LJ MB SB

GRADEC IN BÄRNBACH

ENODNEVNI IZLET

Ogled Gradca in obisk mesteca Bärnbach z ogledom arhitekturno zanimive cerkve sv. Barbare, ki jo je umetniško upodobil Friedensreich Hundertwasser.

25. marec 2023 | 1 dan | avtobus | šifra: GB1556
 
Odhod iz Ljubljane (parkirišče Dolgi most) ob 6. uri. Pobiranje potnikov ob 7. uri v Celju (dvorana Zlatorog), ob 7.30 v Slov. Bistrici (Spar ob AC) in ob 8.00 v Mariboru (TC City). Vožnja v smeri Šentilja. Prestop meje in nadaljevanje vožnje z vmesnim postankom mimo Voitsberga do mesteca BÄRNBACH, znanega po cerkvi sv. Barbare, ki jo je postavil slavni arhitekt HUNDERTWASSER, katerega ustvarjalnost se odraža v številnih nepravilnih oblikah, kombinacijah pisanih barvah in neizmerni domišljiji. Prav nobena izjema ni tudi cerkev, ki jo boste obiskali, preimenovali pa so jo kar po avtorju - Hundertwasserkirche.  Od tu nadaljevanje vožnje v GRADEC - prestolnico avstrijske Štajerske. Staro mestno jedro, ki je vključeno v UNESCO, z mogočnimi fasadami mestnih hiš iz različnih obdobij, skriva marsikatero skrivnost in pripoveduje številne zgodbe. Odkrivati jih boste začeli na HAUPTPLATZU z mestno hišo, od tu pa ulice in uličice vodijo do frančiškanske cerkve, deželne hiše, mestne farne cerkve, katedrale, mimo številnih muzejev in pomembnih kulturnih stavb.  Po želji še vzpon na Schlosberg do URNEGA STOLPA, ki je simbol mesta in se mogočen dviguje nad starim mestom. Mesto pa ni samo ‘staro’. Leto 2003 ga je zaznamovalo s številnimi novimi ‘futurističnimi’ stavbami. Ena od teh je tudi t.i. MURINSEL - most - restavracija, ki povezuje desni in levi breg reke Mure. Prosti čas pa bo ponudil priložnost, da kakšno skrivnost starega mestnega jedra odkrijete tudi sami. Povratek v Slovenijo zgodaj zvečer.  
 
CENA:     39 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja 
                 47 EUR iz Ljubljane
 
CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim visokopodnim avtobusom, cestnine, parkirnine in dajatve, vse oglede po programu, vodenje in organizacijo. Vključena vstopnina: za cerkev v Bärnbachu.

MOŽNO DOPLAČILO:
- za vzpon na Schlossberg z zobato železnico = cca. 2,70 EUR (v eno smer).
 
MOŽEN POPUST:
- otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).
 
POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 5 EUR/osebo (plačilo na prijavnem mestu ali vodniku na avtobusu na dan odhoda). 
V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku. 
 
Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. 
Dežurna telefonska številka v času odhoda: 02 80 51 807.
 
V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti. 
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

  • bogat program
  • arhitekturno bogastvo
  • čudovita mesta
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava