LJ MB SB

PREDBOŽIČNI NURNBERG IN PASSAU

DVODNEVNO POTOVANJE

Obisk enega najstarejših in največji božično-novoletni sejem v Nemčiji! Ogled glavnih znamenitosti Passaua in Nürnberga.

17. december 2022 | 2 dni | avtobus | šifra: PNP054

Obiščimo skupaj enega najstarejših in največji božično-novoletnih sejmov v Nemčiji.
V predprazničnem času v mestu okrasijo zgradbe in pripravijo izjemno pestra predbožična dogajanja. NÜRNBERG je izjemno lepo mesto z bogato zgodovino.

1. dan: sobota, 17. december: Odhod iz Ljubljane v zgodnejših jutranjih urah. Pobiranje potnikov v Celju, Slov. Bistrici in Mariboru. Prestop meje na Šentilju in nadaljevanje vožnje mimo Gradca in Liezna po Pyhrnski avtocesti proti Welsu in Schärdingu. Vmes postanki. V dopoldanskem času prestop v Nemčijo in prihod v PASSAU, “mesto treh rek”. Krajša panoramska vožnja in nato peš ogled starega jedra: pristanišče na Donavi, mestna hiša, katedrala sv. Štefana (cerkev z največjimi orglami), škofovska palača ... V opoldanskem času sledi nadaljevanje poti mimo Regensburga in v popoldanskih urah prihod v NÜRNBERG. Panoramska vožnja po mestu, nato sprehod v staro mestno jedro in ogled predbožičnega sejma (bogate stojnice, lepo okrašeno mesto, nastopi umetnikov ...). Nastanitev v hotel in nočitev.

2. dan: nedelja, 18. december: Najprej zajtrk, nato vrnitev v center mesta za ogled mestnega jedra: mestna hiša, Marijina cerkev, cerkev sv. Lovrencija ... Nadaljevanje peš ogledov mimo hiše znanega nemškega umetnika Albrechta Dürerja do znamenitega gradu. Ogled grajskega kompleksa: romanska kapela, vodnjak, cesarska in viteška dvorana ... Še nekaj prostega časa v centru mesta na prizorišču predbožičnega sejma (čas za kosilo in manjše nakupe). Povratek proti domu v zgodnjih popoldanskih urah. Vračanje po isti poti mimo Regensburga v Avstrijo, preko Welsa in mimo Gradca proti Šentilju. Prihod v Slovenijo v kasnejših večernih urah.

CENA:  175 EUR pri najmanj 40 potnikih
               199 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 1 x nočitev z zajtrkom v 1/2 sobah TWC v hotelu turistične kategorije v Nürnbergu ali okolici, vse oglede na poti po programu, prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vse cestnine, parkirnine in dajatve, slovensko vodenje in celotno organizacijo. 

Vključena vstopnina: za grad v Nürnbergu

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 30 EUR/osebo.

MOŽEN POPUST: za otroka do 12. leta (skupaj z 2 odraslima) = 25%

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

  • otroški popusti
  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • bogat program
  • čudovita mesta
Določite termin
Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 2 dni (1 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

17. dec. 2022 - 18. dec. 2022

OSEBE: 1 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

Price: 175 Discount: 0 Surcharge: 30 Promotion: 0
SKUPNA CENA: 205,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava