LJ MB SB

PO LEPI MODRI DONAVI (SCHÄRDING, PASSAU, LINZ)

DVODNEVNO POTOVANJE

Slikovita 5-urna plovba z ladjo po reki Donavi od Passaua do Linza. Ogled "mesta treh rek" in glavnih znamenitosti prestolnice Gornje Avstrije.

25. avgust 2023 | 2 dni | avtobus-ladja | šifra: LMD0176
 
1. dan:  Odhod iz Ljubljane ob 5. uri, pobiranje potnikov v smeri Maribora. Prestop meje in potovanje preko Gradca proti Lieznu in naprej po Phyrnski avtocesti z vmesnimi pavzami proti Welsu. Krajši dopoldanski postanek v slikovitem avstrijskem baročnem mestecu ob reki Inn - SCHÄRDINGU. Zgodaj popoldan prihod v PASSAU – "mesto treh rek". Sledi ogled mesta na izjemni legi ob izlivu rek Inna in Ilza v Donavo. Obisk katedrale sv. Štefana z največjimi orglami na svetu. Peš skozi stari del: stara in nova škofovska palača, cerkev sv. Mihaela, "Dreiflusseeck", mestna hiša, donavsko nabrežje... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

2. dan:  Zajtrk v hotelu. Jutranje vkrcanje na ladjo ob donavskem nabrežju. Plovba iz Passaua po romantični DOLINI REKE DONAVE skozi Zgornjo Avstrijo mimo številnih mest in vasic, gradov... Po 5-urni plovbi bomo ob 14. uri pristali v LINZU – prestolnici Zgornje Avstrije. Krajša panoramska vožnja proti mestnemu jedru, donavska promenada, Brucknerhaus, Galerija Lentos ... Nato ogled starega jedra: Glavni trg, Deželna cesta, kužno znamenje, stara in nova stolnica, stara mestna hiša, Mozartova hiša, grad, deželno gledališče …  Prosto za samostojno raziskovanje mesta, kosilo, nakupe … Po želji vožnja z nostalgičnim tramvajem »Pöstlingbergbahnom« na razgledni Pöstlingberg do romarske bazilike (doplačilo). Sledi povratek proti domu. Prihod v Slovenijo v večernih urah. 
 
CENA:      215 EUR pri najmanj 40 potnikih  
                 235 EUR pri najmanj 30 potnikih
 
CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, 1 x polpenzion v sobah 1/2 TWC v hotelu***, plovbo z ladjo iz Passaua do Linza, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.
 
MOŽNI DOPLAČILI: za sobo 1/1 TWC = 30 EUR (ob prijavi), za vožnjo s tramvajem na Pöstlingberg = cca. 8 EUR (na licu mesta),
 
MOŽEN POPUST: otrok do 12 let na dodatnem ležišču 25% (z dvema odraslima osebama). 3. odrasla oseba na dodatnem ležišču 5%. Troposteljne sobe proti potrditvi.
 
V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.  
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji turistične agencije Sajko in ladjarja!

 

Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 2 dni (1 nočitev)

PREVOZ: Avtobus-ladja

25. avg. 2023 - 26. avg. 2023

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 215,00 €
SKUPNA CENA: 430,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava