LJ MB SB

DNEVI TARTUFOV V ISTRI

ENODNEVNI IZLET

Ste ljubitelj tartufov? Vabljeni v osrčje motovunskega gozda, ki je eno najbogatejših območij s tartufi v Evropi.

ODHOD: 22. oktober 2022 | 1 dan | avtobus | šifra: DTI428

Odhod iz Maribora ob 5. uri zjutraj (TPC City). Pobiranje potnikov: ob 5.30 v Slov. Bistrici (Spar ob AC), ob 6.00 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca. 7.00 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Vožnja mimo Postojne, Razdrtega, Črnega Kala … Prestop meje in vožnja v dolino reke Mirne. Obisk mesteca MOTOVUN, znanega po vsakoletnem filmskem festivalu. Vzpon v mesto z lokalnim avtobusom. Ogled srednjeveškega jedra: mestna vrata, lapidarij in glavni trg s cerkvijo sv. Štefana, zgrajene po načrtih beneškega arhitekta Andrea Palladija. Prosto za samostojno raziskovanje slikovitega mesteca: trgovinice z lokalnimi proizvodi, predvsem izdelki iz tartufov.
Po pavzi kratka vožnja v bližnjo vasico LIVADE v osrčju motovunskega gozda, ki je eno najbogatejših območij s tartufi v Evropi. Obisk sejma dnevi tartufov, ogled razstave in spoznavanje jedi iz tartufov. Možnost pokušnje in nakupa svežih ali vloženih tartufov. Ogled prikaza iskanja tartufov s psi v bližnjem gozdu.
Popoldne sledi še obisk POREČA. Krajši ogled mesta: mestna hiša, »riva«, okrogli stolp, romanska hiša. Možnost obiska Evfrazijeve bazilike (doplačilo). Čas za samostojno odkrivanje mesta, nakup spominka ali okrepčilo. Vrnitev v Slovenijo. Prihod v Ljubljano, Celje in Maribor v večernih urah.

CENA: 62 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja    
              56 EUR iz Ljubljane 

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, vzpon z lokalnim avtobusom v Motovun, demonstracija iskanja tartufov, oglede po programu, cestnine in parkirnine, vodenje in organizacijo.

Možno doplačilo: za vstop v Evfrazijevo baziliko = 50 HRK (na licu mesta).

POPUSTI: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

OPOMBA: Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo.

POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 8 EUR/osebo (plačilo na prijavnem mestu ali vodniku na avtobusu na dan odhoda). V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

  • active
  • odlično vodenje
  • atraktivni izleti
  • čudovita mesta
Določite termin
Število oseb

BUS

TRAJANJE: 1 dan

PREVOZ: lastni prevoz

22. okt. 2022 - 22. okt. 2022

OSEBE: 1 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: IZLET

Price: 62 Discount: 0 Surcharge: 0 Promotion: 0
SKUPNA CENA: 62,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava