LJ MB SB

ŠVICARSKE ALPE IN LEDENIŠKI VLAK

3-DNEVNI IZLET

Vrhunec programa je vožnja z ledeniškim panoramskim vlakom, ki povezuje Zermatt in St. Moritz. Potovanje za ljubitelje Alp in gorskega sveta.

12. avgust 2023 | 3 dni | avtobus, vlak | šifra: SAV824

NA VOLJO ŠE 1 MESTO (v enoposteljni sobi ali z delitvijo sobe s sopotnico)

GLACIER EXPRESS – znameniti ledeniški vlak v švicarskih Alpah povezuje dve osrednji gorski središči: St. Moritz in Zermatt. Sedeminpolurna vožnja s panoramskim turističnim vlakom na ozkotirni železnici nas popelje preko 291 mostov in skozi 91 predorov. Najvišja točka proge je na višini 2033 m. Del proge je uvrščen na seznam Unescove svetovne dediščine. 

Odhod avtobusa iz Maribora v petek, 11. avgusta, ob 21. uri. Pobiranje potnikov preko Celja, Ljubljane, Fernetičev. 
1. dan: Prestop v Italijo in potovanje preko Padske nižine, mimo Milana in jezera Maggiore proti Švici. Jutranji prihod v ŠVICO in vožnja preko prelaza Simplon (2005 m). Nadaljevanje do mesta BRIG in postanek ob znamenitem Stockalperjevem gradu. Nato v smeri Saas Fe do mesteca Taesch, parkiranje avtobusa in vožnja z vlakom do bližnjega ZERMATTA, ki velja za svetovno znani turistični visokogorski center (na višini 1616 m) pod Matterhornom. Izjemna panorama okoliških alpskih vrhov, sprehod po mestu in po želji možnost vožnje z vlakom na Gornergrat (3130 m) ali z gondolo na mali Matterhorn (3884 m). Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.   

2. dan: Zajtrk. Takojšnje vkrcanje na znameniti ledeniški vlak GLACIER EXPRESS (doplačilo ob rezervaciji). Potovanje z vlakom s stekleno panoramsko streho, ki omogoča boljši razgled na slikovito okolico. Vožnja s krajšimi postanki na relaciji Visp–Brig–Andermatt do Chura. Preprosto kosilo na vlaku. Nadaljevanje vožnje skozi posebej zanimiv predel Albula, kjer vlak zaradi premagovanja velikih višinskih razlik večkrat spiralno zavije, do ST. MORITZA, kjer je končna postaja. Sledi ogled turističnega središča in nastanitev v hotelu na tem območju. Večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Nato vožnja v letoviški DAVOS, znan tudi po številnih mednarodnih srečanjih. Ogled, nato vožnja preko prelaza Often in prestop v Italijo na Južno Tirolsko. Sestop v dolino VINSCHGAU s postanki na zanimivejših mestih. Vožnja mimo Merana in Bolzana proti dolini Pustertall. Potovanje pod Dolomiti na Vzhodno Tirolsko. Vrnitev v Slovenijo preko Lienza in Spittala v poznih večernih urah. Povratek najprej do Ljubljane in nato še proti Celju in Mariboru.

CENA:     465 EUR pri najmanj 40 potnikih  
                499 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 2 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, vožnjo z železnico iz Taescha v Zermatt, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestne pristojbine in tunelnine, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA: 
- za celodnevni izlet z alpskim panoramskim vlakom Glacier Express iz Zermatta v St. Moritz (vključeno preprosto kosilo) = 200 EUR (196 CHF) – rezervacija nujna ob prijavi, 
- za vzpon z vzpenjačo iz Zermatta na mali Matterhorn = cca. 110 CHF ali z železnico iz Zermatta na Gornergrat = cca. 105 CHF (možno je eno ali drugo, plačilo na licu mesta), 
- za sobo 1/1 = 95 EUR (na vprašanje, razpoložljivost in cena proti potrditvi).

MOŽNI POPUSTI: 
- otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama),
- 3 oseba v sobi na dod. ležišču = 5%.
Troposteljne sobe proti potrditvi.

POMEMBNO:
- potniki, ki ne bodo rezervirali vožnje z alpskim panoramskim vlakom, se bodo iz Zermatta vrnili z vlakom do avtobusa v Taeschu (doplačati si morajo vozovnico za vlak v višini cca 9 CHF/osebo.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.  

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih! 

 

  • odlično vodenje
  • organiziran prevoz
  • krožno potovanje
  • naravne lepote
  • gore
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava