LJ MB SB

RAVENNA, URBINO IN SAN MARINO

3-DNEVNO POTOVANJE

Atraktiven program z obiskom Ravenne-prestolnice mozaikov, Riminija- največjega letovišča ob italijanskih rivieri, mesteca Urbino - rojstnega kraja slikarja Raffaella in mini državice - republike San Marino.

2. junij 2023 | 3 dni | avtobus | šifra: GRB1061
 
1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 4. uri zjutraj. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani ter prečkanje meje v Italijo na Fernetičih. Potovanje mimo Benetk in naprej po jadranski magistrali mimo Chiogge do POMPOSE, kjer sledi krajši postanek pri tamkajšnjem benediktinskem samostanu. Nadaljevanje do prestolnice mozaikovRAVENNE. Mesto je znano po poznorimski in bizantinski arhitekturi, kar osem zgodnjekrščanskih zgradb z znamenitimi mozaiki je uvrščenih na seznam Unesca. Najprej ogled mavzoleja Gale Placidie in bazilike San Vitale, nato sprehod do grobnice največjega italijanskega pesnika Danteja. Sledi prosto za kosilo v starem mestnem jedru, nato ogled slavnih mozaikov v baziliki Sant'Apollinare Nuovo. Na poti iz mesta še postanek v baziliki Sant'Apollinare in Classe, ki sodi med najlepše zgodnjekrščanske sakralne zgradbe. Proti večeru prihod v RIMINI in nastanitev v hotelu nekje v bližini obale na sloviti “italijanski rivieri”. Večerja in nočitev.   

2. dan: Po zajtrku vožnja v bližnje hribe do nekdaj knežjega URBINA. Mesto je na Unescovem seznamu kulturne dediščine, krasijo pa ga številne srednjeveške palače iz rožnate opeke. Tu se je rodil tudi slikar Raffaello. Ogled mesta (vključno z notranjim ogledom Raffaellove rojstne hiše). Popoldanski povratek v RIMINI in krajši ogled glavnih znamenitosti v starem mestnem jedru: Tiberijev most, Avgustov slavolok, ostanki rimskega amfiteatra, katedrala ... Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Zajtrk. Odhod v bližnjo državico – republiko SAN MARINO in ogled istoimenskega glavnega mesta. Sprehod skozi mestna obzidja do cerkve sv. Marina, vladne palače, trdnjave … Nekaj prostega časa za različne ugodne nakupe. Popoldanski odhod in vračanje po avtocesti mimo Bologne, Padove, Benetk in Trsta proti domu. Prihod v Slovenijo v večernih urah.
 
CENA:   265 EUR pri najmanj 40 potnikih
               290 EUR pri najmanj 30 potnikih
 
CENA VKLJUČUJE: 2 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine, slovensko vodenje in celotno organizacijo.
Vključene vstopnine: kombinirana vstopnica za ogled več cerkva in spomenikov v Ravenni, vstopnina za Raffaellovo rojstno hišo v Urbinu. 
 
MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 60 EUR.
 
MOŽNI POPUSTI: za otroka do 12 let na dodatnem ležišču = 25% (z dvema odraslima osebama), za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%. Troposteljne sobe proti potrditvi. 
V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.  
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

  • vključene vstopnine
  • bogat program
  • arhitekturno bogastvo
  • bogata zgodovina
  • čudovita mesta
  • UNESCO
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava