LJ MB SB

DOLINA PUSTERTAL IN IZVIR DRAVE

ENODNEVNI IZLET

15. julij 2023  | 1 dan | avtobus | šifra: DP1562
 
Odhod iz Maribora ob 4. uri zjutraj (TPC City), pobiranje potnikov ob 4.30 v Slov. Bistrici (Spar ob AC), ob 5.00 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca. 6.00 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Prestop meje na Karavankah in nadaljevanje mimo Beljaka in Spittala. Vožnja ob Dravi do LIENZA, glavnega mesta vzhodne Tirolske. Sprostitveni postanek in sprehod v staro mestno jedro do glavnega trga. Nadaljevanje vožnje v osrčje pustriške doline do mesta BRUNECK, pod vznožjem Kronplatza, ki je dobilo ime po škofu Brunu iz Brixna. Ogled starega jedra: škofovski grad, mestna vrata, farna cerkev, znamenita Bruneck Stadtgasse, ena najlepših nakupovalnih ulic na južnem Tirolskem s številnim renesančnimi in baročnimi stavbami. Sledi postanek v Toblachu za karjši pohod do IZVIRA REKE DRAVE (cca 30 minut peš v eno smer po pretežno ravninski poti). Popoldne še obisk mesteca INNICHEN, ki je bilo že v 8. st. pomembno središče za pokristjanjevanje Slovanov. Sprehod po idilično urejeni vasi do cerkve sv. Kandida  in cerkve sv. Nadangela Mihaela. Možnost ogleda Muzeja Dolomitov (doplačilo). Povratek preko Avstrije mimo Lienza, Spittala in Beljaka. Prihod v Slovenijo v večernih urah.
 
CENA: 59 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja
             51 EUR iz Ljubljane
 
CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in tunelnine, slovensko vodenje in celotno organizacijo.
 
MOŽNO DOPLAČILO: za Muzej Dolomitov = cca. 11 EUR. 
 
MOŽEN POPUST: - za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).
 
POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 7 EUR/osebo (plačilo na prijavnem mestu ali vodniku na avtobusu na dan odhoda). V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku. 
 
Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. 
Dežurna telefonska številka v času odhoda: (02) 80 51 807.
 
V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.  
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

Določite termin

Število oseb

BUS

TRAJANJE: 1 dan

PREVOZ: Avtobus

15. jul. 2023 - 15. jul. 2023

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: IZLET

CENA NA OSEBO: 59,00 €
SKUPNA CENA: 118,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava