LJ MB SB

CAMINO DE SANTIAGO - PORTUGALSKA SMER

14-DNEVNO POTOVANJE

Edinstvena izkušnja: zadnjih 100 km portugalske romarske poti peš od kraja Tui na portugalsko-španski meji do Santiaga di Compostela. Na poti tudi ogledi kneževine Andorra, Zaragoze, Madrida, Salamance, Porta ...

27. september 2023 | 14 dni | avtobus | šifra: CP1564

ZADNJA MESTA!

Camino de Santiago (Jakobovo pot) štejemo med najbolj znane romarske poti na svetu. Sestavlja jo več delov, ki se končajo v Santiagu de Compostela, svetišču svetega Jakoba. Najkrajša od njih je “Portugalska pot”, ki se začne v portugalskem mestu Porto in se nadaljuje po najbolj SZ delu Španije ob atlantski obali navzgor, je dolga cca. 230 km. Naš program obsega zadnjih 100 km te poti – od kraja Tui (na portugalsko-španski meji) do Santiaga di Compostela. Ob koncu vsakega dne vas bo pričakal avtobus z vašo prtljago in vas odpeljal do bližnjega hotela.

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 22. uri. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju, Ljubljani ...

2. dan: Prestop meje v Italijo in nočna vožnja na relaciji Benetke–Verona–Piacenza-Genova ... Prestop v Francijo, dopoldanski prihod na Azurno obalo in nadaljevanje vožnje mimo Nice in Cannesa v Provanso. Sprostitveni postanek v Van Goghovem mestu ARLES. Krajši sprehod po starem mestnem jedru (amfiteater, gledališče, katedrala), adaljevanje poti proti Beziersu in nastanitev nekje na poti. Nočitev v hotelu.

3. dan: Zajtrk. Nadaljevanje vožnje in vzpon z avtobusom v ANDORO, šesto najmanjšo državo na svetu, ki leži med Francijo in Španijo v osrčju Pirenejev. Prihod v prestolnico ANDORRO LA VELLO, sprehod po starem jedru mimo nekdanjega parlamenta Casa de la Vall, cerkve svete Esteve, ''Dalijeve ure'' oz. Noblesse de Temps. Nekaj prostega za samostojne oglede in pozno kosilo. Sledi vožnja v Katalonijo in kasnejši popoldanski prihod v ZARAGOZO, mesto ob reki Ebro. Obisk znamenite bazilike Naše gospe s stebra, mestne hiše, nekdanje borze, trga Mayor. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku vožnja do MADRIDA, španske prestolnice. Panoramski ogled osrednjega dela mesta: železniška postaja Atocha, muzej Prado, trg Krištofa Kolumba, stadion Santiago Bernabeu, španski trg. Še sprehod v staro jedro mimo kraljeve palače in katedrale ter mimo tržnice do trga Mayor. Nekaj prostega časa, nato pozno popoldne nadaljevanje poti proti Salamanci. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk in vožnja v univerzitetno mesto SALAMANCA. Sprehod po starem mestu in mimo najstarejše španske univerze iz 13. stoletja do trga Mayor. Mesto leži tudi na Srebrni poti ali Via de la Plata, ki je le ena od mnogih poti Sv. Jakoba v Santiago de Compostelo. Nadaljevanje potovanja mimo Ciudad Rodriga na Portugalsko in nato naprej mimo mesta Viseu proti Portu. Nastanitev v bližini drugega največjega portugalskega mesta, večerja in nočitev.

6. dan: Po zajtrku vožnja v PORTO. Ogled osrednjega dela mesta: katedrala, postaja Sao Bento, stolp Clerigos, sprehod ob nekdanji borzi do četrti Ribeira. Peš preko znamenitega mostu Dom Luis I čez reko Douro in pokušnja “porta” v eni izmed znanih kleti. Popoldanski odhod iz Porta in vožnja severno do meje s Španijo. Prihod v mesto TUI, nastanitev in priprava na hojo po drugem delu portugalske poti svetega Jakoba. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan: Tui–Redondela – 29 KM
Zajtrk, nato začetek hoje po romarski poti. Prvi, nezahteven del poti vodi prek vinogradov in gozdov, deloma ob mejni reki Minho in skozi več vasic (Virxe do Camino, A Magdalena, O Porrino ...). Zaključek hoje v Redondeli. Prevoz v hotel, večerja in nočitev.

8. dan: Redondela–Pontevedra – 19 km
Zajtrk v hotelu, nato vožnja z avtobusom na izhodišče. Nadaljevanje hoje med vasicami, med katerimi še posebej izstopa Arcade s svojim vrtom z več kot 500 vrstami kamelij. Vas je znana tudi po odličnih ostrigah. Pot vodi naprej prek mostu Ponte Sampaio nad reko Verdugo, kjer so se leta 1809 francoske čete predale in izstopile iz polotoških vojn. Popoldanski prihod v Pontevedro, prevoz v hotel, večerja in nočitev.

9. dan: Pontevedra–Caldas de Reis – 19 km
Po zajtrku nadaljevanje romarske poti preko več rek in potokov. Za ljubitelje sakralnih stavb možnost obiska cerkve Santa Maria de Alba in kapele San Cayetano. Popoldanski prihod v Caldas de Reis. Prevoz v hotel, večerja in nočitev.

10. dan: Caldas de Reis–Padron – 17 km
Zajtk. Ta dan bomo zakorakali že v zadnjo tretjino poti do Santiaga. Na zadnjem delu dnevne trase še prečkanje mostu Puente Padron in prihod v mestece Padron. Obisk cerkve sv. Jakoba (Iglesia de Santiago). Po legendi naj bi barka, ki je pripeljala truplo sv. Jakoba v Galicijo, bila privezana prav na tem mestu. Prevoz v hotel, večerja in nočitev.

11. dan: Padron–Santiago – 22 km
Po zajtrku v hotelu spet vožnja na izhodišče zadnjega dneva hoje po Portugalski poti sv. Jakoba z vse več romarji in pohodniki. Vrhunec potovanja s prihodom v Santiago de Compostela na trg Obradoiro pred katedralo sv. Jakoba, kjer se ob prihodu na cilj zbirajo vsi pohodniki. Obisk katedrale in groba sv. Jakoba ter po želji še krajši ogled starega jedra mesta. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

12. dan: Zajtrk in avtobusni odhod iz Galicije. Vožnja ob severni obali Španije, po t.i. zelenem pasu z vmesnimi postanki. Popoldanski prestop meje in prihod v Bayonne, čudovito obmorsko mestece na francoski strani dežele Baskov. Ogled starega jedra, Grand Bayonne, ki slovi po odličnih čokoladah. Nastanitev v mestu ali okolici in nočitev.

13. dan: Zajtrk in nadaljevanje poti prek baskovskih gričev v smeri Toulousea. Krajši postanek v srednjeveškem Carcassonnu, nato vožnja preko Provanse proti Azurni obali. Nastanitev v hotelu nekje na poti in nočitev.

14. dan: Po zajtrku odhod mimo Monaca in Mentona v Italijo ter v smeri Genove, Brescie in Benetk proti domu. Prihod v Slovenijo v večernih urah.

 CENA: 1.395 EUR pri najmanj 35 potnikih
               1.550 EUR pri najmanj 25 potnikih
               1.695 EUR pri najmanj 15 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 3 x nočitev z zajtrkom + 9 x polpenzion v hotelih/motelih ali penzionih turistične kategorije v sobah 1/2 in 1/3 TWC, prevoz s turističnim avtobusom na celotni poti, vse cestnine in parkirnine, slovenskega vodnika ves čas potovanja, organizacijo.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 330 EUR.

MOŽEN POPUST: za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 10%. Troposteljne sobe proti potrditvi.

 OPOMBE: - vključene nastanitve so v hotelih turistične kategorije (predvidoma primerljivo z **/***). Predvsem na območju Jakobove poti je spanje lahko urejeno tudi v motelih oz. penzionih, ki je lahko kdaj tudi preprostejša (vse sobe pa imajo lastno kopalnico). Za hojo po Jakobovi poti je priporočljivo imeti s sabo dobre pohodne čevlje in manjši nahrbtnik za potrebe vsakodnevne peš etape, preostalo prtljago pa je možno pustiti na avtobusu oz. morda kdaj tudi v sobah.

- ob manjšem številu udeležencev (6-8), je izvedba možna tudi z našim luksuznim kombijem, kjer je vodnik istočasno tudi voznik kombija. V tem primeru se črta prva nočna vožnja, v program se doda še 1 nočitev z zajtrkom na poti (na začetku), velja pa ista cena, kot pri izvedbi z busom za 15 potnikov.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

  • odlično vodenje
  • pohodniški izlet
  • organiziran prevoz
  • bogat program
  • panoramska pot
  • romarski kraji
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava