LJ MB SB

DOLENJSKA - PO POTEH KOČEVARJEV

ENODNEVNI IZLET

23. september 2023 | 1 dan | avtobus | šifra: DP1563

Odhod iz Maribora (pred TC City) ob 6.00. Pobiranje potnikov: ob 6.30 v Slov. Bistrici (pri Sparu ob avtocesti), ob 7.00 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca. 8.00 v Ljubljani (Dolgi most). Vožnja proti Dolenjski in skozi slikovito Suho krajino. Postanek ob renesančnem gradu v ŽUŽEMBERKU, kjer so nekoč gospodovali grofje Auerspergi. Čas za osvežitev ali napitek v bližnjem gostišču. Nadaljevanje do SOTESKE in ogled Hudičevega turna ter ostankov dvorca Soteska, po mnenju Valvazorja najlepšega dvorca v deželi Kranjski. Ogled muzejske zbirke vozil (starih avtomobilov, kolesljev, kočij, zapravljivčkov ...). Nato obisk društva Kočevarjev staroselcev v OBČICAH. Ogled muzeja kulturnozgodovinske dediščine Kočevarjev, ki so več kot 600 let živeli na tem območju, in maket izginulih kočevarskih vasi. Ponašajo se tudi z gensko banko starih sadnih sort. Topla malica na žlico v bližnjem gostišču in kratek postanek v DOLENJSKIH TOPLICAH. Popoldne še obisk dolenjske prestolnice NOVEGA MESTA. Krajši ogled: Glavni trg z Rotovžem, Kettejev vodnjak, Frančiškanska cerkev in samostan, Jakčev dom … Vzpon do kapiteljske cerkve sv. Miklavža. Možnost vzpona na razgledno ploščad zvonika na višino 24 m za razgled na vse štiri strani Novega mesta: na Trško goro, na Gorjance s Trdinovim vrhom, na mestno jedro ter na Marof (doplačilo). Še nekaj časa za samostojno raziskovanje mesta. Povratek proti Ljubljani in Štajerski. Prihod domov v večernih urah.

CENA: 58 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice in Celja
              52 EUR iz Ljubljane

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, toplo malico, cestnine, vodenje in organizacijo.
Vključeni vstopnini: za muzejsko zbirko vozil in muzej Kočevarjev.

MOŽNO DOPLAČILO: za vzpon na razgledno ploščad zvonika kapiteljske cerkve = cca. 3 EUR (v kraju).

POPUST: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. Dežurna telefonska številka v času odhoda: (02) 80 51 807. 

POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu. v primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 6 EUR/osebo (plačilo na prijavnem mestu ali vodniku na avtobusu na dan odhoda). V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!  

Določite termin

Število oseb

BUS

TRAJANJE: 1 dan

PREVOZ: Avtobus

23. sep. 2023 - 23. sep. 2023

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: IZLET

CENA NA OSEBO: 58,00 €
SKUPNA CENA: 116,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava