LJ MB SB

ZALAEGERSZEG IN MALI BALATON

ENODNEVNI IZLET

Ogled mesta Zalaegerszeg in zbirk muzeja Göcsej, obisk najstarejšega muzeja na prostem in ogled zdraviliškega kompleksa v Hevizu, Mali Balaton, obisk zgodovinskega parka v vasi Zalavar ...

16. september 2023 | 1 dan | avtobus | šifra: ZB1568

Odhod iz Ljubljane (Dolgi most) ob 5. uri zjutraj. Pobiranje potnikov: ob 6. uri v Celju (dvorana Zlatorog), ob 6.30 v Slov. Bistrici (pri Sparu ob avtocesti) in ob 7. uri v Mariboru (pred TC City). Vožnja po pomurski avtocesti do Murske Sobote in čez Goričko na Madžarsko do mesta Zalaegerszeg. Ogled: trg Ferenca Deaka, farna cerkev Marije Magdalene, mestna hiša, trg Disz, mestna koncertna dvorana (nekdanja sinagoga), »stolpna ura na tleh« … Ogled zbirk muzeja GÖCSEJ: zgodovina županije zala od prazgodovine do danes, spominska zbirka kiparja Kisfaludi Strobla, razstava keramike Jánosa Németha. Še ogled bližnjega skansna, najstarejšega muzeja na prostem na Madžarskem. Nadaljevanje poti do zdraviliškega HEVIZA. Postanek za krajši ogled zdraviliškega kompleksa, čas za osvežitev, manjše nakupe in kosilo. Popoldne še vožnja na območje MALEGA BALATONA, ki je bilo v času knezov Pribine in Koclja središče kneževine Blatenski kostel. Danes pa je del narodnega parka Balaton. V vasi ZALAVAR še obisk zgodovinskega parka s spomeniki sv. Štefana ter sv. Cirila in Metoda. Večerni povratek domov.

CENA: 54 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja
            63 EUR iz Ljubljane

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine, vse oglede in vstopnine po programu, slovensko vodenje, celotno organizacijo.

MOŽEN POPUST: otrok do 12 let = 25% (z dvema odraslima osebama).

POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 6 EUR/osebo (plačilo na prijavnem mestu ali vodniku na avtobusu na dan odhoda). V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku.

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo.
Dežurna telefonska številka v času odhoda: (02) 80 51 807.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava