LJ MB SB

ANDALUZIJA

5 DNEVNO POTOVANJE

Jesensko potepanje po temperamentnem južnem delu Španije: Malaga, Granada, Cordoba, Sevilla, Cadiz, Gibraltar, vključeni polpenzioni!

ODHOD: 29. oktober 2024 | 5 dni | letalo | šifra: AND920
 
1. dan: Zbor potnikov na letališču Zagreb ob 15.00 (možen organiziran transfer iz Slovenije do letališča). Polet letala nizkocenovne družbe Ryanair proti Španiji ob 17.10 in pristanek na letališču v Malagi ob 20.30 zvečer. Vkrcanje na španski avtobus in krajša vožnja do hotela, ki bo nekje v bližini obale med Mallago in Fuengirolo. Nočitev v hotelu.
2. dan: Zajtrk. Vožnja ob znameniti obali COSTA DEL SOL skozi nekatera znana obmorska letovišča, kot so Fuengirola, Marbella, Estepona ...  Potovanje do skrajno južnega dela Andaluzije in do GIBRALTARJA. Postanek v tej britanski koloniji; ogled in krajši odmor za kosilo ali manjši nakup (možnost vzpona na »Rock« z vzpenjačo ali kombiji). Popoldansko nadaljevanje poti v CADIZ, ki velja za najstarejše mesto na Iberskem polotoku z več kot 3000-letno zgodovino. Krajši ogled starega mesta. Namestitev v hotelu v mestu ali okolici. 
3. dan: Po zajtrku vožnja v SEVILLO, prestolnice Andaluzije. Ogled najpomembnejših znamenitosti (krožna vožnja z avtobusom in peš): španski trg, univerza, Torre del Oro, Plaza de Toros. Popoldanski obisk znamenite katedrale La Giralda ... Sprehod po četrti Santa Cruz in nekaj prostega časa v mestnem jedru (možnost ogleda palače Alcazar oz. obisk katerega izmed muzejev v mestu). Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.
4. dan: Zajtrk. Sledi vožnja v CORDOBO za ogled znamenite mošeje Mesquita. Pavza za manjše nakupe oz. kosilo v slikovitem mestnem jedru. Popoldansko nadaljevanje poti v GRANADO, nekdaj zadnjo arabsko trdnjavo na evropskih tleh. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (možnost obiska avtohtone predstave flamenka v »jamah« v četrti Sacromonte.)    
5. dan: Zajtrk. Dopoldanski ogled slovite palače Alhambra, mojstrovine mavrske umetnosti. Sprehod skozi kompleks palač, fontan in čudovitih vrtov, ki pričajo o nekdanji arabski prisotnosti. Sledi odhod iz Granade proti sredozemski obali. Krajši postanek v obmorskem kraju NERJA za sprehod do znamenite razgledne točke »balkon Evrope«. Nadaljevanje vožnje v mesto MALAGA za ogled glavnih mestnih znamenitosti (vključno z znamenito katedralo). Proti večeru transfer na letališče v Malagi in ob 21.45 polet letala nizkocenovne letalske družbe Ryanair proti Zagrebu. Pristanek na zagrebškem letališču ob 00.50. Zaključek potovanja (možnost organiziranega transferja nazaj v Slovenijo).
 
CENA:    920 EUR pri najmanj 35 potnikih
               990 EUR pri najmanj 25 potnikih
 
CENA VKLJUČUJE: 4 nočitve z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 3 večerje kot v programu, letalski prevoz z nizkocenovnim prevoznikom Ryanair na relaciji Zagreb–Malaga–Zagreb, 1 manjši kos ročne prtljage v max. dimenzijah 40x20x25 cm + 1 večji kos ročne prtljage do 10 kg v dimenzijah 55x40x20 cm, avtobusni prevoz po Španiji s klimatiziranim turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine, odlično slovensko vodenje in celotno organizacijo.
Vključene vstopnine: za katedralo v Sevilli, za Mesquito v Cordobi in za vstop v kompleks Alhambra v Granadi brez palače Nasrid.
 
MOŽNO DOPLAČILO ob prijavi: 
- za sobo 1/1 = 130 EUR/osebo za 4 nočitve, 
 
MOŽNA DOPLAČILA na poti vodniku:
- vožnja s kombiji na »skalo« v Gibraltarju  = cca. 45 EUR,
- ogled predstave flamenka v Granadi = cca. 39 EUR (prevoz, predstava in kozarec pijače).
 
MOŽEN POPUST:  
- Otrok do 12 let na dodatnem ležišču = 10%  (z dvema odraslima)
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%. 
Troposteljne sobe proti potrditvi.
 
POMEMBNO: 
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta,
- vrstni red ogledov po dnevih se lahko še spremeni, 
- za letalske polete veljajo vsi pogoji in pravila nizkocenovnega letalskega prevoznika. 
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in letalskega prevoznika!

 

Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 5 dni (4 nočitev)

PREVOZ: Letalo

29. okt. 2024 - 2. nov. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 920,00 €
SKUPNA CENA: 1.840,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava