LJ MB SB

TOSKANA IN ELBA

3-DNEVNO POTOVANJE

Obisk ene najlepših zgodovinskih pokrajin na svetu, skupaj s čudovitim otokom Elba. Ogled mest: Siena, Portoferraio, Porto Azurro, Pisa.

26. april 2023 | 3 dni | avtobus | šifra: TOS142
 
1. dan: Odhod iz Maribora opolnoči (v noči iz torka na sredo). Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju, Ljubljani. Prestop meje v Italijo in potovanje na relaciji Benetke–Padova–Bologna. Jutranja vožnja mimo Firenc in po toskanskih hribih do mesta SIENA. Ogled čudovitega trga Piazza del Campo, nato sprehod do katedrale in ogled. Prosto za kosilo in vožnja proti obali do pristaniškega Piombina. Vkrcanje na trajekt in plovba na otok ELBA. Pristanek v Portoferraiu, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled Elbe: mesto PORTOFERRAIO: katedrala, cerkev S. Sacramento, Torre della Linguella, mestna hiša. Naprej mimo Napoleonove vile San Martino (ogled po želji, če bo mogoč), nato preko hribov po vijugasti cesti vožnja v PORTO AZZURO in ogled muzeja mineralov. Krožna panorama po naravno zelo razgibanem in vegetacijsko bujnem otoku. Možna degustacija lokalnih vin. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku dopoldanski odhod s trajektom na kopno in vožnja ob obali proti Livornu. Prihod v znamenito PISO. Postanek za ogled trga Miracoli s katedralo, krstilnico, monumentalnim pokopališčem, muzejem in poševnim stolpom (vključen notranji ogled katedrale, krstilnice, pokopališča in muzeja; vzpon na stolp z doplačilom, če bo mogoč). Popoldne nadaljevanje poti mimo Firenc, Bologne in Benetk. Prihod v Slovenijo v kasnejših večernih urah.
 
CENA:   335 EUR pri najmanj 40 potnikih
               369 EUR pri najmanj 30 potnikih
 
CENA VKLJUČUJE: 2 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s trajektom na Elbo in nazaj, pristaniško takso, prevoz s turističnim avtobusom, vstopne takse za toskanska mesta, cestnine, vodenje in organizacijo.  
Vključene vstopnine: za katedralo v Sieni, za muzej mineralov v Porto Azzuro na Elbi in za monumentalni kompleks trga Miracoli v Pisi (katedrala, krstilnica, pokopališče, muzej). Vse vstopnine skupaj cca 30 EUR/osebo. 
 
MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 60 EUR. 
 
MOŽNI POPUSTI: 
- za otroka do 12 let 25% (v sobi z dvema odraslima osebama).
- za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču – 5%.
 
POMEMBNO:
- v času objave programa, še niso bili fiksno potrjeni vozni redi trajektov na otok Elba. V tej zvezi se lahko program še malenkost spremeni oz. se lahko prerazporedijo ogledi. V primeru zasedenosti hotelov na otoku Elba je možna nastanitev tudi na celini in se na otok potem izvede celodnevni izlet z vrnitvijo v istem dnevu.
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta.
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih.
Veljajo splošni pogoji turistične agencije in ladjarja!

 

  • bogat program
  • krožno potovanje
  • arhitekturno bogastvo
  • potovalna klasika
  • bogata zgodovina
  • naravne lepote
  • čudovita mesta
  • UNESCO
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava