LJ MB SB

PARIZ (z letalom)

4-DNEVNO POTOVANJE

Direkten polet iz Ljubljane. Panoramski ogled (z avtobusom, z metrojem in peš) glavnih znamenitosti Pariza, nato prosto za samostojne oglede ali organiziran notranji ogled glavnih znamenitosti z našim vodnikom (Eifflov stolp, dvorec Versailles ...).

RAZPRODANO

ODHOD: 28. april 2023 | 4 dni | letalo | šifra: PA1062

1. dan: Zbirališče potnikov ob 15. uri na ljubljanskem letališču. Polet letala nizkocenovne družbe Transavia ob 17.10 proti Franciji  in pristanek v Parizu na letališču Orly predvidoma ob 19.10 uri. Sledi avtobusna vožnja v PARIZ in takojšen krožni panoramski večerni ogled mesta: trg Bastille, mestna hiša, ulica Rivoli, trg Concorde, Elizejske poljane, Elizejska palača, trg Trocadero, Eifflov stolp, opera ... Kasnejša nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan: Po zajtrku nadaljevanje z ogledi francoske prestolnice (prevoz z metrojem). Vožnja do mestnega otoka s pravosodno palačo, najstarejšo uro, Conciergerie in katedralo Notre Dame (zunanji ogled). Sprehod v Latinsko četrt do Sorbone, Panteona in Luksemburških vrtov in nato še mimo mestne hiše do centra Georges Pompidou ... Prosto za kosilo. Sledi vožnja do znamenite pariške opere, obisk ene izmed znanih parfumerij v bližini in sprehod po mogočnem bulevarju Hausmann. Proti večeru vzpon na hrib Montmartre, ogled cerkve Sacre Couer in sprehod do trga umetnikov Place du Tertre ter do zabaviščne ulice Pigalle. Vrnitev v hotel in nočitev.   

3. dan: Po zajtrku prost dan za samostojne oglede ali nakupe, možen tudi odhod v zabaviščni park Eurodisney ali pa (po vnaprejšnji rezervaciji) možnost organiziranega ogleda glavnih znamenitosti z vodnikom: vzpon na Eifflov stolp, vožnja z vlakom v Versailles in ogled soban dvorca »sončnega kralja« Ludvika XIV. Proti večeru še možnost vožnje z ladjico po reki Seini. Nočitev v hotelu.

4. dan: Zajtrk. Prosto za samostojne oglede in zadnje nakupe. Po želji še možnost obiska katerega izmed številnih muzejev (muzej Louvre, muzej impresionistov, Rodinov muzej, …). Zgodaj popoldne sledi transfer na letališče Orly in polet proti Sloveniji z nizkocenovno letalsko družbo Transavia ob 17.25. Pristanek na letališču v Ljubljani predvidoma ob 19.15. Zaključek potovanja.


CENA:     575 EUR pri najmanj 25 potnikih  

CENA VKLJUČUJE: 3 x prenočišče z zajtrkom v hotelu**/*** v sobah 1/2 TWC, polet na relaciji Ljubljana–Pariz–Ljubljana s Transavio, vse letališke takse, vključen 1 kos ročne prtljage do teže 10 kg v omejenih dimenzijah, avtobusni transfer iz letališča do hotela in nazaj (prvi dan z vključeno večerno krožno panoramsko vožnjo), vozovnice za metro za drugi dan, slovensko vodenje in celotno organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi v agenciji): 
- za sobo 1/1 = 105 EUR,  
- za organiziran vzpon na Eifflov stolp z našim vodnikom in vključenim prevozom z metrojem = 39 EUR za odrasle (otroci in mladina od 12-24 let plačajo 25 EUR, otroci do 12 let 17 EUR),
- za organiziran izlet v Versailles z vlakom vključno z vstopnino za dvorec = 35 EUR za odrasle, (otroci in mladina do 26 let let plačajo 15 EUR), 
Navedene cene za vzpon na Eiffel in za izlet v Versailles veljajo le, če se za te oglede odločite ob prijavi (in če je prijava še zadosti zgodaj, da lahko te vstopnice tudi zagotovimo). Na licu mesta so cene lahko višje, možno je tudi, da vstopnic več ne bo mogoče dobiti. 

MOŽNA DOPLAČILA (na licu mesta):
- za plovbo z ladjico po reki Seini = cca. 20 EUR, 
- za obisk zabaviščnega parka Eurodisney z vključenim prevozom iz Pariza do parka in nazaj = od cca. 95 EUR naprej (odvisno od tipa vstopnice in dneva obiska),
- za prevoz z metrojem (v prostem času, kar ni vključeno v oglede po programu).

POMEMBNE INFORMACIJE: 
- pridržujemo si pravico izvedbe ogledov v spremenjenem zaporedju.
- zaradi gneče, ki je v Parizu običajna v večini terminov skozi leto je možno, da bo potrebno za vstop v določene muzeje in znamenitosti (Eiffel, Versailles, Louvre ...) potrpežljivo čakati v vrsti tudi dlje časa. 
Vnaprejšnja rezervacija za vstop ob določenih uri je sicer možna, vendar pa to za večino znamenitosti pomeni, da je treba vstopnice rezervirati in kupiti tudi 2 meseca in več vnaprej. Toplo priporočamo, da se za potovanje prijavite čimprej in se pri tem tudi takoj odločite za vzpon na Eifflov stolp in za izlet v Versailles, v agenciji pa bomo takoj, ko bomo imeli zadostno število potnikov, poskušali vnaprej zagotoviti vstopnice in se s tem izogniti čakanju, če bo le mogoče. Ne moremo pa tega garantirati.  
- včasih (zaradi velikega števila rezervacij) ni možno dobiti vstopnic za Eifflov stolp do vrha, ampak le do 2. nadstropja. V takem primeru bomo kupili vstopnice samo do 2. nadstropja, razliko pa potnikom vrnili (praviloma se je potem možno v drugem nadstropju postaviti v vrsto in si na licu mesta dokupiti vzpon do vrha, kar pa je spet odvisno od gužve in trenutne odločitve upravljalca stolpa). 
- ogled soban v dvorcu Versailles ni voden, skozi sobane se naši potniki sprehodijo sami (osnovno razlago bo naš vodnik podal pred vstopom v dvorec).  

 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in letalskega prevoznika!

 

  • bogat program
  • kulturno središče
  • potovalna klasika
  • čudovita mesta
  • velemesta
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava