanski obisk vinske kleti za pokušnjo lokalnih vin. Še postanek v arhitekturno zanimivi vasici OMODHOS. Večerna vrnitev v hotel in nočitev.  

4 dan: Po zajtrku ogled arheološkega najdišča CHOIROKOITIA, ki je na seznamu Unesca in je eno najpomembnejših in najbolje ohranjenih prazgodovinskih znamenitosti vzhodnega Sredozemlja. Nadaljevanje do slikovite vasice LEFKARA, ki se ponaša z izvrstnimi izdelki domače obrti, tudi z znano ciprsko čipko. V vasi KITI ogled cerkve Angeloktisti z mozaiki iz 6. stoletja, postanek pri mošeji Hala Sultan Tekke ob slanem jezeru Larnace ter obisk cerkve svetega Lazarja v starem centru LARNACE. Prosto popoldne v Larnaci za kopanje in zadnje nakupe. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Zajtrk. Odhod iz hotela ter vožnja ob južni obali mimo Limasola do arheološkega parka starega KURIONA, ki velja za najpomembnejše arheološko najdišče na otoku z ohranjenim starorimskim gledališčem.  Nadaljevanje vožnje ob obali in postanek na plaži PETRA TOU ROMIOU, kjer naj bi se po legendi rodila grška boginja lepote Afrodita. Na poti še postanek pri cerkvici Ayia Paraskevi, ki je znana po stenskih poslikavah iz 15. stoletja. Za konec pa obisk mesta PAPHOS – igrišča bogov, ki je pod zaščito Unesca in bogato s številnimi antičnimi spomeniki. Ogled Dionizijeve hiše z mozaiki. Kasnejši popoldanski transfer na letališče v Paphosu. Polet z nizkocenovno družbo Ryanair ob 19.50 in pristanek na letališču v Zagrebu ob 21.50. Zaključek potovanja oz. po želji še transfer nazaj v Slovenijo.   

CENA:     865 EUR pri najmanj 25 potnikih
                965 EUR pri najmanj 15 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 4 x nočitev z zajtrkom v sobah 1/2 TWC v hotelu***, 4 obroki (večerje ali kosila), letalski prevoz z nizkocenovnim prevoznikom Ryanair na relaciji Zagreb–Paphos–Zagreb, vključen 1 manjši kos ročne prtljage v max. dimenzijah 40x20x25 cm + 1 večji kos ročne prtljage do 10 kg v dimenzijah 55x40x20 cm, vse prevoze s turističnim avtobusom na Cipru, vse oglede po programu na Cipru, lokalnega vodnika, kjer je potreben, slovensko vodenje in celotno organizacijo. 

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 135 EUR,
- za transfer iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora do letališča Zagreb in nazaj = 45 EUR/osebo,
- za večji kos prtljage za oddajo do 20 kg = od cca 70 EUR za oba poleta (cene se spreminjajo)

MOŽEN POPUST:  
- otrok do 12 let = 10% (z dvema odraslima),
- Tretja oseba na dodatnem ležišču = 5%.
Troposteljne sobe proti potrditvi.

POMEMBNO: 
- ob prijavi je potrebno oddati kopije veljavnih osebnih dokumentov.

- v času objave programa vsi poleti še niso bili fiksno potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, odhodno/dohodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan. 
- ogledi po dnevih se lahko še prerazporedijo, kakšno večerjo lahko zamenjamo tudi za kosilo.
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni tudi cena programa. V izogib višji ceni toplo priporočamo hitro prijavo.
- skladno s pogoji letalskih prevoznikov, se sedeži na letalih lahko dodelijo tudi naključno, je pa možno sedeže izbrati in rezervirati vnaprej proti doplačilu. 
   
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

 

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • vključeni izleti
  • center mesta
  • bogat program
  • atraktivni izleti
  • bogata zgodovina
  • skupinski odhod
  • vklučen letalski prevoz
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 5 dni (4 nočitev)

PREVOZ: Letalo

16. okt. 2023 - 20. okt. 2023

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 865,00 €
SKUPNA CENA: 1.730,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava