LJ MB SB

ZDA - WASHINGTON, PITTSBURGH, CLEVELAND

GOSPODARSKA DELEGACIJA

Izvrstna priložnost za podjetnike, ki bi želeli svoje poslovanje razširiti tudi v ZDA. Pohitite, število mest je omejeno.

GOSPODARSKA DELEGACIJA v ZDA (za vzpostavljenje stikov in iskanje poslovnih priložnosti)

28. september 2022 – 06. oktober 2022

1,
dan: 28. september 2022
Zbor potnikov na letališču Brnik ob 04.45 zjutraj. Polet proti Pariz ob 06.45 uri. Prestop na drugo letalo in polet iz Pariz proti ZDA. Pristanek na letališču JFK ob 14.05 po lokalnem času. Sledi vožnja preko dela Pennsylvanie in Marylanda v Washington D.C. Večerni prihod, nastanitev in prvo krajše srečanje s predstavnikom SABA. Predstavitev programa udeležencem delegacije.

2. dan: 29. september 2022
Dopoldanski obisk slovenskega veleposlaništva v Washingtonu in srečanje s predstavniki gospodarstva iz D.C. Popoldan ogledi znamenitosti ameriške prestolnice, kot tudi možnost posameznih gospodarskih srečanj.

3. dan: 30. september 2022
Odhod iz Washingtona v smeri Pittsburgha v zvezni državi Pennsylvania, kjer sledi obisk univerze UNI PITT in slovenskega častnega konzulata. Nastanitev v Pittsburghu.

4. dan: 01. oktober 2022
Organizacija gospodarskega dogodka – foruma s predstavniki gospodarstva iz Pittsburgha. Po dogodku odhod proti Clevelandu z vmesnim postankom v Enon Valley za ogled rekreacijskega centra SNPJ z muzejem. Večerni prihod v Cleveland in nastanitev.

5. dan: 02. oktober 2022
Ogled mesta ter obisk slovenskega generalnega konzulata. Srečanje s predstavniki slovenske skupnosti, obisk Cleveland State University (slovenski lektorat) in posameznih podjetij, ki so v lasti predstavnikov slovenske skupnosti.

6. dan: 03. oktober 2022
Organizacija gospodarskega dogodka – foruma s predstavniki gospodarstva iz Clevelanda (tudi iz slovenske skupnosti). Popoldanski odhod iz Clevelanda ob jezeru Erie in na poti še obisk ene izmed slovenskih vinskih kleti. Nadaljevanje vožnje v zvezno državo New York in nastanitev v bližini Niagarskih slapov.

7. dan: 04. oktober 2022
Ogled Niagarskih slapov in nato vožnja proti New Yorku. Možni vmesni postanki pri določenih podjetjih (Connecticut). Zvečer prihod v bližino New Yorka in nastanitev.

8. dan: 05. oktober 2022
Srečanje s poslovnežem Emilom Gasparijem, novinarjem Robertom Poredošem in patrom Krizologom (slovenska cerkev sv. Cirila). Sledi ogled glavnih znamenitosti New Yorka in kasnejši popoldanski transfer na letališče. Večerni polet ob 21.00 nazaj proti Evropi.

9. dan: 06. oktober 2022
Pristanek na letališču CDG v Pariz v dopoldanskem času. Prestop na drugo letalo in še polet nazaj proti Ljubljani, kjer je predviden pristanek ob 15.25 po lokalnom času. Zaključek potovanja.

CENA: 2.690 EUR/osebo pri nastanitvi v dvoposteljni sobi  (pri udeležbi min. 10 potnikov)

Program gospodarske delgacije organizira slovenski poslovni klub Slovenian American Business Association – SABA v sodelovanju z VP RS v Washington D.C., ČK RS v Pittsburghu in GK RS v Clevelandu in sofinanciranjem Agencije SPIRIT in Slovenskega podjetniškega sklada, za logistiko (rezervacija vozovnic, prevoza, nastanitve, ipd.), pa bo poskrbela turistična agencija Sajko turizem.

Vsak udeleženec lahko kandidira pri SPS za sofinanciranje udeležbe do največ 60% skladno z razpisnimi pogoji (kandidirajo lahko majhna in srednje velika podjetja, največ 2 iz iste firme ...) več na povezavi:
https://www.podjetniskisklad.si/revav-5-vavcer-za-udelezbo-v-gospodarskih-delegacijah-v-tujino/
Dodatne informacije v tej zvezi pa na e-mailu: vavcer@podjetniskisklad.si  oz. na tel. št. (02) 23 41 280.

ROK PRIJAVE: do zasedbe mest oz najkasneje do 31.08.2022
PRIJAVE SPREJEMA: SAJKO TURIZEM, d.o.o., Trg svobode 22, 3210 Slov. Bistrica, 
Kontakti za vse informacije: tel.: (02) 80 51 804 (Milan Sajko) oz. e-mail: info@sajko-turizem.si

PLAČILNI POGOJI: ob prijavi se plača 30%, razliko je potrebno poravnati najkasneje 15 dni pred odhodom. Ob prijavi je potrebno izpolniti prijavnico in priložiti kopijo potnega lista (oboje se pošlje na elektronski naslov: info@sajko-turizem.si ). Turistična agencija nato pošlje ustrezen račun oz. predračun.

CENA VKLJUČUJE:
- letalsko vozovnico v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana-Pariz-New York in nazaj, vse letališke pristojbine, vključena ročna prtljaga + 1 kos velike prtljage do 23 kg/osebo.

- 7 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih (ali enoposteljnih) sobah TWC v hotelih turistične kategorije,  
- najem komfortnega kombija za vse prevoze po ZDA, naš vodnik bo tudi voznik kombija,
- ureditev in strošek ESTE, delne stroške organizacije poslovnih dogodkov, vodenje in organizacijo,

MOŽNA DOPLAČILA:
- za enoposteljno sobo = 650 EUR,

- za celostno turistično zavarovanje (vključen riziko odpovedi in zdravstveno zavarovanje z asistenco na poti) = 149 EUR/osebo. Za zavarovanje se je potrebno odločiti ob prijavi.

POMEMBNO:
- trenutno lahko (vezano na Covid-19), v ZDA vstopijo samo polno cepljene odrasle osebe (po trenutnih pogojih zadostuje že osnovno cepljenje z dvema dozama, brez časovne omejitve),

- ob prijavi je treba obvezno oddati kopijo svojega potnega lista (potni list mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja),
- turistična agencija bo na podlagi prejete kopije potnega lista in še nekaterih podatkih (zraven podatkov iz potnega lista in podatkov o poklicu in zaposlitvi, potrebujemo še imena in priimke obeh staršev), za vse udeležence uredila ESTO (vstopno dovolilnico za v ZDA),
- osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo zraven slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA.
- letalsko povezavo bomo fiksirali (gleda ne trenutne možnosti) takoj, ko bodo zbrane okvirne prijave. V tej zvezi so možna še manjša terminska odstopanja +/- 1 dan, če bi bilo potrebno. 
- cena programa se lahko še spremeni, v kolikor bi prišlo do večje spremembe v tečajnem razmerju med evrom in ameriškem dolarjem (kalkulacija je narejena dne 28.7.2022) oz. do večjih sprememb v cenah ponudnikov na trgu (skladno s splošnimi pogoji in obligacijskimi razmerji).
- prednost pri prijavi imajo udeleženci poslovne delegacije, turistična agencija pa lahko na koncu prosta mesta zapolni tudi s preostalimi potniki, ki bi šli na pot zgolj s turističnimi nameni.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.


Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

  • odlično vodenje
  • organiziran prevoz
  • strokovni ogledi
  • strokovna ekskurzija
  • krožno potovanje
  • velemesta
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava