LJ MB SB

IZRAEL

8-DNEVNO POTOVANJE

Zelo bogat program in odličen časovni izkoristek vseh ogledov. Obisk vseh glavnih znamenitosti Svete dežele. Vključeni ogledi številnih krajev, ki so vključeni na seznam svetovne dediščine pod Unesco.

3. junij 2023 | 8 dni | letalo | šifra: IZ1015
 
1. dan: Zgoden nočni oz. jutranji avtobusni transfer iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora do letališča na Dunaju. Direkten polet z nizkocenovno letalsko družbo proti Izraelu ob 8.55 in pristanek v TEL AVIVU ob 13.20 po lokalnem času. Po opravljenih formalnostih vkrcanje na avtobus in panoramski ogled glavnih znamenitosti drugega največjega izraelskega mesta: novejši del z modernejšo arhitekturo, JAFFA – staro mestno jedro s pristaniščem, obalna promenada, »White City Center« ... Vožnja ob obali do Netanye. Namestitev, večerja in nočitev. 

2. dan: Po zajtrku vožnja do mesta CEZAREJE, ki je cvetelo v antiki in v obdobju križarjev. Ogled ostankov rimskega gledališča in akvedukt. Sledi postanek za ogled arheološkega najdišča TEL MEGIDDO, pomembnega starodavnega mesta, ki je bilo naseljeno že 5000 let pr. n. št. Vožnja do pristaniškega mesta HAIFA in sprehod skozi čudovite Bahajske vrtove. Popoldne prihod v ACRO, pomembno mesto križarjev, obisk starega dela mesta in pristanišča. Večerni prihod v NAZARET, kjer je svoje otroštvo preživel Jezus. Nastanitev v hotelu v okolici Galilejskega jezera, večerja in nočitev. 

3.  dan: Zajtrk. Plovba s čolni po Galilejskem jezeru do HAFERNAUMA, t.i. Jezusovega mesta, in ogled ostankov bogate preteklosti. Postanek v TABGHI, znani po Kristusovem čudežu pomnožitve kruha in rib. Ogledi na gori Blagorov, kjer stoji zanimiva cerkev. Vožnja do Golanske planote z zanimivo pokrajino in krajši ogled arheološkega najdišča TEL HAZOR, ki je bilo v izraelskem obdobju največje utrjeno mesto v državi. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.  

4. dan: Po zajtrku vožnja v BET SHEAN, ki velja za eno najbolje ohranjenih arheoloških mest v Izraelu. Ogled odlično ohranjenega rimskega gledališča. Nadaljevanje poti ob reki Jordan mimo JERICHA, enega najstarejših mest na svetu, do BETLEHEMA in obisk cerkve Kristusovega rojstva z votlino. Večerja in nočitev predvidoma v Jeruzalemu ali okolici.

5. dan: Zajtrk. Vožnja v JERUZALEM in celodnevni ogled mesta. Najprej vzpon na OLJSKO GORO z lepim razgledom na mesto, vrt Getsemani, cerkev Sv. Ane, Via Dolorosa – mimo 14 postaj križevega pota do Cerkve Božjega groba (krščanski sveti kraj), postanek ob Zidu objokovanja (judovski sveti kraj) in pri Svetišču na skali (muslimanski sveti kraj). Sprehod po 2000 let stari ulici Cardo – glavni ulici Jeruzalema. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

6. dan: Zajtrk. Celodnevni avtobusni izlet v NEGEVSKO PUŠČAVO na jugu. Vožnja mimo mesta Be'er Sheva do nacionalnega parka in arheološkega najdišča AVDAT. Ogled uničenega nabatejskega mesta, ki je bilo najpomembnejše na poti za Petro. Nadaljevanje poti v nacionalni park MAMSHIT za ogled ostankov enega manjših, vendar dobro ohranjenih nabatejskih mest. Popoldanska vrnitev v biblijsko mesto BE'ER SHEVA, prestolnico Negevske puščave, ki se prav tako ponaša z bogato zgodovino. Ogled glavnih znamenitosti mesta in obisk beduinske tržnice (če bo odprta). Še nekaj prostega v centru mesta, nato vrnitev v hotel, večerja in nočitev.  

7. dan: Po zajtrku celodnevni izlet na MRTVO MORJE, katerega gladina leži več kot 400 m pod morsko gladino. Na poti najprej obisk KUMRANA, kjer so v eni od votlin našli slavne 2000 let stare mrtvomorske zvitke. Vzpon z gondolo do MASADE za ogled arheološke utrdbe z ostanki palače kralja Herodota in namakalnega sistema. Postanek ob obali Mrtvega morja in možnost kopanja v najbolj slanem morju na svetu. Vrnitev v hotel v Jeruzalem. Večerja in nočitev. 

8. dan: Zajtrk. Nadaljevanje ogledov v Jeruzalemu. Najprej spomenik Vad Yashem, posvečen 6 milijonom Judov, žrtvam holokavsta, nato na goro SION, prizorišče “zadnje večerje” in grob kralja Davida. Popoldan še nekaj prostega časa za zadnje nakupe. Sledi večerni transfer na letališče Ben Gurion in polet letala nizkocenovnega prevoznika ob 22.50 proti Avstriji. Pristanek na dunajskem letališču ob 1.30. Še organiziran transfer v Slovenijo, s prihodom v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne (11.6.2023). 
 
CENA:   1.690 EUR pri najmanj 30 potnikih  
              1.790 EUR pri najmanj 25 potnikih
              1.890 EUR pri najmanj 20 potnikih
 
CENA VKLJUČUJE: polet z nizkocenovnim letalskim prevoznikom Ryanair na relaciji Dunaj–Tel Aviv–Dunaj, vse letališke takse, 1 kos manjše ročne prtljage + 1 velik kos prtljage za oddajo do 20kg, 7 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, vse avtobusne prevoze v Izraelu po programu s turističnim klimatiziranim avtobusom, vse oglede po programu, lokalnega vodnika na poti (povsod, kjer je potreben), avtobusni transfer iz Ljubljane do letališča Dunaj in nazaj, slovensko vodenje in organizacijo.
Vključene vse vstopnine po programu.
 
MOŽNA DOPLAČILA: 
- za sobo 1/1 TWC = 470 EUR/osebo, 
- za pričakovane napitnine na potovanju = cca. 50 EUR/osebo.
 
MOŽNI POPUSTI: 
- Otrok do 12 let = 15% (z dvema odraslima),
- za tretjo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%. 
Troposteljne sobe proti potrditvi. 
 
POMEMBNO:
- pridržujemo si pravico so izvedbe ogledov v spremenjenem zaporedju, 
- za potovanje v Izrael je treba imeti slovenski potni list z veljavnostjo najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja in kopijo oddati ob prijavi. 
 
OPOMBA: - gre za vsebinsko zelo bogat program (bogatejši od večine turističnih programov v to smer). Vključeni so tako najbolj znani svetopisemski kraji in mesta, več naravnih znamenitosti, kot tudi pomembnejša arheološka najdišča. Vključeni ogledi najmanj 8 krajev, ki so uvrščeni na seznam svetovne kulturne dediščine pri Unescu.
 
V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.  
 
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

 

  • vključene vstopnine
  • bogat program
  • krožno potovanje
  • letalski in avtobusni prevoz
  • arhitekturno bogastvo
  • Mala Azija
  • kulturno središče
  • bogata zgodovina
  • eksotično
  • čudovita mesta
  • UNESCO
  • jezera
  • cerkve
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava