LJ MB SB

PARIZ (z letalom)

4-DNEVNO POTOVANJE

Direkten polet iz Ljubljane. Panoramski ogled (z avtobusom, z metrojem in peš) glavnih znamenitosti Pariza, nato prosto za samostojne oglede ali organiziran notranji ogled glavnih znamenitosti z našim vodnikom (Eifflov stolp, dvorec Versailles ...).

ODHOD: 2. maj 2024 | 4 dni | letalo | šifra: PA1062

1. dan: Zbirališče potnikov ob 17.00 na ljubljanskem letališču. Polet letala nizkocenovne družbe Transavia ob 19.25 proti Franciji in Orly predvidoma ob 21.25. Sledi avtobusna vožnja v PARIZ in takojšna večerna krožna panorama razsvetljenega mesta: nabrežje reke Seine, otoček I'll de la Cite, parlament, trg Concorde, Elizejske poljane, trg Trocadero, Eifflov stolp, opera ... Kasnejša nastanitev v hotelu in nočitev.
2. dan: Po zajtrku nadaljevanje z ogledi francoske prestolnice (prevoz z metrojem). Vožnja do mestnega otoka s pravosodno palačo, najstarejšo uro, Conciergerie in katedralo Notre Dame (zunanji ogled). Sprehod v Latinsko četrt do Sorbone, Panteona in Luksemburških vrtov in nato še mimo mestne hiše do centra Georges Pompidou ... Prosto za kosilo. Sledi vožnja do znamenite pariške opere, obisk ene izmed znanih parfumerij v bližini in sprehod po mogočnem bulevarju Hausmann. Proti večeru vzpon na hrib Montmartre, ogled cerkve Sacre Couer in sprehod do trga umetnikov Place du Tertre ter do zabaviščne ulice Pigalle. Vrnitev v hotel in nočitev.   
3. dan: Po zajtrku prost dan za samostojne oglede ali nakupe, možen tudi odhod v zabaviščni park Eurodisney ali pa (po vnaprejšnji rezervaciji) možnost organiziranega ogleda glavnih znamenitosti z vodnikom: vzpon na Eifflov stolp, vožnja z vlakom v Versailles in ogled soban dvorca »sončnega kralja« Ludvika XIV. Proti večeru še možnost vožnje z ladjico po reki Seini. Nočitev v hotelu.
4. dan: Zajtrk. Prosto za samostojne oglede in zadnje nakupe. Po želji še možnost obiska katerega izmed številnih muzejev (muzej Louvre, muzej impresionistov, Rodinov muzej …). Popoldanski transfer na letališče Orly in polet proti Sloveniji z nizkocenovno letalsko družbo Transavia ob 17.50. Pristanek na letališču Brnik predvidoma ob 19.35. Zaključek potovanja.

CENA:  599 EUR pri najmanj 35 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu**/*** v sobah 1/2 TWC, poleti Ljubljana–Pariz–Ljubljana s Transavio, 1 večji kos ročne prtljage v max. dimenzijah 55 x 35 x 25 cm + 1 manjši kos ročne prtljage, transfer iz letališča do hotela in nazaj, vozovnice za metro za drugi dan, slovensko vodenje in celotno organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- za sobo 1/1 = 125 EUR,  
- povratni transfer iz Maribora do letališča Ljubljana = 45 EUR/osebo,
- za vzpon na Eifflov stolp* z našim vodnikom in vključenim prevozom z metrojem = 40 EUR za odrasle (otroci in mladina od 12-24 let plačajo 25 EUR, otroci do 12 let 17 EUR),
- za izlet v Versailles* = 35 EUR/osebo, (osebe do 26 let plačajo 15 EUR/osebo),
- za park Eurodisney od cca. 100 EUR dalje.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: plovba z ladjico po reki Seini = cca. 20 EUR. 

*Navedene cene za vzpon na Eiffel in za izlet v Versailles veljajo le, če se za te oglede odločite ob prijavi (in če je prijava še zadosti zgodaj, da lahko te vstopnice zagotovimo). Na licu mesta so cene lahko višje, možno je tudi, da vstopnic več ne bo mogoče dobiti. 

POMEMBNE INFORMACIJE: 
- zaradi povečanih turističnih taks v hotelih v Parizu, smo bili dne 15.2.2024 prisiljeni povečati ceno tega programa za 9 EUR, kar velja za vse nove rezervacije od tega dne dalje.
- pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih,
- zaradi gneče, ki je v Parizu običajna v večini terminov skozi leto je možno, da bo treba za vstop v določene muzeje in znamenitosti (Eiffel, Versailles, Louvre ...) čakati v vrsti dlje časa; vnaprejšnja rezervacija za vstop ob določenih uri je možna, vendar to za večino znamenitosti pomeni nakup vstopnic tudi 2 meseca in več vnaprej; toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo na potovanje in sočasno rezervacijo vzpona na Eifflov stolp in izleta v Versailles; v agenciji bomo ob zadostnem številu potnikov nemudoma poskušali vnaprej zagotoviti vstopnice in se s tem izogniti čakanju, a tega žal ne moremo zagotoviti,
- včasih (zaradi velikega števila rezervacij) ni možno dobiti vstopnic za Eifflov stolp do vrha, ampak le do 2. nadstropja; v takem primeru bomo kupili vstopnice samo do 2. nadstropja, razliko pa potnikom vrnili (praviloma se je potem možno v drugem nadstropju postaviti v vrsto in dokupiti vzpon do vrha, kar pa je spet odvisno od gneče in trenutne odločitve upravljalca stolpa),
- ogled soban v dvorcu Versailles ni voden, skozi sobane se naši potniki sprehodijo sami (osnovno razlago bo naš vodnik podal pred vstopom v dvorec),
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo.  
- v primeru odločitve za obisk Disneylanda, se lahko termini prekrivajo s ostalimi ogledi.

POMEMBNO: ob prijavi je treba oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in letalskega prevoznika!

 

  • bogat program
  • kulturno središče
  • potovalna klasika
  • čudovita mesta
  • velemesta
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 4 dni (3 nočitev)

PREVOZ: Letalo

2. maj 2024 - 5. maj 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 599,00 €
SKUPNA CENA: 1.198,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava