LJ MB SB

GOSPA SVETA (AVSTRIJSKA KOROŠKA)

ENODNEVNI IZLET

15. avgust 2023 | 1 dan | avtobus | šifra: GS1306
 
Odhod iz Maribora ob 5.00 (TPC City), pobiranje potnikov v Slov. Bistrici ob 5.30 (Spar ob AC), v Celju ob 6.00 (dvorana Zlatorog) in v Ljubljani ob 7.00 (parkirišče Dolgi most). Vožnja čez prelaz Ljubelj na avstrijsko Koroško in mimo Celovca na GOSPOSVETSKO POLJE; pogled na grič, kjer je pred tisoč in več leti stal Krnski grad. Nanj spominjajo le še zazidana vrata v cerkvici sv. Petra, ki so domnevno vodila v knežje sobane. Pod gričem je bilo prizorišče ustoličevanja karantanskih knezov in koroških vojvod. Polje je zibelka slovenstva in naše prve državnosti. Prihod v vasico GOSPA SVETA s taborom in mogočno Marijino cerkvijo. Čas za obisk romarske cerkve, prisostvovanje maši, nakup spominka, okrepčilo. Sledi postanek pri vojvodskem prestolu, simbolu fevdalne oblasti. Sledi ogled CELOVCA, glavnega mesta avstrijske Koroške: Stari trg, deželna hiša, Novi trg z zmajem, mestna hiša, kamniti ribič … … Za konec pa še avtobusna panoramska vožnja ob VRBSKEM JEZERU, nato vrnitev skozi tunel Karavanke nazaj v Sloveniji in prihod domov v zgodnejših večernih urah.  Vrnitev proti domu. 
 
CENA:    41 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja  
               34 EUR iz Ljubljane
 
CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, vse oglede po programu, vodenje, organizacijo.
 
MOŽEN POPUST: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).
 
POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 5 EUR/osebo (plačilo na prijavnem mestu ali vodniku na avtobusu na dan odhoda).  V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku.
 
Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo.
Dežurna telefonska številka v času odhoda: (02) 80 51 807.
 
V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.  
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih! 

 

Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava