LJ MB SB

KRIŽARJENJE PO DONAVI (BEOGRAD IN NP ĐERDAP)

3-DNEVNO POTOVANJE

Ogled srbske prestolnice. Celodnevna plovba po Donavi od Beograda do Kladova, obisk NP Đerdap.

22. september 2023 | 3 dni | avtobus, ladja |šifra: KD1188

Ladja Aquastar Maxim je bila zgrajena leta 2014 in meri 28 x 7 metrov. Na njej je 70 sedežev v moderno opremljenem salonskem delu (bar, dva velika monitorja s sodobnim ozvočenjem. Na zgornji palubi so tudi ležalniki za sončenje – po eden na vsakega potnika. Kosilo je samopostrežno. Tehnične značilnosti ladje omogočajo 9-urno plovbo po programu.

1. dan: Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Zagreba in Slavonskega Broda. Vstop v Srbijo, nadaljevanje mimo Sremske Mitrovice in opoldanski prihod v BEOGRAD. Krožni ogled mestnih znamenitosti: pravoslavna cerkev Sv. Save, Sv. Marka, mestna skupščina, zvezni parlament, Trg republike, Trg Nikole Pašića … Po osvežitvi peš na ogled starega mestnega jedra: Trg republike, Narodni muzej, Narodno gledališče, Študentski trg, Kalemegdan, Saborna cerkev, »konak« kneginje Ljubice … Prosto za samostojno odkrivanje mesta, za nakup na Knezmihajlovi ulici ... Namestitev v hotel, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja v pristanišče. Odhod ladje Aquastar Maxim ob 8. uri in plovba iz Beograda, mimo Smederevske trdnjave do izliva Morave v Donavo, trdnjave Ram s konca 15. stoletja, v del kjer je Donava najširša v Srbiji. V bližini se nahaja najstarejši turistični objekt v Srbiji. Plovba vzdolž Srebrnega jezera do utrdbe Golubac. Vstop na območje NP ĐERDAP pri t.i. železnih vratih. Plovba skozi najdaljšo in najglobljo sotesko v Evropi, kjer je Donava najlepša. Območje edinstvene flore in favne krasijo ostanki enega najstarejših naselij v Evropi. Vožnja do Donjega Milanovaca. Ogled mesta, kjer je rimski cesar Trajan vtisnil svoj neizbrisen pečat na steno, znano kot Trajanova tabla. Popoldanski prihod v Tekijo. Transfer do Kladova, namestitev v hotelu »Aquastar Danube«, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku ogled HE ĐERDAP. Vožnja do arheološkega najdišča Lepenski Vir. Ogled naselja iz kamene dobe (6.500 pr. n št.). Sledi obisk etno- in ekokompleksa Kapetan Mišin Breg. Ogled galerije na prostem z več kot 400 skulpturami in kosilom v etnorestavraciji s čudovitim razgled na Donavo. Popoldne kratek postanek za ogled trdnjave Golubac. Vrnitev proti domu preko Požarevca in Beograda. Prihod v nočnih urah.

CENA:     345 EUR pri najmanj 40 potnikih
                385 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, križarjenje po Donavi od Beograda do Tekije, 2 x polpenzion v hotelu *** oz.**** v sobah 1/2 TWC, 1 x v Beogradu, 1 x v Kladovu, zajtrk in kosilo na ladji med plovbo (samopostrežni), kosilo v etno-selu, vse cestnine, parkirnine in takse, lokalni vodniki (kjer je obvezno, slovenski vodnik, turistična taksa in zavarovanje v hotelu ter strošek organizacije.
Vključene vstopnine: za ogled HE Đerdap in Lepenski Vir.

MOŽEN POPUST: 
- otrok do 12 let na doadtnem ležišču = 25% (z dvema odraslima osebama), 
- 3. odrasla oseba na dodatnem ležišču = 5%. 
Troposteljne sobe proti potrditvi.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 45 EUR.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.  

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • bogata zgodovina
  • naravne lepote
  • Balkan
  • polpenzion
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava