LJ MB SB

CINQUE TERRE, FIRENCE IN BOLOGNA

3-DNEVNO POTOVANJE

Osrednji cilj potovanja je obisk "pet zemlja" na območju naravnega parka Cinque Terre. Na poti pa še obisk mesta toskanske prestolnice Firence.

ODHOD: 4. oktober 2024 | 3 dni | avtobus | šifra: CT1567
 
1 dan: Odhod iz Maribora ob 5.00. Pobiranje potnikov v smeri Ljubljane. Vožnja preko Fernetičev, mimo Benetk, Padove in Bologne. Opoldanski prihod v toskansko prestolnico FIRENCE. Vožnja s tramvajem v staro mestno jedro in ogledi peš: cerkev oznanjenja, katedrala, krstilnica, Dantejeva hiša, Stari trg, pokriti most Vecchio, palača Pitti ... Prosto za samostojno odkrivanje mesta in individualne oglede. Vrnitev s tramvajem na izhodišče. Nadaljevaje vožnje mimo Pistoie do mesteca Montecatini Terme. Nastanitev v hotelu na območju, večerja in nočitev.

2. dan:  Zajtrk. Vožnja do Zaliva pesnikov in mesta La Spezia, izlet na področje znamenitega predela CINQUE TERRE. Vožnja z ladjo ali vlakom do svojstvenih petih vasic, ki jih poznamo pod imenom Pet zemljà. Postanek v obmorskem mestecu PORTOVENERE ter ogled vsaj dveh od petih vasic (Monterosso, Riomaggiore). Popoldanska vrnitev v izhodišče. Vožnja v hotel, večerja in nočitev. 

3. dan:  Po zajtrku krajši ogled mesta MONTECATINI TERME, sprehod po mestnem jedru in čas za obisk lokalnih trgovinic. Sledi avtobusni vzpon v MONTECATINI ALTO (možnost vožnje s poševno vzpenjačo, doplačilo). Sprehod po slikovitem starem mestecu s čudovitim razgledom na okolico. Vožnja mimo Firenc proti BOLOGNI. Ogled mesta: cerkev sv. Petronija, grad Kralja Enza, Neptunov vodnjak. Vrnitev v Slovenijo mimo Padove in Benetk. Prihod v večernih urah.
 
CENA:    325 EUR pri najmanj 40 potnikih
               365 EUR pri najmanj 30 potnikih
 
CENA VKLJUČUJE: 2 x polpenzion v hotelu*** v 1/2 sobah TWC, vsi ogledi po programu, prevoz s turističnim avtobusom, vstopne takse, cestnine in parkirnine, vodenje in organizacijo.
Vključeno: vožnja z vlakom ali ladjo na območje Cinque Terre.  
 
MOŽNO DOPLAČILO ob prijavi: za 1/1 sobo = 56 EUR.
 
MOŽEN POPUST:  
- otrok do 12 let na dodatnem ležišču = 25% (z dvema odraslima osebama), 
- 3. odrasla oseba na dodatnem ležišču = 5%. 
Troposteljne sobe po predhodni potrditvi.
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!  

 

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • naravne lepote
  • panoramska pot
  • čudovita mesta
  • polpenzion
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 3 dni (2 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

4. okt. 2024 - 6. okt. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 325,00 €
SKUPNA CENA: 650,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava