LJ MB SB

ŠVICARSKE ALPE IN LEDENIŠKI VLAK

3-DNEVNI IZLET

Vrhunec programa je vožnja z ledeniškim panoramskim vlakom, ki povezuje Zermatt in St. Moritz. Potovanje za ljubitelje Alp in gorskega sveta.

ODHOD: 15. avgust 2024 | 3 dni | avtobus, vlak | šifra: SLV824

GLACIER EXPRESS – znameniti ledeniški vlak v švicarskih Alpah povezuje dve osrednji gorski središči: St. Moritz in Zermatt. Sedeminpolurna vožnja s panoramskim turističnim vlakom na ozkotirni železnici nas popelje preko 291 mostov in skozi 91 predorov. Najvišja točka proge je na višini 2033 m. Del proge je uvrščen na seznam Unescove svetovne dediščine. 

Odhod avtobusa iz Maribora v sredo, 14. avgusta, ob 21. uri. Pobiranje potnikov preko Celja, Ljubljane, Fernetičev. 
1. dan: Prestop v Italijo in potovanje preko Padske nižine, mimo Milana in jezera Maggiore proti Švici. Jutranji prihod v ŠVICO in vožnja preko prelaza Simplon (2005 m). Nadaljevanje do mesta BRIG in postanek ob znamenitem Stockalperjevem gradu. Nato v smeri Saas Fe do mesteca Taesch, parkiranje avtobusa in vožnja z vlakom do bližnjega ZERMATTA, ki velja za svetovno znani turistični visokogorski center (na višini 1616 m) pod Matterhornom. Izjemna panorama okoliških alpskih vrhov, sprehod po mestu in po želji možnost vožnje z vlakom na Gornergrat (3130 m) ali z gondolo na mali Matterhorn (3884 m). Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.   

2. dan: Zajtrk. Takojšnje vkrcanje na znameniti ledeniški vlak GLACIER EXPRESS (doplačilo ob rezervaciji). Potovanje z vlakom s stekleno panoramsko streho, ki omogoča boljši razgled na slikovito okolico. Vožnja s krajšimi postanki na relaciji Visp–Brig–Andermatt do Chura. Preprosto kosilo na vlaku. Nadaljevanje vožnje skozi posebej zanimiv predel Albula, kjer vlak zaradi premagovanja velikih višinskih razlik večkrat spiralno zavije, do ST. MORITZA, kjer je končna postaja. Sledi ogled turističnega središča in nastanitev v hotelu na tem območju. Večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Nato vožnja v letoviški DAVOS, znan tudi po številnih mednarodnih srečanjih. Ogled, nato vožnja preko prelaza Often in prestop v Italijo na Južno Tirolsko. Sestop v dolino VINSCHGAU s postanki na zanimivejših mestih. Vožnja mimo Merana in Bolzana proti dolini Pustertall. Potovanje pod Dolomiti na Vzhodno Tirolsko. Vrnitev v Slovenijo preko Lienza in Spittala v poznih večernih urah. Povratek naprej do Ljubljane in nato še proti Celju in Mariboru.

CENA:     499 EUR pri najmanj 40 potnikih  
                 545 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 2 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, vožnjo z železnico iz Taescha v Zermatt, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in tunelnine, vse oglede po programu,  vodenje in organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
 - za sobo 1/1 = 110 EUR,
- za celodnevni izlet z alpskim panoramskim vlakom Glacier Express iz Zermatta v St. Moritz (vključeno preprosto kosilo) = 215 EUR (199 CHF) – rezervacija nujna ob prijavi, 

MOŽNO DOPLAČILO na poti: 
- za vzpon z vzpenjačo iz Zermatta na mali Matterhorn = cca. 110 CHF ali
- z železnico iz Zermatta na Gornergrat = cca. 105 CHF (možno je eno ali drugo, plačilo na poti). 

MOŽNI POPUSTI: 
- otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama),
- 3 oseba v sobi na dod. ležišču = 5%.
Troposteljne sobe proti potrditvi.

POMEMBNO:
- potniki, ki ne bodo rezervirali vožnje z alpskim panoramskim vlakom, se bodo iz Zermatta vrnili z vlakom do avtobusa v Taeschu (doplačati si morajo vozovnico za vlak v višini cca. 9 CHF/osebo),
- v času objave programa, kapacitete na ledeniškem vlaku še niso bile fiksno potrjene, zato je v tej zvezi še vedno možna tudi sprememba termina potovanja, kar bo znano najkasneje do konca marca 2024.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

  • odlično vodenje
  • organiziran prevoz
  • krožno potovanje
  • naravne lepote
  • gore
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 3 dni (2 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

15. avg. 2024 - 17. avg. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 499,00 €
SKUPNA CENA: 998,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava