LJ MB SB

TOSKANA IN ELBA

3-DNEVNO POTOVANJE

ZNIŽANA CENA!! Obisk ene najlepših zgodovinskih pokrajin na svetu, skupaj s čudovitim otokom Elba. Ogled mest: Siena, Portoferraio, Porto Azurro, Pisa.

ODHOD: 3. maj 2024 | 3 dni | avtobus, ladja | šifra: TOS142
 
1. dan: Odhod iz Maribora opolnoči (v noči iz četrtka na petek). Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju, Ljubljani. Prestop meje v Italijo in potovanje na relaciji Benetke–Padova–Bologna. Jutranja vožnja mimo Firenc in po toskanskih hribih do mesta SIENA. Ogled čudovitega trga Piazza del Campo, nato sprehod do katedrale in ogled. Prosto za kosilo in vožnja proti obali do pristaniškega Piombina. Vkrcanje na trajekt in plovba na otok ELBA. Pristanek v Portoferraiu, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
2. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled Elbe: mesto PORTOFERRAIO: katedrala, cerkev S. Sacramento, Torre della Linguella, mestna hiša. Naprej mimo Napoleonove vile San Martino (ogled po želji, če bo mogoč), nato preko hribov po vijugasti cesti vožnja v PORTO AZZURO in ogled muzeja mineralov. Krožna panorama po naravno zelo razgibanem in vegetacijsko bujnem otoku. Možna degustacija lokalnih vin. Večerja in nočitev v hotelu.
3. dan: Po zajtrku dopoldanski odhod s trajektom na kopno in vožnja ob obali proti Livornu. Prihod v znamenito PISO. Postanek za ogled trga Miracoli s katedralo, krstilnico, monumentalnim pokopališčem, muzejem in poševnim stolpom (vključen notranji ogled katedrale, krstilnice, pokopališča in muzeja; vzpon na stolp z doplačilom, če bo mogoč). Popoldne nadaljevanje poti mimo Firenc, Bologne in Benetk. Prihod v Slovenijo v kasnejših večernih urah.
 
ZNIŽANA CENA:     365 EUR  = 325 EUR pri najmanj 40 potnikih
                                 399 EUR365 EUR pri najmanj 30 potnikih
 
CENA VKLJUČUJE: 2 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s trajektom na Elbo in nazaj, pristaniško takso, prevoz s turističnim avtobusom, vstopne takse za toskanska mesta, cestnine, vodenje in organizacijo.  
 
Vključene vstopnine: za katedralo v Sieni, za muzej mineralov v Porto Azzuro na Elbi in za monumentalni kompleks trga Miracoli v Pisi (katedrala, krstilnica, pokopališče, muzej). Vse vstopnine skupaj cca. 32 EUR/osebo. 

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 65 EUR. 
 
MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 12 let na dodatnem ležišču = 25% (v sobi z dvema odraslima osebama), 
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.
Troposteljne sobe po predhodni potrditvi. 
 
POMEMBNO: v času objave programa, še niso bili potrjeni vozni redi trajektov na Elbo. V tej zvezi se lahko program še spremeni oz. se lahko prerazporedijo ogledi. V primeru zasedenosti hotelov na otoku Elba je možna nastanitev tudi na celini in se na otok potem izvede celodnevni izlet z vrnitvijo v istem dnevu. Ob prijavi je treba oddati kopijo veljavnega osebnega dokumenta. 
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih.
Veljajo splošni pogoji turistične agencije in ladjarja!

 

  • vključene vstopnine
  • bogat program
  • krožno potovanje
  • arhitekturno bogastvo
  • potovalna klasika
  • bogata zgodovina
  • naravne lepote
  • čudovita mesta
  • UNESCO
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 3 dni (2 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

3. maj 2024 - 5. maj 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 325,00 €
SKUPNA CENA: 650,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava