LJ MB SB

ANDALUZIJA

5 DNEVNO POTOVANJE

30. oktober 2023 | 5 dni | letalo | šifra: AND920

1. dan: Organiziran transfer potnikov iz Slovenije (iz Maribora, Celja in Ljubljane ...) do enega bližnjih letališč (predvidoma do Dunaja, Benetk ali Trevisa) Polet letala proti Španiji in pristanek v Malagi. Vkrcanje na španski avtobus, krajša vožnja v mesto MALAGA za ogled glavnih znamenitosti (vključno z znamenito katedralo). Sledi vožnja v GRANADO, nekdaj zadnjo arabsko trdnjavo na evropskih tleh. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. (možnost obiska avtohtone predstave flamenka v »jamah« v četrti Sacromonte.)

2. dan: Zajtrk. Dopoldanski ogled slovite palače Alhambra, mojstrovine mavrske umetnosti. Sprehod skozi kompleks palač, fontan in čudovitih vrtov, ki pričajo o nekdanji arabski prisotnosti. Sledi vožnja v CORDOBO. Pavza za kosilo v slikovitem mestnem jedru. Popoldanski ogled znamenite mošeje Mesquita, nato nadaljevanje poti. Proti večeru prihod v Sevillo. Večerja in nočitev v hotelu v mestu ali okolici.

3. dan: Zajtrk. Ogled SEVILLE, prestolnice Andaluzije. Ogled najpomembnejših znamenitosti (krožna vožnja z avtobusom in peš): španski trg, univerza, Torre del Oro, Plaza de Toros. Popoldanski obisk znamenite katedrale La Giralda ... Sprehod po četrti Santa Cruz in nekaj prostega časa v mestnem jedru (možnost ogleda palače Alcazar oz. obisk katerega izmed muzejev v mestu). Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Po zajtrku takojšen odhod proti jugu v CADIZ, ki velja za najstarejše mesto na Iberskem polotoku z več kot 3000-letno zgodovino. Krajši ogled starega mesta. Nadaljevanje poti do skrajno južnega dela Andaluzije in do GIBRALTARJA. Postanek v tej britanski koloniji; ogled in krajši odmor za kosilo ali manjši nakup (možnost vzpona na »Rock« z vzpenjačo ali kombiji). Vožnja mimo nekaterih znanih letoviških krajev, kot so Estepona in Marbella, nastanitev v hotelu nekje ob znameniti obali Costa del Sol. Večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Vožnja skozi nekatera znana obmorska letovišča, kot so Fuengirola, Benalmadena, Torremolinos ... nato transfer do letališča v Malagi. Polet letala nazaj proti enemu bližnjih letališč in še organiziran transfer nazaj v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora. Zaključek potovanja.

CENA:     890 EUR pri najmanj 30 potnikih
                    990 EUR pri najmanj 20 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 4 nočitve s polpenzioni v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, letalski prevoz iz bližnjega letališča v Malago in nazaj, vse letališke takse, 1 kos ročne prtljage do 10 kg v  omejenih dimenzijah, avtobusni prevoz po Španiji s klimatiziranim turističnim avtobusom, organiziran povratni transfer iz Slovenije (iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja in Ljubljane) do odhodnega letališča in in nazaj, vse cestnine in parkirnine, odlično slovensko vodenje in celotno organizacijo.

Vključene vstopnine: osnovni vstop v kompleks Alhambra v Granadi brez palače Nasrid, za Mesquito v Cordobi in katedralo v Sevilli.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 120 EUR/osebo za 4 nočitve,
- ogled predstave flamenka v Granadi = cca. 39 EUR (prevoz, predstava in kozarec pijače).
 

MOŽEN POPUST: 
- Otrok do 12 let = 10%  (z dvema odraslima)
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.
Troposteljne sobe proti potrditvi.

POMEMBNO: Ker vsi vozni redi letalskih poletov v to smer, v času objave programa še niso bili postavljeni, bomo letalske polete potrjevali kasneje, zato se v tej zvezi še lahko spremeni prihodno letališče (namesto v Malago se lahko npr. leti tudi v Sevillo) in datum odhoda za dan ali dva. Posledično se lahko spremeni vrstni red ogledov, kar pa ne bo vplivalo na vsebino programa.

POMEMBNO: ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.  

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in letalskega prevoznika!

Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 5 dni (4 nočitev)

PREVOZ: Letalo

30. okt. 2023 - 3. nov. 2023

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 890,00 €
SKUPNA CENA: 1.780,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava