LJ MB SB

SEVEROVZHODNA NEMČIJA - OD SAŠKE ŠVICE DO BALTIKA

6-DNEVNO POTOVANJE

Ogled Saške Švice, nenavadne pokrajine na vzhodnem delu Nemčije, nato pa obisk Usedoma in Rügna, največjih nemških otokov v Baltskem morju. Ogled največjih naravnih in kulturno zgodovinskih znamenitosti.

ODHOD: 31. maj 2024 | 6 dni | avtobus | šifra: SN1565
 
1. dan: Zgodnji odhod iz Ljubljane. Pobiranje potnikov v Celju, Slov. Bistrici in Mariboru ter vožnja preko Šentilja v Avstrijo. Potovanje na relaciji Gradec–Wels–Schärding in dopoldanski prestop v Nemčijo na Bavarsko. Vožnja mimo Passaua in Regensburga proti severu. Prestop meje na Češko v zahodno Bohemijo in v kasnejših popoldanskih urah prihod v eno najbolj znanih zdraviliških mest na Češkem KARLOVY VARY, ki je bilo ustanovljeno že v 14. stoletju. Znano je po 13 termalno-mineralnih vrelcih, po filmskem festivalu in po likerju »Beherovki«. Zaradi bogate arhitekturne zapuščine je mesto uvrščeno tudi na seznam Unesca. Krajši ogled glavnih znamenitosti ter sprehod po zdraviliškem jedru mesta. Nastanitev v hotelu v mestu ali v okolici. Večerja in nočitev. 

2. dan: Po zajtrku takojšnje nadaljevanje poti vzdolž češko-nemške meje, mimo mesta Usti nad Labem in prihod v SAŠKO ŠVICO, nenavadno pokrajino na vzhodu Nemčije z razgibanim reliefom tal iz peščenjaka. Poldnevni ogled glavnih znamenitosti, deloma z avtobusom, deloma tudi peš: vožnja skozi zdraviliški BAD SCHANDAU, ogled odlično ohranjene utrdbe KÖNIGSTEIN, sprehod do MOSTU BASTEI nad reko Elbo za čudovit razgled na pokrajino in še peš do bližnjih razvalin gradu Neurathen. V popoldanskih urah nadaljevanje vožnje mimo Dresdna proti severu. Nastanitev v hotelu nekje na poti. Večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk in potovanje mimo Berlina na skrajni severovzhod Nemčije do otoka USEDOM v Baltskem morju. To je drugi največji nemški otok, del otoka pripada Poljski. Krožni ogled otoka, ki slovi po neokrnjeni naravi s številnimi barji, jezeri, neskončnimi peščenimi plažami in sipinami. Postanek v vasici MELLENTHIN, znani po renesančnem gradu. Vožnja na obalo, kjer bomo videli tudi značilne »kopalne košare«, še sprehod do pomola v HERINGSDORFU, nato pa obisk manjšega obmorskega letovišča KOSEROW, ki je znano po jantarju in tradicionalnih lesenih kočah, kjer so nekoč solili in pakirali ribe. Nastanitev v hotelu nekje na tem območju, večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku vožnja do vasi PEENEMUNDE in obisk tehničnega muzeja o razvoju in uporabi raketnega orožja (raket V1 in V2) pred in med drugo svetovno vojno. Nadaljevanje poti na največji nemški otok RÜGEN, ki je danes priljubljena turistična destinacija. Postanek v PRORI, kjer so nacisti v poznih 1930-ih letih zgradili letoviški kompleks Kolos. Na severu otoka obisk NARODNEGA PARKA JASMUND, ki se ponaša z bukovim pragozdom in čudovitimi apnenčastimi klifi. Sprehod po eni izmed urejenih poti. Še obisk Hanzeatskega mesta STRALSUND za ogled starega jedra (Unesco). Nastanitev, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk in odhod v še eno Hanzeatsko mesto, ROSTOCK. Ogled glavnih znamenitosti v mestnem jedru z obiskom Marijine cerkve in mestne hiše. Vožnja v pristanišče in v bližini obisk pomorskega muzeja. V popoldanskih urah potovanje proti jugu skozi slikovito MECKLENBURŠKO JEZERSKO POKRAJINO in nekaj foto postankov na zanimivejših mestih. Še vožnja mimo Berlina in Brandenburga. Nastanitev v hotelu nekje na poti. Večerja in nočitev.

6. dan: Po zajtrku povratek mimo Leipziga v smeri doma, na poti pa še dopoldanski krajši ogled zanimivega mesteca NAUMBURG. Obisk katedrale sv. Petra in Pavla (Unesco) v starem mestnem jedru. Vožnja proti domu na relaciji Regensburg–Passau–Wels. Prihod v Slovenijo v kasnejših večernih urah.
 
CENA:     875 EUR pri najmanj 35 potnikih
                975 EUR pri najmanj 25 potnikih
 
CENA VKLJUČUJE: 5 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine in parkirnine, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.
Vključene vse vstopnine po programu.
 
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:  za sobo 1/1 v hotelih = 290 EUR (na vprašanje, cena se lahko spremeni).
 
MOŽEN POPUST:  
- otrok do 12 let na dodatnem ležišču = 25%  (z dvema odraslima),
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%. 
Troposteljne sobe po predhodni potrditvi.
 
POMEMBNO: pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov. 
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • krožno potovanje
  • bogata zgodovina
  • naravne lepote
  • severna evropa
  • jezera
  • polpenzion
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 6 dni (5 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

31. maj 2024 - 5. jun. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 875,00 €
SKUPNA CENA: 1.750,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava